Gyárfás
  • HUF: 323.23
  • USD: 1.12
  • 19 °C
  • 29 °C

Peter Schutz: Marček beismerő vallomása csupán cselfogás?

2019. ápr. 13. 09:43

Nyitókép: Blesk

 

Marček beismerése, miszerint ő és nem Szabó – ahogyan eddig a nyomozókkal együtt hittük – gyilkolta meg Kuciakot és a menyasszonyát,  megfelelhet a valóságnak.

 

Mi nem tudjuk, hogy milyen bizonyítékok mutattak Szabóra. A lövész és a sofőr szerepének szétosztása lehetett egy gyengén felállított nyomozói elképzelés.

 

Másodsorban azonban nincs sok értelme annak, ha valaki egy súlyosabb bűnt ismer be annál, mint amivel vádolják. Ki az, aki súlyosabb büntetésnek teszi ki magát, ha az egészet sokévi börtönbüntetéssel, de legalább megúszhatja?

 

Milyen hatalmas impulzusnak kellett felülkerekednie Marčekon ahhoz, hogy „csak úgy“, szeretetből vagy altruizmusból az unokatestvére javára tanúskodjon, magát pedig ilyen hatalmas teherrel sújtsa?

 

Gyilkosként a legvalószínűbb ítélet szerint életfogytiglanig tartó büntetés vár rá még akkor is, ha együtt fog működni a nyomzókkal.

 

Amellett a feltételezés mellett, hogy az ügyvédeiken keresztül megállapodtak, az is elképzelhető, hogy a váratlan fordulattal csupán a nyomozást szeretnék bonyolítani. Vagy azzal számoltak, hogy a szerepcsere kisebb büntetést eredményez, mint a valódi „szereposztás“. Nem tudjuk.

 

Sme.sk, Peter Schutz: Nie je Marčekovo priznanie iba finta?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Megosztás