Nyitókép forrása: Forró Krisztián hivatalos facebook-oldala

 

Néhány héttel ezelőtt azt jósoltam, hogy a Most-Híd Platform hamarosan ismét belső válságot fog kieszközölni az Aliancia-Szövetségben. Mivel az SaS ultimátumának határideje hamarosan lejár, és ezzel párhuzamosan az előrehozott választások esélye nő, az Aliancia liberálisai beizzították a motorokat. Elkezdődött a konzervatív-nemzeti vonal kiszorítása. Ennek része a Gyimesi György elleni nevetséges és jelentéktelen kirohanás is.

 

Gyimesi hibázott

 

Az egy dolog, hogy Gyimesi hibát követett el. Békeidőben talán számon is kellene rajta kérni. Csakhogy nem Gyimesitől várta volna a felvidéki magyarság a kiállást a családok, a magyar kormány mellett, a liberális magyargyűlölettel vagy a liberalizmussal szemben. Ezt az Aliancia-Szövetségtől vártuk volna – aki viszont ezt nem tette meg.

 

 hirdetes_300x300  

Gyimesi azért vált az új magyar-vegyes koprodukció versenytársává, mert egy szlovák párt képviselőjeként vállalta fel a magyar ügyeket. Ez a kontraszt inkább szólt az Aliancia hiteltelenségéről, mint Gyimesi népszerűségéről. Mivel a hiteltelenséget Forróék nem tudták cáfolni, inkább a tükröt próbálták összetörni…

 

Az Aliancia a konzervativizmust támadja

 

Minden jel arra utal, hogy a Gyimesi elleni „szövetséges” offenzíva nem azt hivatott bizonyítani, hogy az Aliancia az egyetlen ütőképes magyar képviselet. Sokkal inkább azt, hogy a párt elutasít, elítél minden konzervatív politikai irányt képviselő politikust. Ezt ország-világ előtt fel is kellett vállalni, megüzenve így a leendő (baloldali és liberális) potenciális partnereknek, hogy az Aliancia nem ragaszkodik a nemzeti konzervatív érdekképviselethez – ha esetleg az elmúlt hónapok sajtótájékoztatóiból ez valakinek nem lett volna egyértelmű.

 

Balódi Ladislav és a szövetségi értékrend: Horthyt elzavarták, a maffia elé vörös szőnyeget terítettek

 

Ehhez adjuk még hozzá azt, hogy a Most-Híd Platform politikusai Pellegrinivel kampányolnak a magyar vidéken, a balliberális vörös portál magyar verziója pedig Berényit és az MKP Platformot próbálja ekézni, miközben Bugár Béla neve is felmerült az új Dzurinda-féle párt kapcsán.

 

A fontosabb dolgokról hallgatnak

 

Az, hogy egy ennyire sokadrangú kérdést próbálnak meglovagolni magyar tematikában – holott bőven lenne más fontosabb, amivel foglalkozni lehetne – szintén a nemzeti-konzervatív vonal szándékos leépítését mutatja.

 

Nagyon úgy fest, hogy az előrehozott választások esélyével egyenes arányban nő a balra fordulási hajlam az Aliancia-Szövetségben. És mivel hónapokig, sőt évekig vajúdták az ideológiai vegyes salátát, sikeresen elejét vették minden egyéb politikai próbálkozásnak, ami náluk konzervatívabb, nemzetibb és családbarátibb lehetett volna. Valószínűleg, pontosan ez volt egyesek célja…

 

Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 25 olvasónak tetszik ez a cikk.