politika

Menyhárt és Őry súlyos veresége: Az MKP elutasította a közös listát Bugárral

Politikai pályafutásának egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb vereségét szenvedte el Bugár Béla.

Nyitókép: MKP Fb-oldala

 

Politikai pályafutásának egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb vereségét szenvedte el Bugár Béla.

 

Az MKP Országos Elnöksége kedden késő éjszakáig tartó ülésén nemet mondott a sajtóban már meghirdetett, Régiók Pártja – Híd – MKP nevű közös választási listára.

 

Breaking: Az MKP Országos Elnöksége nemet mondott a Menyhárt-Bugár paktumra

 

A Körkép.sk úgy tudja, ennek legfőbb oka Bugár Béla személye, aki nem volt hajlandó áldozatot hozni, és a magyar egység érdekében visszavonulni az aktív politizálástól.

 

És bár az MKP Országos Tanácsának mandátumával Menyhárt – Őry – Farkas – Bárdos  zárt ajtók mögött megegyezésre jutott Bugárékkal és az oligarchákkal, az MKP Országos Elnöksége az óriási mediális nyomás és választói felháborodás hatására végül visszakozott.

 

A keddi döntés egyértelműen a Bugár Bélát ellenzők győzelme. Elsősorban Berényi Józsefé, Csáky Pálé, Furík Csabáé, Németh Gabrielláé, Varga Péteré, Gergely Papp Adriannáé, valamint az elnökségben szintén helyet foglaló Via Nováé. És ne feledkezzünk meg Duray Miklós atyai figyelmeztetéséről sem.

 

Menyhárt és Őry így hiába egyezett meg zárt ajtók mögött a Most-Híddal, hiába hozták nyilvánosságra a paktum MKP-ra nézve sértően megalázó egyes részleteit, azt végül saját pártjuk utasította el.

 

Ez a fejlemény azért felettébb kínos a Most-Hídra nézve is, mert a szinte reménytelen helyzetben levő vegyespárt szintén keddi elnökségi ülésén sietve jóváhagyta az MKP-val való közös indulást.

 

Csakhogy a sajtó, a választók, és nem utolsó sorban az Új Egység Mozgalom, illetve az Összefogás párt egyértelmű elutasítása végül kapitulációra kényszerítette az MKP-t.

 

Bár az MKP továbbra is saját egységét fogja hangsúlyozni, világosan látható, hogy Menyhárt-Őry vezetésével ez már végleg elszállt. Mindenki, aki az elmúlt napokban önmagából kivetkőzve próbálta lenyomni az emberek torkán a Bugárral való közös indulást, kénytelen visszavonulót fújni.

 

Jöhet tehát az alternatív magyar összefogás, immár a toxikus Bugár Béla, Jakab Elemér, Bastrnák Tibor, Ravasz Ábel nélkül. Természetesen konzekvenciák levonásával az MKP berkeiben is.

 

Kezdődhet a bugártalanítás, nekünk pedig érdemes lesz nagyon jól emlékezetünkbe vésnünk, hogy ki milyen álláspontot is képviselt az elmúlt hetekben.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 84 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gál Milan
2019. okt. 23. 08:30

Győzött a józan ész, de a munka neheze csak most kezdődik, olyan emberek kellenek akik végig tudják csinálni, nem lesz könnyű

Kosár Roland
2019. okt. 23. 09:00

Nagyszerű döntés, ÖSSZEFOGÁS-MKP-MAGYAR FÓRUM és meglesz az 5százalék, Bugár meg menjen ahová való, Én biztos, hogy szavazok rájuk, Hajrá MAGYAROK

Berlin
2019. okt. 23. 09:31

Érdeklődve olvastam a hóhérlásra készülő Könözsi úr facebookos ámokfutását. Rendkívül szórakoztató. Különösen az a rész, ahol fenyegetően belengeti a magyar televízióban majdan elmondandó Híd-pártoló propagandabeszédét. Csakugyan elhiszi, hogy engedik majd? Mi érdeke fűződne a magyar kormánynak Bugár Béla megmentéséhez? Bugár politikai értelemben halott ember. Az üdvözlendő éjszakai MKP döntés történelmi tett. Talán az utolsó megragadható esély a valódi magyar érdekképviselet kiharcolására. Ma reggelig bizonyos voltam afelől, hogy nem megyek majd választani, mert nem lesz kit, ez mostanra megváltozott. Visszatért a hitem. Hajrá MKP, hajrá magyarok!

Sági Ipoly
2019. okt. 23. 09:57

Könözsi Laci miután letette tollát, megpödörte bajuszát, majd elégedetten végignézett az asztal másik végén sorakozó üres üvegeken. Csak homályosan látta, nem tudja mennyi volt ott mert számolni elfelejtett....

Sági Ipoly
2019. okt. 23. 19:53

Sajnos egyesek (például Imrich Tóth, Jozef Lanz) azt emlegetik amit éppen be kellene fejezni. Kádereznek, amire most semmi szükség. Biztosan ők tudják a legjobban ki mit csinált eddig, köszönjük az információkat. Szerintem csak egyetlen ember neve kerülhet itt szóba. " Megbékélés helyett újabb harc és bosszú?" - miről beszélsz....???, pont az előző paktum volt a kirekesztő, mert két párttal számolt csak, meg egy csoportosulással aminek a támogatottsága sem mérhető. Most lehetőség van, lesz mindenkinek csatlakozni,,, a HIDnak is, mert nekik is ott a helyük. Ha nem lesznek ott akkor ők nem akarnak ott lenni. BB csúnyán átverte a jelenlegi ellenzéket, ha bekerülünk a parlamentbe és BB lesz a vezér, vagy meghatározó, akkor senki nem áll majd szóba velünk. Ezt kell figyelembe venni, szerintem az MKP vezetése is erre jött rá. Rajta kívül senkit ne káderezzünk mert akkor soha nem lesz megegyezés. Azért szóljatok azoknak a vállalkozóknak, falvaknak, városoknak, kulturális, sport- és egyéb egyesületeknek akik magyarországi pályázatokon részt vettek és nyertek, hogy a jövőben el ne fogadjanak egyetlen centet se Viktor országából, utasítsák vissza...... Oszt jó napot.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket

Megosztás