Jusztina
  • HUF: 363.44
  • USD: 1.16
  • 8 °C
  • 19 °C

Orosz Örs: Február 29-én Krasznahorka várának sorsáról is döntünk

2020. jan. 24. 09:28

Nyitókép: hirado.hu

 

Krasznahorka vára a rozsnyói medence turizmusának motorja. Hiányzó motorja, hiszen 8 évvel ezelőtt, március 10-én épp a választások napján leégett. Két kormányzati ciklus telt el azóta és mind a két kormány megbukott a vár felújítását illetően.

 

Ígéretekkel megtelt a padlás, először 2014-re, majd ’16-ra, ’18-ra, és végül 2020-ra, mostanra ígérték a megnyitását.

 

Civil szervezőként társaimmal még 2014-ben 1500-an vonultunk a várhegyre, hogy egy Guiness-rekord kísérlettel hívjuk fel a figyelmet erre a problémára. A várölelést követő éven a várat színes díszkivilágítással láttuk el ugyanebből a célból. Majd egy évvel később az önkormányzattal összefogva közgyűjtést hirdettünk, és újraöntettük a vár tűzben elpusztult harangjait.

 

Aktivistaként amit lehetett, megtettük, ez azonban a vár megnyitásához kevés. A rendszerszintű félmegoldások 8 évig tartó korszakát le kell zárni!

 

Én a változás, és a változtatás híve vagyok. 2020 február 29-én a vár sorsáról is döntünk!

 

Krasznahorka és az üres ígéretek

Nyolc éve már a tragikus krasznahorkai tűzesetnek… ígéretekkel plazóta megtelt a padlás, de a felújítás továbbra is csak várat magára! A régió és az állam így minden évben több százezer euró turisztikai bevételtől esik el. Civilként, Nagy Gyuriékkal és a gombaszögi csapattal, ami erőnkből tellett megtettünk, de ez már kevés.Olyan képviseletre van szükség, amelynek szívügye ez a régió!

Gepostet von Orosz Örs am Donnerstag, 23. Januar 2020

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

HU-lala
2020. jan. 24. 17:23

A Festivas Eventum és többi kamucégetek is támogathatná a felújításokat.

Lajos Molnár
2020. jan. 24. 17:55

Tényleg? Tehát ha az Összefosásnak összejönne az 5% akkor az a vár sorsában is változást jelentene? Rögtön megnyitnák? Ha igen akkor ha kérhetném Menyhárt mondja a megnyitóbeszédet.Egyrészt mert sokat fáradozott érte leginkább pedig mert egy élmény hallgatni őt szlovákul.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket