Nyitókép: Körkép.sk, montázs

 

Mai hírlevelünkben a következő témákat vesszük górcső alá:

A híreket válogatta és azok magyarázatát megírta: Király Zsolt. 

 

 

1. Felbomlott a Szövetség! Ez lehet Forró legnagyobb problémája

 hirdetes_810x300  

2. Most dől el, hogy bejut-e a magyar párt a parlamentbe.

3. Végre, a politikust is számon kérhetik!

 

A híreket válogatta és azok magyarázatát megírta: Király Zsolt

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ingyen végig olvashasd a cikket. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

 

1. Felbomlott a Szövetség! Ez lehet Forró legnagyobb problémája

 

 A Most-Híd platform közül néhányan kedden bejelentették, hogy távoznak a Szövetségből. A platform Országos Tanácsának ülésén 45-en voltak jelen. Közülük 37-en szavaztak a kilépés mellett, 5-en tartózkodtak, 3-an pedig nem szavaztak.

 

Csakhogy Houston, ahogy mondani szokás – van itt egy kis probléma: maga a platform nem távozhat a Szövetségből, arról ugyanis az országos kongresszusnak kell döntenie. Az pedig még nem is ülésezett.

 

Ráadásul a döntés után röviddel Forró Krisztián pártelnök arról tájékoztatott, hogy bizony a hidasok hazudnak.

 

Legalább 10 megyei képviselő, Most-Híd platform-tagnak, valamint több polgármesternek esze ágában sincs távoznia a Szövetségből. Tehát legalább annyian ellenzik a távozást, mint amennyien egyetértenek a nemzetáruló Rigó Konráddal, Solymos Lászlóval és a többi haszonlesővel.

 

A fő probléma nem a távozókkal van. Menjenek csak, a magyarok között már nincs helyük, a szlovákoknál meg ellesznek, amíg kiismerik őket. Csakhogy a távozók vinnék a pártnevet, a Most-Hídat is. Hogy könnyebben tudjanak néhány helyet megkaparintani valamelyik szlovák párt listáján: leginkább a Hlasról, Demokratákról, Dzurinda pártjáról beszélnek. A PS-ről nem, ott már bezárt a bazár.

 

A távozás pozitív és negatív oldala

 

A pozitív az, amit már Gyimesi György el is kezdett kommunikálni, történetesen, hogy a megtisztulás egyúttal össze is ránthatja a pártot. Feltéve, ha a választókkal eddig egyáltalán nem törődő MKP-sok végre tudatosítják, hogy dolgozni is kellene. Eddig ugyanis a választó csak a párt rombolásával szembesült.

 

A negatív oldal az, hogy a Világi Oszkár farzsebéből kikandikáló Orosz Örs sietett bejelenteni, hogy ha  Solymosék elmennek, akkor az Összefogás (melyet Oroszon keresztül Világi Oszkár oligarcha irányít) hibernálja magát és nem indul a választásokon. 

 

A Szövetségnek tehát 4,5 hónap munkája van arra, hogy összeszedjen 160 ezer szavazatot. Ennyi kell ugyanis a biztos bejutáshoz, legyen bármekkora is az országos választási részvétel. Hogy ez mit jelent? Hitelességet, jó programot, kemény munkát, hatékony kampányt, amihez sok-sok pénz kell. Mindennek, amit felsoroltunk, híján áll jelenleg a párt.

 

De innen már csak fölfelé vezet az út. Szeptemberben kiderül, hogy meddig. 3 százalék elérése visszahozza a kampánykiadásokat, 5 százalék elérése pedig Oszkártalaníthatja a Felvidéket és segíthet végleg megszabadulni a parazita hidasoktól. Munka indul!

 

2. Most dől el, hogy bejut-e a Szövetség a parlamentbe

 

Kedden elég egyértelművé vált minden józan gondolkodású választópolgár számára, hogy kik azok, akiknek fontos a közösségi érdek, és kik azok, akik csak saját pecsenyéjüket sütögetik.

 

….

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ingyen végig olvashasd a cikket. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.