Solymos László: Az MKP vezetői ellentéteket szítanak. Bugár már beírta magát a történelembe - Körkép.sk

Solymos László: Az MKP vezetői ellentéteket szítanak. Bugár már beírta magát a történelembe

2022. máj. 03. 13:57

Bugár Béla kilépett a Szövetségből…

 

A helyhatósági választások közelednek, és szinte mindenhol sikerült megállapodni a három platformnak a képviselő-jelöltek személyével kapcsolatban, de azért vannak kivételek. Az egyik ilyen éppen Somorja, a nyelvhatáron lévő városunk, amelyben már fele-fele arányban élnek magyarok és szlovákok.Sajnos a Szövetség itteni helyi szervezetében az MKP platform kiszorítósdira játszik.

 

A Szövetség abból a felismerésből jött létre, hogy egymásra vagyunk utalva, hogy csak együttműködve tudunk a választóinknak képviseletet biztosítani. Sokaknak/sokunknak kellett lenyelni a békát, még ha ez nem is mindig kellemes. De mindenki számára egyértelmü, hogy parlamenti politikai képviseletet csak összefogva tudunk elérni.

Szerintetek Bugár után a többi hidas (Solymos, Rigó, Agócs...) is kilép a Szövetségből?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Azonban hiába létezik a Szövetség országos szinten, ha a feltétel nélküli együttműködés az emberekhez legközelebb eső helyi szinten nem tud megvalósulni. Sajnos ezt éppen Somorján nem ismerik fel az MKP helyi vezetői, hogy saját maguk ellen dolgoznak, ha a Szövetségen belül ellentéteket szítanak és ha képtelenek kompromisszumot kötni. Pedig nem kellett volna sok a megegyezéshez, csak egy elegáns gesztus és emberi hozzáállás…

 

A feszültség következtében az egész somorjai Hid Platform és egyben egy olyan ember jelentette be távozását a pártból, aki évtizedekig a szlovákiai magyar politika meghatározó egyénisége volt. Bugár Béla már beírta a nevét a történelembe. A Híd és az MKP is az ő vezetése alatt volt parlamenti és kormánypárt.

 

Az új párt helyi képviselőinek több, mint 500 településen kell szövetséget kötniük ahhoz, hogy ősszel megfelelő kondícióban mérettethessük meg magunkat. Akik saját érdekeiket helyezik a közösség érdekei elé, azok sajnos a Szövetség esélyeit csökkentik.

 

Solymos László: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Jani
2022. máj. 04. 07:43

Bugár már beírta magát a történelembe - ez igaz csak az a gond, hogy negatív érelemben ....

Lusmi
2022. máj. 04. 07:52

"Bugár Béla már beírta a nevét a történelembe."...csupa nagy fekete betűkkel. Azóta nem bír a felvidéki magyarság felállni a padlóról, amióta a kiválással kiütötte. A tények /számok/ ezt igazolják. Kiválásával behozta az anyaországi polarizációt a felvidéki magyar politikába és azóta ural el mindent a belharc. A Mi és a Ti szembenállása - ezt köszönhetjük neki.

Dodo
2022. máj. 04. 12:55

Az igaz ,hogy BB vezetse alatt voltak kormanyban de a valodi magyar erdek kepviselete messze elmaradt.

Gabor
2022. máj. 05. 07:53

B B a felvidéki magyarság első számú sirasoja ! Senkiházi hazug bitang ember !

    Bendegúz Ábrahám
    2022. máj. 06. 09:51

    Ez így van és még akkor nagyon enyhén fogalmaztál a tényekről.....

Szóljon hozzá!

Kövessen minket