Emese, Sarolta
  • HUF: 402.59
  • USD: 1.04
  • 20 °C
  • 30 °C

Mózes Szabolcs: Normális?

2021. jún. 23. 16:21

Nyitókép forrása: Facebook.com/Mózes Szabolcs

 

Miközben Ivan Korčok SaS-es külügyér érzékenyítő PR-bicajozást tart a Csallóközben Filip Mónikával, a kormány leváltja az oktatásügy magyar nemzetiségű államtitkárát. Normális?

 

Amikor tavaly Filip Mónikát nevezték ki a kisebbségi oktatásért is felelős államtitkárrá, deklaráltan azért tették, hogy egy magyar nemzetiségű politikus felügyelje a területet. Egy szlovák politikussal történő felváltása, aki eddig sosem foglalkozott ezzel a témakörrel, komoly visszalépés.

 

Ismételten mutatja, hogy sem a kormány, sem az SaS nem gondolja komolyan a közösségünk számára fontos ügyeket, emellett még érzéketlenek is hozzá. Különösen igaz ez Branislav Gröhlingre, aki amellett, hogy a pandémia alatt gyenge miniszternek bizonyult, a kisiskolák folyamatos teljes beszántási igényével is szembemegy a magyar érdekekkel. Tőle sok jót sajnos nem várhatunk.

 

Tavalyi kinevezése után a magyar szereplők közül elsőként kerestük meg Monika Filipovát, Zachar Pál kollégánk a régiójában szervezett vele találkozót a magyar iskolaigazgatókkal. Nem értettünk egyet minden kérdésben, ha szükséges volt, kritizáltuk a minisztérium hozzáállását, de volt valaki, akivel adott esetben kommunikálni lehetett, vagy akinél remény volt arra, hogy érzékelni fogja a problémákat.

 

 

 Facebook.com/Mózes Szabolcs

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2021. jún. 23. 17:17

Aki magyar letere szlovak partra szavaz lathatja, hogy kiket tamogat.A szlovakok legszivesebbena Duna masik oldalan latnanak bennunket es azert ,hogy mi elfogyjunk elkovetnek mindent.Igy zavazzatok ezutan.A hatalom szlovakoknal van de az esz nalunk kell hogy legyen.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket