Fábián, Sebestyén
 • HUF: 357.94
 • USD: 1.21
 • 3 °C
 • 12 °C
Vélemény

Menyhárt az MKP kongresszusán elismerte, hogy a csicskamédia tényleg létezik

Már az is elég visszás, hogy úgy beszél, mintha a Ma7 főszerkesztője lenne (sokak szerint egyébként az is)

Nyitókép: illusztráció/Körkép.sk/KL

 

Az MKP múlt heti tisztújító kongresszusán Menyhárt József érdekes beszédet mondott pártelnöki karrierje utolsó felszólalása keretében. Nem is lehet elmenni szó nélkül mellette, hiszen a kongresszus egyébként sajtónyilvános részén az MKP leköszönő elnöke elismerte, hogy a Ma7 hírportál tényleg pártmédia.

 

Miután az MKP elmúlt négy évnyi munkája kapcsán megemlítette a párt honlapjának felújítását és a közösségi média aktívabb használatát, a következőképp folytatta a sort:

 

„Szükség volt egy átfogó hírportál, egy online és nyomtatott sajtó kialakítására is – így született meg a ma7 médiacsalád. És hogy mi volt a terv? A felvidéki magyar médiában nem használt médiafelületek bevezetése, online-téri mobiltelefonos alkalmazás, költséghatékonyság, újságírói imázs készítése, közös kép és videó adatbázis megalkotása, településtár… (…) Van hetilapunk, van saját médiafelületünk, van házi ellenzéki médiánk (…)”

 

fogalmazott Menyhárt. Már az is elég visszás, hogy úgy beszél ezekről a dolgokról, mintha a Ma7 főszerkesztője lenne (sokak szerint egyébként az). De ezzel egyben azt is elismerte, hogy az említett médiacsalád működési kereteit a pártszékházban döntötték el az ő pártelnöksége idején.

 

Az pedig, hogy költséghatékonyságot emleget egy olyan lap esetén, amely magyarországi adófizetők pénzéből évente másfél millió eurót emészt fel sokadik esztendeje, merő pofátlanság, miközben a piaci részesedése a „médiacsaládnak” messze elmarad az elvárttól, és lényegében zéró a véleményformáló ereje és képtelen tematizálni a közéletet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a szombati kongresszuson a küldöttek és a közvélemény közül szinte mindenki a Körképet figyelte.

 

Költséghatékonyságról beszélni akkor, amikor a Martfesztre három szerkesztőségi tag három külön Ma7-es szolgálati autóval érkezik, vagy amikor kilencen vesznek részt egy sajtótájékoztatón, de egyetlen kérdésfelvetés nélkül távoznak a helyszínről – nos, ez is merő pofátlanság.

 

Hogy mit jelent a „felvidéki médiában nem használt médiafelületek” kihasználása, azt valószínűleg csak Menyhárt tudja. Ne feledjük, hogy a Ma7 úgy érkezett tőkével vastagon kitömve 2018-ban, hogy a Körkép.sk mellett akkor már működött a Felvidék.ma és a Hírek.sk is. Igaz, ez utóbbit a „médicsalád” beolvasztotta, így a továbbra is működő Hírek.sk érdemben már csak online tévés tevékenységben utazik, és persze, facebook oldalán  orrvérzésig posztolja  a Ma7 cikkeit. Mindezt tavalyig évi 40, idén már “csak” évi 20 millió forintért.

 

Valaki hazudik

 

Kiderült továbbá az is, hogy valaki hazudik. Két évvel ezelőtt ugyanis a Körkép.sk hasábjain megírtuk a Ma7 “médiacsalád” hátterét, ahogy azt is, (mint a fentebbi idézet azt tökéletesen igazolja) hogy Menyhárt József játssza a lapnál az önjelölt cenzort, és a szerkesztőségi munkát teljesen befolyása alatt tartja.

 

Erre a cikkünkre a ma7 „médiacsalád” a Nem hagyhatjuk szó nélkül a Körkép hazugságait! című írásával reagált, amelyben tagadták a vádakat közölve, hogy

 

 „Szeretnénk a Körkép.sk munkatársait arra is emlékeztetni, hogy meggyőződésünk szerint az objektív sajtó nem sértettségből, nem a mellőzöttség érzéséből fakadó frusztrációból származik, hanem csakis a szakmai munka lehet a mércéje”

 

mi már akkor sem tudtuk, egészen pontosan milyen mellőzés fájhatna nekünk, hiszen olvasótáborunk évek óta folyamatosan bővül, az MKP elnökéről alkotott véleményünket pedig nem rejtettük véka alá. Az olvasók azóta is kitartottak és kitartanak mellettünk, portálunk látogatottsága a választások óta is rekordokat dönt, és felvidéki magyar viszonylatban egyértelműen piacvezetők vagyunk a konzervatív oldalon, amiért ezúton is nagy köszönet jár Olvasóinknak.

 

Mindezt a Ma7 „médicsalád” költségvetésének töredékéből. Egészen pontosan a következő anyagi leosztás mellett (már ami a magyar kormánytól érkező anyagi támogatásokat illeti):

 

Ma7: 474 millió forint

Hirek.sk: 20 millió forint

Felvidék.ma-t is kiadó SzaKC: 75 millió forint

Körkép.sk: 4 millió forint!!

 

Na, ennyit a szakmaiságról és a költséghatékonyságról.

 

Vajon most, két évvel később a Ma7 szerkesztősége kiverte-e a hisztit Menyhárt szavai miatt? Nem. Elhatárolódtak-e attól, hogy egy politikus nyíltan beszéljen pártja sajtóra gyakorolt befolyásáról? Nem. Rászántak-e akár egyetlen sort is arra, hogy tagadják a tényeket? Nem.

 

Helyette bölcsen csendben maradtak.

 

Minden egy lapra – és nem jött be

 

Azért bölcsen, mert bizony a Ma7 fennállása óta a kamikaze pilótákat megszégyenítő vakmerőséggel vállalták először Menyhárt, majd Őry szócsövének szerepét. Mintha nem lenne MKP holnap, úgy tolták a két – végül alaposan hoppon maradt – politikus szekerét, készséggel és kommentár nélkül közölve írásaikat, és szinte kivétel nélkül elkerülve a kínos kérdéseket az interjúk során.

 

Mindezt azért tartjuk fontosnak elmondani, hogy mindenki számára világossá váljon: fontos lehetőséget kapott a konzervatív felvidéki sajtó arra, hogy igazságosabbá, hatékonyabbá tegye magát, és hogy a politikusok helyett az olvasókra fókuszáljon. Egy olyan szlovákiai mediális közegben, ahol egyébként a portálok legnagyobb része üzleti csoportok (Új Szó-Penta, BUMM.sk- Most-Híd) és oligarchák (Paraméter- Világi Oszkár) kezében van, és a liberális túlsúly  garantált, melyet akár mesterségesen is fenntartanak az érdekelt szereplők.

 

Kezdetnek már az is haladás lenne, ha a drága, de nem sok mindenre jó „médiacsalád” helyett egy olvasókat szolgáló, hatékonyan működő, konzervatív sajtótér jöhetne létre, ahol az erőviszonyokat nem torzítják el az éppen aktuális hatalmi és politikai érdekek, hanem fennmarad az egészséges verseny. A cenzoroktól pedig meg kell szabadulni.

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 18 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Ölvedi Balázs
2020. Júl. 22. 15:51

Igen! Milyen feneketlen Magyarország adófizető polgárainak zsebe!! Erre is futja. Hogy örülnének, ha tudnák szélesebb körben mire herdálják sok egyéb mellett a keserves forintjaikat.

  Tóth Teri
  2020. Júl. 23. 14:08

  A Te pénzed herdálásáról mit tudsz? Minden médiára, amely más pénzéből, adójából, ajándékából él, mondható rá, hogy csicskamédia. A Körkép is feltételezem nemcsak Komjáthy Lóránt fizetéséből tartja el magát. Vagy tévedek?

B, Gy.
2020. Júl. 23. 16:55

Miert jobb masnal az a media amely folyamatosam Magyarorszagot meg Orbant tamadja.Az hogy Orban segiteni akar nekunk miert baj.Akinek ez problemat okoz az nem igazi magyar.Talan az jobb ha szlovak kormanytol kapunk valami alamizsnat

  Sándor Tamás
  2020. Júl. 23. 17:40

  Orbánisztánban a ķözpénzből fenntartott média az uralmon lévő párt propagandáját szolgálja. Minden megyei újsághoz hasonlóan. Az ellenzék a választási kampányban 10 azaz zíz percet kapott.Ellenzéki álláspont, vélemény nem hangzik el csak legfeljebb szerkesztett válgozatban negatív konteksztusban. Otthon különadót vet ki Orbán azon civil szervezetekre, amelyek külföldi forrásból pénzt kapnak.Az ő általa pénzeltekkel is azt kellene tenni.Akkor tüzet okádnának a szomszédaikra. Mellesleg nem a saját pénzét osztogatja, szórja, herdálja Orbán, hanem az adófizető és nem a potyautas, potyaleső magyar állampolgárok pénzét.Egy olyan ország adófizetőinek a pénzét , ahol 3 millió!!! ember mélyszegénységben él.Az életszínvonal, a fizetések vásárlóerejre és mértéke a leggyengébb 2-3ország közt van az EU ta gállamok között.Ahol 27% forgalmi adót fizetnek az embrek. Akiknek van bőr a pofájukon egy ilyen szegény nép pénzét elfogadni azok szégyelljék magukat! Köszönettel, hálával, tisztelettel csak az anyaország agyonadóztatott, nyomorgó népének tartoznak és nem Orbánnak mindazon személyek, szervezetek, intézmények, pártok amelyek akár csak 1forintot is elfogadnak.

   Kató néni
   2020. Júl. 25. 20:36

   Ha visszaadod amit Orbántól kaptál, a mélyszegénynek MO sokkal jobb lesz. Tedd meg még ma.

  Ölvedi Balázs
  2020. Júl. 23. 17:54

  Az igazi magyar onnan vesz , vár el támogatást, ahová ő maga is tesz. Szlovákia 5 milliós ország.Magyarországon 3 millió a szegény, máról holnapra élő ember. Orbánnak rájuk kellene költeni , az ő életüket , ő gyerekeiket segíteni. A mi sajtónkat nem a magyarországiaknak kell pénzelni.

   Pista bácsi
   2020. Júl. 25. 20:37

   Vajon ki az a 3 mil mélyszegény? Honnan van az info? Sárgák, vagy kékek?

  Palánkay Imre
  2020. Júl. 23. 20:06

  Szerencsére nem Ön vagy a hőn imádott nemzetvezető testvére mondja meg, hogy ki érezheti magát magyarnak.

Idióta kommentelőknek...
2020. Júl. 23. 20:35

Sándor Tamás, Ölvedi Balázs szerintem idejét múlta statisztikákat nézegettek még a Gyurcsány-Bajnai érából, javaslom a ksh.hu statisztikai hivatal hivatalos weboldalt aktuális adatokért...;) Vagy azt is Orbán írja, nem?!:) Fiatal apaként és családfentartóként csak annyit fűznék hozzá, hogy én nagyon szeretnék olyan szegény lenni, és "annyicska" támogatást kapni, mint a magam korabeli magyarországi CSOK-os családok!!!

  Palánkay Imre
  2020. Júl. 24. 15:14

  Ennek semmi akadálya, települj át! Ha 161 000 forint minimálbérre van bejelentve, összesen 53 935 forint járulékot és személyi-jövedelemadót vonnak le belőle, így 107 065 forintot kap kézbe 2020-ban. Euróban bruttó.: 460, nettó.: 305.9 €. Szlovák nettó minimálbér 2020 Bruttó minimálbér: 580 € Nettó minimálbér: 476,74 € (ennyit kap az alkalmazott) https://ingatlanhirek.hu/penz/felreertesek-a-15-leggyakoribb-csok-kal-kapcsolatos-tevhit/ A 3 millió szegény legfeljebb a falat CSOKolhatja, de nem kap hitelt, mert olyan csóró. https://merce.hu/2018/06/01/33-millio-magyar-el-a-letminimum-alatt/ https://www.azenpenzem.hu/cikkek/titkoljak-hanyan-elnek-a-letminimum-alatt/5944/ https://merce.hu/2019/05/31/rekordmagas-a-szegenyek-es-nem-szegenyek-kozotti-kulonbseg-magyarorszagon/

  Tóth Teri
  2020. Júl. 25. 20:48

  Sok szlovákiai magyar vajon miért építkezik MO-on, főleg Pozsony környékéről? Mert ott szeretnének bekerülni a 3 mil. mélyszegény közé? Menj el BB-tól keletebbre és számold össze a nálunk élő mélyszegényeket. De Délszlovákiában és a nyugati területeken is sok család él egyik napról a másikra. Sok évtizedes tapasztalatból mondom, nem kell minden szegénységi adatot készpénznek venni amit MO-ról hallasz. A magyarországiak mindig sírnak és LENÉZIK a többi nemzetet. 2004-ben minden külhoni magyart népszavazásban tagadtak meg!

B, Gy.
2020. Júl. 24. 09:40

Mar most latni hogy lesz osszefogas .A szlovakiai magyarok kette szakadtak es ugy is maradnak mert egy resze nem szereti Orban politikajat.Bezzeg Gyurcsan vezette ellenzek az jo.Nem tudom mire megyunk mentunk idaig csak annyira hogy mar lassan nem leszunk de lenyek hogy ne fogjunk ossze mert Orban ellen kell harcolni bezzeg Gyurcsan es aprodai na azok biztos segitenenek......a beolvadasban.Ha nem volna kulso tamogato aki eszet meg penzt adjon nekik mar nem is volnanak.Igy is csak szinhazba valo az alakitasuk.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket