Solymos László: A Beneš dekrétumok kérdésével nem az utcán kell foglalkoznunk - Körkép.sk

Solymos László: A Beneš dekrétumok kérdésével nem az utcán kell foglalkoznunk

2020. aug. 25. 17:01

Nyitókép: reprofoto (Fb-videó)

 

(…) azt javasoltuk, hogy a Beneš-dekrétumok kérdésével szakmai szinten foglalkozzunk. Hozzunk létre egy közös munkacsoportot egy nemzetközileg elismert szakember vezetésével. Azzal a javaslattal szólítottam meg partnereinket, hogy a szakmai csoportba e hónap végéig pártonként jelöljenek meg két személyt.

 

Ennek az érzékeny kérdésnek a rendezésére irányuló eddigi kezdeményezések vélemyényünk szerint azért futottak zátonyra, mert nem voltak kellően előkészítve. A Szlovákiában élő magyaroknak nem az az érdeke, hogy szalagcímekben szerepeljenek a beneši rendeletek kapcsán. Megoldást, valódi jogorvoslatot érdemelnek. Ezt pedig csak akkor érjük el, ha komoly munkát fektetünk bele. A tüntetések rövid időre egészen biztosan felkeltik a hazai sajtó érdeklődését. Egy jól elkészített törvényjavaslat vagy törvénymódosító-javaslat azonban egy korrekt széleskörű társadalmi vitához is jó alapot jelenthetne.


A tiltakozás helyett legyünk a minket érintő problémák megoldásának aktív szereplői. Ezt vállaljuk fel. A szervezői által felvetett kérdésekkel foglalkoznunk kell, de nem az utcán. Mi a Hídban ehhez a megoldáshoz a múltban is akkor fordultunk, amikor az egyéb lehetőségek kimerültek.
Véleményünk szerint most ez még nem áll fenn.

 


Keressünk hatékony megoldásokat, ne ássunk új árkokat a magyarok és a szlovákok között.

 

Solymos László: Facebook

Reakció:

 

Samu István: Solymos László és a Beneš dekrétumok ügye

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2020. aug. 26. 12:56

Mart megint ketfele beszelunk es ez csak egy dolog a sok kozul amit meg kell oldani hogyan tovabb ez itt sorsdonto kerdes mi elott barmibe belefognank.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket