Ferenc
 • HUF: 418.67
 • USD: 0.98
 • 8 °C
 • 20 °C

Hirdetés (X)

Vélemény

Forróék a Gyimesi elleni támadással jelezték, hogy az Aliancia kész feladni a nemzeti vonalat

Az előrehozott választások esélyével egyenes arányban nő a balra fordulási hajlam az Aliancia-Szövetségben

Nyitókép forrása: Forró Krisztián hivatalos facebook-oldala

 

Néhány héttel ezelőtt azt jósoltam, hogy a Most-Híd Platform hamarosan ismét belső válságot fog kieszközölni az Aliancia-Szövetségben. Mivel az SaS ultimátumának határideje hamarosan lejár, és ezzel párhuzamosan az előrehozott választások esélye nő, az Aliancia liberálisai beizzították a motorokat. Elkezdődött a konzervatív-nemzeti vonal kiszorítása. Ennek része a Gyimesi György elleni nevetséges és jelentéktelen kirohanás is.

 

Gyimesi hibázott

 

Az egy dolog, hogy Gyimesi hibát követett el. Békeidőben talán számon is kellene rajta kérni. Csakhogy nem Gyimesitől várta volna a felvidéki magyarság a kiállást a családok, a magyar kormány mellett, a liberális magyargyűlölettel vagy a liberalizmussal szemben. Ezt az Aliancia-Szövetségtől vártuk volna – aki viszont ezt nem tette meg.

 

Gyimesi azért vált az új magyar-vegyes koprodukció versenytársává, mert egy szlovák párt képviselőjeként vállalta fel a magyar ügyeket. Ez a kontraszt inkább szólt az Aliancia hiteltelenségéről, mint Gyimesi népszerűségéről. Mivel a hiteltelenséget Forróék nem tudták cáfolni, inkább a tükröt próbálták összetörni…

 

Az Aliancia a konzervativizmust támadja

 

Minden jel arra utal, hogy a Gyimesi elleni „szövetséges” offenzíva nem azt hivatott bizonyítani, hogy az Aliancia az egyetlen ütőképes magyar képviselet. Sokkal inkább azt, hogy a párt elutasít, elítél minden konzervatív politikai irányt képviselő politikust. Ezt ország-világ előtt fel is kellett vállalni, megüzenve így a leendő (baloldali és liberális) potenciális partnereknek, hogy az Aliancia nem ragaszkodik a nemzeti konzervatív érdekképviselethez – ha esetleg az elmúlt hónapok sajtótájékoztatóiból ez valakinek nem lett volna egyértelmű.

 

Balódi Ladislav és a szövetségi értékrend: Horthyt elzavarták, a maffia elé vörös szőnyeget terítettek

 

Ehhez adjuk még hozzá azt, hogy a Most-Híd Platform politikusai Pellegrinivel kampányolnak a magyar vidéken, a balliberális vörös portál magyar verziója pedig Berényit és az MKP Platformot próbálja ekézni, miközben Bugár Béla neve is felmerült az új Dzurinda-féle párt kapcsán.

 

A fontosabb dolgokról hallgatnak

 

Az, hogy egy ennyire sokadrangú kérdést próbálnak meglovagolni magyar tematikában – holott bőven lenne más fontosabb, amivel foglalkozni lehetne – szintén a nemzeti-konzervatív vonal szándékos leépítését mutatja.

 

Nagyon úgy fest, hogy az előrehozott választások esélyével egyenes arányban nő a balra fordulási hajlam az Aliancia-Szövetségben. És mivel hónapokig, sőt évekig vajúdták az ideológiai vegyes salátát, sikeresen elejét vették minden egyéb politikai próbálkozásnak, ami náluk konzervatívabb, nemzetibb és családbarátibb lehetett volna. Valószínűleg, pontosan ez volt egyesek célja…

 

Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 25 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Atoszka
2022. aug. 17. 12:02

Minden nemzeti érzelmű embernél, aki a történéseket kicsit mélyebben figyeli, már a Szövetség létrehozásáról szóló tárgyalások óta volt egy keserű szájíz. A tárgyalásokon részt vevő egyes politikusok miatt egyszerűen nem tudott hinni abban, hogy ez a képződmény képes lesz tovább vinni a nemzeti vonalat. És íme… Megint felteszem a kérdést; mi volt az az erő, amely rászedte az MKP-t erre a lépésre? Önmaguktól tették ezt beismerve ezzel saját képtelenségüket a politikai képviseletünkre (ezt nem tudom elhinni…), vagy volt valami más “kényszer”, amivel esetleg sokan jól járhattak… Most még nem tudjuk, de előbb-utóbb lesznek válaszok. Egy dolog biztosnak látszik, ez a “párt” nem azért jött létre, hogy közösségünk NEMZETI érdekeit védje… teljesen más célja volt: szépen becsomagolni a nagy semmit s mindeközben meggyőzni az embereket arról(főleg a fiatalokat), hogy jól van ez így. Ez a tipikus progresszió, csak ez esetben, egy darabig még legalábbis, magyarul!!!

  Petike
  2022. aug. 17. 19:09

  a Szovetség gyujtopárt atoszkám ahol jelen vannak a nemzeti a liberális a konzervatív és a szociális értékek.Ugyanillyen szinten mukodik az RMDSZ is ahol nem mindenki Orbánimádo pl.Frunda,Verestoi,Cseke és Marko Béla.A romániai magyar párt évtizedek ota jol mukodik és mindig bejututt eddig a román torvényhozásba hasonloan az vajdasági és a kárpátaljai magyar pártok is.Az EMNP illetve a MPP Erdélyben alig érik el az 1 százalékot míg az RMDSZ 6 százalék felett van és kormánypárt Romániában.Ugyanúgy a VMSZ is hiszen Pásztor István a VMSZ elnoke évek ota a vajdasági parlament elnoke.Szégyen és gyalázat volt amikor 2014ben Ot Pesten egy félkegyelmu buta 3.14csa lekopdoste.Atoszkám nem lehet mindenki nagy nemzeti érzelmu s kozben még azt sem tudja hogy ki volt a Szozat alkotoja én tudom hogy egyik legnagyobb koltonk Vorosmarty Mihály volt és a szovegét szorol szora ismerem.Szoval hogy nem a nemzeti érdekeket képviseli a párt.Mik valojában a nemzeti értékek szerinted.Nekem azok hogy megmaradjanak a magyar iskoláink hogy megtartsuk magyarságunkat legyunk buszkék íroinkra koltoinkre torténelmunkre kultúránkra.De az is hogy megmaradjunk szulofoldunkon ne vándoroljunk onnan el legyen ott munkalehetoségek mert ha nem lesz a déli és a keleti régiokban munka akkor végunk.Nem vagyok a Smer sem a Hlas rajongoja de az egykori Hídé sem de a 2016 és 2020 kozotti években 10 000 munkahely jott létre a keleti és a déli régiokban Nagymegyeren Egyházkarcsán Fuleken Losoncon Léván Rozsnyon Nagykurtoson.Sajnos a tehetetlen Matovič és Heger kormányoknak koszonhetoen a fele megszunt.En is naponta 40 kilométert utazok munka után hál Istennek ingyen cégbusszal a nyitrai Jaguár Land Rover autogyárba mert erre felénk sincs melo.Nagyon sokan dolgozunk ott magyaro fokepp az újvári a lévai és a vágsellyei járásokbol.Végezetul atoszkám legyenek koztunk ellentétek legyenek bizonyos dolgokban mások a nézeteink de egy dologban egyutt kell hogy dobogjon a szivunk és nek kulon kulon hanem EGYUTT indulni a választásokon.NINCS MAS UT.Gondolkozz el rajta ha újra ezt elqrjuk akkor végunk.

   Atoszka
   2022. aug. 17. 22:14

   Az hogy a Szövetség egy gyűjtőpárt szerinted egy erény??? Ha akarok is valamit meg nem is, akkor történni fog valami??? Nem!!! Soha semmi, mint ahogy az progresszívéknél lenni is szokott. Csak az ideológiai csomagolásban leledző hatalmas tartalmatlanság…Közösségünk igenis egy nemzeti kisebbség, melynek vannak teljesen jogos igényei egy demokratikus országban. Hogyan tudná ezeket képviselni bárki is, aki irtózik még a NEMZET fogalmától is ??? Nektek progresszíveknek eszetekben sincs ilyenekért harcolni…. pedig közösségünk számára ez egy LÉTKÉRDÉS!!! Na ezért egy nagy bukta ez az egész szövetségesdi. Valakik ezt nagyon ügyesen kitalálták. A kérdésem továbbra is fennáll; mit keres ebben az MKP, hiszen így a megszűnése garantált….és vele együtt nemzeti céljaink is …

Dodo
2022. aug. 17. 13:55

Magyarsag kepviselete a Szovetseg letrejottevel vegleg megszunt.

Almassy
2022. aug. 17. 18:36

Ki kellene rúgni a libsi-bolsi "platform"-ot. Hazára/nemzetre rezisztens, korrupt, megélhetési politikusok. A magyarság semmi jóra nem számíthat a tevékenységükből.

Petike
2022. aug. 18. 03:30

Almássy nagyon tévedsz mert én NEM irtozok a nemzet fogalmátol hiszen én mint felvidéki magyar a magyar NEMZET része vagyok.A progressziv gazdaság híve vagyok amelynek alapja a munkahelyteremtés szabad piacgazdaság és nem dirigált ahogy azt a Fidesz és a Smer teszi mert ez sehová sem vezet.Nézd meg egekben a forint értéke a rezsicsokkentés megszunoben van a Gazprom 60 százalékkal emeli a gáz árát és drágább lesz mint az LNG illetve anorvég gáz.

  Atoszka
  2022. aug. 18. 07:16

  Hülyeségeket irogatsz, összekeversz fűt-fát, így próbálod magyarázni a megmagyarázhatatlant. Nem kell megjátszanod magad, légy az aki vagy !!! Örvendj az előretörő ideologiádnak és fülig érő mosollyal nyugtázd, hogy lassan szétver mindent ami szép volt, amiért szerettünk létezni, amiért érdemes volt harcolni - úgy itt, mint nyugaton bárhol… Egy darabig még hat az ideológiai maszírozás, a manipuláció az erőszakos érzékenyítés, de el fog jönni az a nap, amikor majd mindenki kinyitja a szemét….és látni fogja, hogy egy kegyetlen diktatúrában élünk…

   Petike
   2022. aug. 18. 16:32

   a progresszív a fejlodést jelenti és nem egy féldiktatúrat

   Atoszka
   2022. aug. 18. 17:47

   Igazad van Petike….

Dodo
2022. aug. 20. 14:50

Most nagyon ugy nez ki, hogy a progresszivizmus hirdetese valamifele csabda mert a diktatura fele haladunk.

Hor
2022. aug. 21. 11:19

Mit lehet várni Bugi utódjaitol

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket