Evelin, Fülöp
  • HUF: 350.87
  • USD: 1.09
  • 12 °C
  • 23 °C

Tomáš Hudák: A korona lerántotta Pellegrini álarcát

2020. Már. 24. 14:32

Nyitókép: Foto N/Tomáš Benedikovič

 

A Smer kormánya véglegesen a múlté lett. Még mielőtt a távozó kormányfő, Peter Pellegrini átnyújtotta volna a lemondását az államfőnek, a polgároktól egy megható beszédben búcsúzott az állami televízióban. A beszéd közben sokan nem tudták magukban megfékezni azt a gondolatot, miszerint kár, hogy távozik a Smernek ez az „emberi arca“.

 

(…)

Hirdetés(x)

 

Az, hogy a legerősebb pártnak tartott Smer egészen a választásokig képes volt lyukas esernyővel sértetlenül áttipegni a saját szennyvize okozta viharon, Peter Pellegrini érdeme. Pellegrini képes volt az élettel teli arcát felkínálni annak a holttestnek (Fico), akinek rútsága a napok előrehaladtával az utolsó preferenciaszázalékokat is felzabálta volna.

 

És ez a terv sokáig működött. Pellegrini egyfajta Stanley Ipkiss volt, akinek a maszkján keresztül hirtelen láthatatlanná váltak a kaliňákok, počiatekok, glváčok és jankovskák. Amikor megjelent a videó Trnak ügyészről és Pačiatek volt gazdasági miniszterről, elég volt Pellegrininek nevetnie és annyit mondania: mi közöm van hozzá?

 

Ha akkor nem is, akkor most már egyértelmű a válasz: minden. Lehet, hogy addig Pellegrini sok smeres mulasztásról és gaztettről nem tehetett (még ha ezt az elképzelést nehezen is lehet elfogadni), de azzal a döntésével, hogy a saját személyével fedezte mindazt, amit a Smer az évek során elkövetett, nos, azzal a volt kormányfő teljes mértékben felelős lett az ország jelenlegi állapotáért.

 

Míg Marek Maďarič – aki nyilvánvalóan elutasította ezt a játékot – a jelenlegi helyzetben csak szájmaszkkal tudja eltakarni az arcát a veszélyes koronavírus ellen, addig Peter Pellegrinit a halálos vírus arra kényszerítette, hogy felfedje a valódi arcát. A látvány pedig rendkívül szomorú. Annak, akinek saját magával kellett fednie a csőd szélén álló Smert, már nincs mivel eltakarnia a saját mulasztásait.

 

Pellegrini mindörökre az a kormányfő marad, aki addig, amíg a smeresek visszaéléseit fedezte, nem vette észre, hogy felkészületlenül hagyja az országot egy sokkal nagyobb veszélyre, mint amit a saját pártja jelentett az ország számára. És ezt nem felejtjük el neki.

 

Denník N, Tomáš Hudák: Korona demaskovala Pellegriniho

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket