Rajcsányi Gellért: Hát Trianont nem, de Woodrow Wilsont eltörölték száz év után

2020. jún. 29. 18:23

Nyitókép: mandiner.hu

 

(…) A Princeton Egyetem ugyanis úgy döntött, eltávolítja Woodrow Wilson nevét közpolitikai iskolájának elnevezéséből, valamint egy, az elnökről elnevezett bentlakásos kollégiumot is átnevez. A Princeton felügyelőbizottságának döntése nyomán átnevezik a Princeton Köz- és Külügyi Iskoláját. A bentlakásos kollégiumot „Első Kollégiumnak” hívják majd, utalva ezzel az egyetem kollégiumai között betöltött esszenciális szerepére. 

 

Hirdetés(x)

„Azért tettük meg ezt a szokatlan lépést, mert úgy gondoljuk, Wilson rasszista gondolkodása és politikája alkalmatlanná teszi őt arra, hogy névadója legyen egy iskolának, melynek akadémikusai, hallgatói és öregdiákjai elkötelezettek amellett, hogy harcoljanak a rasszizmus bármely formája ellen”

 

– írja az egyetem.

 

Igen, Woodrow Wilson a saját kora embereként, a korabeli amerikai közélet – ezen belüli is a demokraták, khm-khm – közmegegyezéseit képviselve bizony tett faji ideológiákat tükröző kijelentéseket, ahogy szegregációs politikákat is képviselt.

 

De ugyanez a Woodrow Wilson volt az, aki az I. világháborúval az önmagát a történelem szemétdombjára hajító régi rend után kidolgozta és megvalósította az új rend, a nemzetközi liberális világrendszer, a progresszív internacionalizmus, a nemzetek fölötti szervezetek, a mindenkori demokráciaexportok ideológiai és intézményi alapjait.

 

Hirdetés(x)

Woodrow Wilson volt az Egyesült Államokat végleg a világpolitika színpadára vezénylő és országa globális befolyását, későbbi világhatalmát már 1917-18-tól kezdve megalapozó elnök.

 

Wilson volt a 20. századi, Amerika vezette progresszív, liberális világrend atyamestere.

 

Őt dobta most szemétre a progresszív mozgalom új élcsapata. A nagy nyugati kulturális forradalom önfelszámolása újabb fokozatba kapcsolt. Ki lesz a következő nem-elég-haladó az eléggé haladók szemében? Franklin Delano Roosevelt? Kennedy? Johnson? Clinton, Biden, Bill Gates… Soros György?!

Végül is, ők is csak amolyan öreg, fehér férfiak, náluk sose lehet tudni!

 

Nos, Trianon századik évfordulóján Trianont nem, de Woodrow Wilsont eltörölték.

 

Oh, az irónia!

 

mandiner.hu – Rajcsányi Gellért: Hát Trianont nem, de Woodrow Wilsont eltörölték száz év után

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Dr. Ungverjaland
2020. jún. 30. 00:21

Tényleg jól mondták akkoriban, hogy mi magyarok még ott leszünk sírásóink temetésén.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket