MKP Platform: Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a Szövetség bejusson a parlamentbe és kormánytényező legyen - Körkép.sk

MKP Platform: Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a Szövetség bejusson a parlamentbe és kormánytényező legyen


Nyitókép: Körkép.sk/screenshot

 

I. rész – A kormányról és a választásokról

 

Az MKP Platform köszönetét fejezi ki a választóinknak, hogy ilyen nagy számban szavaztak a Szövetség párt jelöltjeire 2022. október 29-én, az összevont önkormányzati és megyei választásokon. Az elért jó eredmény felelősségteljes, lelkiismeretes és hatékony képviseletre kötelez minden megválasztott tisztségviselőnket. Egyben köszönet jár mindazoknak akik vállalták, hogy megmérettetik magukat a választásokon a Szövetség listáján, mert ez az eredmény mindannyiunk közös munkájának a gyümölcse.

 

Az idei évben Szlovákiában előrehozott parlamenti választások lesznek. Az elmúlt 3 évben komoly krízisek sújtották Szlovákiát is. A Covid járvány, az orosz-ukrán háború súlyos gazdasági következményei nehéz feladatok elé állította a kormányt. Ugyanakkor mindenki számára világossá vált, hogy az OĽANO vezette széles kormánykoalíció (SAS, Sme rodina, Za ľudí) nem volt felkészülve a kormányzásra. Koncepciótlanul, kaotikusan, az EU irányába szolgalelkűen, de leginkább belső veszekedésekkel terhelve kormányozták az országot. Mindez bukáshoz és előrehozott választásokhoz vezetett.

SJE Nyílt nap

 

Szlovákia súlyos politikai és gazdasági válságban van. Az emelkedő energiaárak fojtogatják a kis- és középvállalkozókat, a helyi és megyei önkormányzatokat. Több területen veszélybe került az egészségügyi ellátás, nő az ország eladósodása. Szlovákia az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók és az Ukrajnába szánt fegyverszállítás egyik leghangosabb és legradikálisabb képviselőjévé vált, emellett folyamatosan gyengítette a visegrádi négyek regionális együttműködését. Az is látható, hogy a kormányprogramnak a számbeli kisebbségben lévő nemzeti közösségekre vonatkozó részéből semmi sem valósult meg. Mindezek miatt Szlovákiának parlamenti választásokra és új kormányra van szüksége.

 

A Szövetség MKP Platformja mindent meg fog tenni azért, hogy a Szövetség, mint gyűjtőpárt bejusson a parlamentbe és lehetőség szerint kormánytényező is legyen. A szlovák parlamenti képviselőkkel együttműködve kívánjuk: fejleszteni régióinkat és településeinket, megteremteni a magyarság megmaradásának és gyarapodásának feltételeit, Szlovákiát demokratikus és korrupciómentes országgá alakítani.

 

Támogatjuk, hogy a Szövetség választási listája nyitott legyen a nem párttagok irányába is. A platformunkra eső 75 képviselőjelölti helyen készek vagyunk indítani nem páttagokat is, elsősorban olyanokat, akik szintén magukénak vallják a nemzeti-keresztény-konzervatív értékrendet.

 

A helyhatósági és megyei választások megteremtették az alapját annak, hogy legyen magyar képviselet a parlamentben. Együtt sikerülni fog!

 

II. rész – Orosz-ukrán konfliktus

 

Oroszország csaknem egy évvel ezelőtt megtámadta Ukrajnát. A háború rengeteg emberéletet követelt, óriási szenvedést okozott a háborús övezetekben élőknek, de minden érintettnek is. A konfliktus kezdete óta kivettük a részünket az Ukrajnában élő rászorultak vagy a Szlovákiába menekülők megsegítése terén. Az MKP Platform a béke mihamarabbi megteremtését támogatja. Úgy látjuk, hogy az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók nem hatékonyak, nem hozták közelebb a háború lezárását. Azt is ki kell mondanunk, hogy az ukrán kormányzat már a háború kitörése előtt kisebbségellenes politikát folytatott.

 

Annak ellenére, hogy az ukrán hadseregben sok magyar nemzetiségű katona harcol és esik áldozatul, a szisztematikus magyarellenesség Kárpátalján tovább folytatódik. Szimbólumok eltávolítása, intézmények bezárása, nyelvhasználati és oktatási jogok korlátozása és a közéleti személyek zaklatása, üldözése egyre erősebben sújtja az ott élő nemzettársainkat. Ezért elvárjuk a nemzetközi szervezetektől, elsősorban az Európai Uniótól, hogy lépjenek fel aktívan az ukrán politika kisebbségeket elnyomó intézkedései ellen. Majd a béketárgyalások során tűzzék napirendre a nemzeti közösségek megmaradási feltételeinek a megteremtését.

 

III. rész – Az EU és mi

 

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az Európai Bizottság és az Európai Parlament a jogállamiság fogalmának félrevezető felhasználásával politikai nyomást gyakorol azon országokra – Magyarország, Lengyelország -, amelyek nem osztják a brüsszeli bevándorlás-, gender-, LMBTQ+ politikát. Meggyőződésünk, hogy az Európai Uniónak a hagyományos európai kulturális, civilizációs és vallási értékekre kell épülnie. Minden más elképzelés erőltetése az EU meggyengüléséhez és akár széteséséhez vezet.

 

MKP Platform/Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Petike
2023. jan. 31. 16:39

ez is bizonyitja hogy a Smerohlasszal koaliciora lépnek

Dodo
2023. feb. 07. 17:19

Kaosz a szlovak politikaban nemis lehet magyarkent mas partra szavazni csak a Szovetsegre .

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket