Nyitókép: Hársfaovi Párkány Fb-oldala

Míg legutóbb 7-en megszavazták az ovi bezárását a helyi képviselők köztül, 5-en pedig ellenezték, hétfőn ez az arány 12:0-ra változott. A párkányi magyar ovi megmentése érdekében. Happy end, mondhatnánk. A jó győzött a rossz felett, a probléma megoldódott, nincs itt semmi látnivaló, haladjunk tovább. Fenéket.

 

Nincs rosszabb annál, amikor az árulóból erénycsőszt csinálunk. Párkányban a Hársfa utcai magyar ovi megmentése kapcsán egyesek erre tettek kísérletet. Ez a pár személy ugyanannak a szűk, liberális, divatos szóval progresszív csoportnak a tagjai, akik úgy gondolták, ne nevezzük nevén a felelősöket, mert ezek a felelősök akkor majd bosszút állnak. Csakhogy nem ez történt. A felelősök a Körkép.sk oknyomozásában elég világosan néven lettek nevezve, akik nem a bosszút, hanem a nyilvános megszégyenülés és a teljes leírástól való félelmükben végül a helyes utat választották. Átmenetileg. Ugyanazok, akik korábban már többször a magyar óvoda bezárása mellett szavaztak.

Király Zsolt: Bezárták, hogy megmentsék a magyar óvodát. Jár a törpillás tetkó!

 

A párkányi ovi példája azt mutatja, hogy közösségünk még életképes ugyan, még helyre tudja hozni a toxikus személyek hibáit. De nem a végtelenségig. Erre akkor van csak lehetőség, ha ezek a toxikus személyek nem megmentőként lesznek kezelve, hanem árulóként. Különben újra és újra elárulnak bennünke. Vitkóová nem maradhat a megyén, nem maradhat a városban, mint képviselő. Mert leszerepelt és érdemtelen a feladatra.

 hirdetes_810x300  

A Körkép.sk elintézte! A Szövetség-Aliancia leveszi választási listájáról a párkányi magyarokat eláruló Andrea Vitkóovát

 

Jó hír, hogy az ovi megmenekült. De közösségünk csak akkor élhet túl, ha kiveti maga közül a Vitkóovához és Simonferihez hasonló jellemtelen, egyéni érdekeket a közösségi érdek elé helyező embereket. Az alibistáknak pedig elmagyarázza, hogy nem, nem erre van szükség. És értésükre adja, hogy ilyen emberek nem képviselhetik a közösséget. Mert éles helyzetben arra alkalmatlannak bizonyultak. Ismételten.

 

És van még itt egy másik dolog is. Ujjára kellene koppintani a sok független, elszlovákosodott helyi politikusainknak is. A Szabó Eugeneknek, ifj. Oravecoknak (hogy maradjunk csak Párkányban), akik a mozgatórugói és értelmi szerzői voltak ennek a gyalázatnak. A lecke tehát fel van adva, kedves Párkány, kedves Felvidék. A következő választásokon a város jól teszi, ha polgárai emlékezni fognak. Arra, hogy ki milyen bizonyítványt állított ki önmagáról.

A fenti cikk a Körkép.sk hírlevél részeként jelent meg. Iratkozz fel Te is hírlevelünkre, hogy elsőként olvashasd ingyen a nap legfontosabb híreinek összefüggéseit, hátterét.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.