Nyitókép: Most-Híd platform fb-oldala

 

Bizalmatlanság, intrikák, kioktató hangnem, gőgös üzengetések – megtartotta platformgyűlését a Most-Híd. Nincs jó érzésünk az egészből.

 

Először röviden a lényeg, aztán annak kifejtése következik:

 

 hirdetes_810x300  
  1. A Most-Híd újranyitná a befuccsolt tárgyalásokat a Simon Zsolt-féle Magyar Fórummal annak érdekében, hogy az árulók végérvényesen többségbe kerüljenek a Szövetségen belül.
  2. Gyimesi Györgyöt, aki a Magyar Fórummal ellentétben választókkal is rendelkezik, ellenben távol tartanák a Szövetségtől. Solymos László és Rigó Konrád szerint ugyanis nincs rá semmi szükség.
  3. Gyimesi mellett Forró Krisztián pártelnök is kapott hideget-meleget a vegyespárti platformtól: számon kérve tőle, hogy az MKP miért folytat tárgyalásokat Gyimesivel (miközben a Most-Híd is titkos tárgyalások egész sorát folytatja szlovák pártokkal).
  4. Forró Krisztiánt élő sajtótájékoztatón „fenyegette” meg Solymos, hogy ha aláírja a választási jelöltlistát Gyimesivel, az a Szövetség felbomlását fogja jelenteni.
  5. Ezenfelül a nemzetáruló platformelnök, Rigó Konrád leszögezte, hogy a Most-Híd háborúpárti, hiszen támogatja Ukrajnát és egyetért a szlovák fegyverátadásokkal.

 

Ennyit a tényekről, most pedig annak magyarázata:

 

A Most-Híd platform nem támogatja Gyimesi felvételét a Szövetség listájára

 

Alig pár hónapja a Most-Híd és az Összefogás platform megegyezett abban, hogy puccsot kísérelnek meg a párton belül Forró ellen. Utódjául Gyimesi Györgyöt szemelték ki. Ajánlatuk a számára arra vonatkozott, hogy a két platform és a keményvonalas, Gyimesit támogató MKP-sok többségbe tudnak kerülni a párt belső szerveiben. Leváltanák Forrót, Gyimesi mögött pedig valójában ők vennék át az irányítást. Rossz lóra tettek, ami akkor derült ki számukra, amikor meglátták, Gyimesi Forróval fotózkodik és tárgyal a magyar parlamenti bejutás lehetőségéről.

 

Karácsony előtti meglepetés: Gyimesi Forróval találkozott

 

Gyimesi egészen addig Solymos, Mózes, Orosz, Nagy és a többiek számára is elfogadható volt. Melynek érdekében Rigó Konrádot is beáldozták volna.

 

Gyimesi azonban nem kért a hasznos hülye szerepből. Hogy ez mit váltott ki a hidasokban, láthattuk a mai sajtótájékoztatón. Gyűlöletet.

 

Melyik pártba távoznak ezúttal a magyarság árulói?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Majd jött a B-terv, megvett, manipulált felmérésekkel elhitetni a választókkal, hogy Világi Oszkár egyik lova, a Magyar Fórum releváns szereplő. Hogy mennyire kétségbeesett a helyzetük, mutatja, hogy már a toxikus, leszerepelt Gyurovszky László kénytelen lenyomni az emberek torkán elemző cikkben a manipulációikat. Hogy Gyimesi megosztó, hogy Forró gyenge pártelnök, hogy a liberális, progresszív összefogás képes bejuttatni a Szövetséget a parlamentbe, és ott újra elfoglalni – mint anno Bugár alatt – szinte az összes fontos pozíciót.

 

Az MKP azonban ellenáll, Gyimesi ellenáll, a konzervatív, nemzeti média, élükön a Körképpel pedig résen áll, és figyelmezteti a választókat a cselszövésekre.

 

Abban Berényinek és Bárdosnak igaza van, hogy Gyimesi nélkül a Szövetség-Aliancia nem jut be a parlamentbe. Ráadásul a maihoz hasonló hidas platformgyűlések, a Gyurovszky-féle manipulációk, a hazug felmérések mind-mind Gyimesi malmára hajtják a vizet.

 

A Most-Híd dilemmája nem az, hogy Gyimesi kell a Szövetségnek, hanem hogy a Most-Híd már nem kell senkinek

 

Ha a Most-Híd menni akar Gyimesi érkezésével, hát menjen

 

Hogy mi lehet a kiút a jelenlegi helyzetből? Az MKP politikai gondolkodásra képes tagjainak a sarkukra kell állni, a helyi kiskirályaikat helyre kell tenni annak érdekében, hogy az egészséges mag valóban egységet alkosson.

 

AZ MKP, Gyimesi, az Összefogás fele, és sok-sok hidas polgármester és régiós politikus, akik nevében Solymos és Rigó beszél, képes lehet hihető, hiteles alternatívát kínálni a választóknak, ami egy jó kampánnyal maximalizálhatja a bejutás esélyét.

 

Minden más forgatókönyv, mely Solymosék vagy a Villa Rosa boszorkánykonyhályában születik, rossz a magyarságnak.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!