Nyitókép: Gyimesi György Fb-oldala

Mai hírlevelünkben az alábbi témákat járjuk körbe és vesézzük ki azok összefüggéseiben:

 

1. A Szövetség bénázása tovább erősíti a szimpátiát a sztárpolitikus Gyimesi iránt

 

2. Mi lesz a kicsi falvaink fejlesztésével, ha már a polgármesterek fizetésére sem jut elég pénz?

 

 hirdetes_300x300  

3. Zelenszkij feltétlen támogatást követel, miközben ő maga semmilyen megértést nem tanúsít

 

A híreket válogatta és azok magyarázatát megírta: Király Zsolt

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ingyen végigolvashasd a cikket. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

 

1. A Szövetség bénázása tovább erősíti a szimpátiát a sztárpolitikus Gyimesi iránt.

 

Minél inkább sunnyognak az elkövetők, annál inkább egyértelmű, hogy az aláíráshamisítás elkövetőit a Szövetség köreiben kell keresni. Bizonyíték erre egyelőre nincs, azt majd várhatóan a belügyminisztérium szolgáltatja. Az biztos, hogy nagy pontossággal 3-4 személy nevére szűkült a lehetséges elkövetők köre.

 

Hogy kik azok, nem a mi tisztünk leírni. A felelősök ezt már megtették. Mármint, leírták magukat, és vele a teljes választási listát is. Sajnos. Mégsincs veszve minden, teljesen.

 

A dolgok furcsa állása szerint a legfőbb károsult, Gyimesi György jöhet ki erősebben az egészből. Választói, szimpatizánsai ugyanis áldozatként kezelik, az ennek megfelelő reakciókkal. Lájkok ezreivel, buzdító kommentek százaival, támogató megnyilvánulásokkal és Gyimesi pólók tucatjaival jelzik, hogy „Gyuri, itt vagyunk, melletted állunk, ne add fel. Szörnyű, amit ez a dilettáns társaság művelt veled, de mi kitartunk” – körülbelül ez szűrhető le az ügyet elsőként a Markíza, majd a Körkép.sk által megírt cikkek reakcióiból.

Azt is látjuk, hogy egyre több az olyan felvidéki magyar választó, aki ha el is megy szavazni és a Szövetséget választja, azt egyedül Gyimesi György miatt teszi.

 

Az biztos, hogy Forró Krisztián pártelnök, Zupkó Tamás járási elnök, Berényi József platformelnök, Bíró László pártigazgató és Pálinkás Évi szóvivő, operatív munkatárs tud majd bővebb felvilágosítást adni, ha tud és akar arról, hogy mi történt a Tankó Vilmos-ügyben.

 

Mi csak abban bízunk, hogy Tankó az egyetlen név, akivel a párt befürdött és több jelölt esetében már nem derül ki svindlisség. Azaz, hogy mások írtak alá helyettük és hamisítottak aláírást. Mert akkor a párt lehúzhatja a rolót és mehet kapálni. Mert oda juttatja önmagát.

 

De vissza Gyimesihez: a 150. helyett a 149. helyre kerülő „sztárpolitikus”, aki az egyedüli országos szintű politizálásra képes személy a Szövetség kötelékében (meg talán még Forró és Berényi, aztán kész, ennyi) akár a nyertese is lehet az egésznek.

 

Innen szép ugyanis nyerni, innen szép fordítani a csillagok állásán. Feltéve, ha több baki, nyílt színi dilettantizmus, szerencsétlen nyilatkozat, sunnyogás, saját lábban való hasra esés nem lesz.

 

Kampánystábokon az ilyen esetekre krízismenedzsment létezik. Mi is tudunk jó pár megoldást, kármentést, mit lehetne tenni ilyen esetben. Egy forintért ezt is szívesen elmondjuk, ha kérik. Addig is olvasóink számára gyártjuk a számok alapján garantáltan komoly érdeklődést kiváltó tartalmat. Amiből majd tanul, aki akar és aki képes. Ha meg nem, mi szóltunk. Mint mindig, ezúttal is. Előre.

 

2. Mi lesz a kicsi falvaink fejlesztésével, ha már a polgármesterek fizetésére sem jut elég pénz?

 

Vannak olyan 500 fő alatti falvak a Felvidéken, magyar polgármesterekkel, ahol a falu vezetői már hónapok óta nem tudták felvenni a fizetésüket. Ennek oka, hogy nincs pénz a polgik fizetésére. Az a pénz ugyanis, amelyet az állam visszajuttat az önkormányzatoknak, a rezsiköltségre sem elég.

A legnagyobb probléma e téren a kisközségek körében van. Ők ugyanis gyakran semmilyen komoly adóbefizetővel nem rendelkeznek.

 

A Szövetség Nőtagozata által kiadott nyilatkozat arra hívja fel a figyelmet, hogy májusban az állam által a településekre részarányosan visszajuttatott adó csak az egynegyedét tette ki annak, ami általában jár. Júniusban pedig csak a felét. Sok esetben ez az összeg nem elegendő a község működéséhez szükséges rezsiköltségek kifizetésére sem.

 

Gergely Papp Adrianna, Debrőd polgármestere szerint már nincs pénz a kormány által beígért rezsiköltség-kompenzációra sem. A problémára azért a nőtagozat hívta fel a figyelmet, mert jellemzően az 500 fő alatti települések élén áll nő.

 

A dolog azért is problémás, mert a helyi lakosság jó esetben semmit nem tud arról, hogy az állam nem teljesíti a feladatát, vagy csak részben. A helyi lakos működő települést vár el (joggal), és nem érdeklik a részletek.

 

Ha borul a rendszer, akkor hogy akarják megcsinálni a választásokat?“

– teszi fel a kérdést Debrőd polgármestere. Gergely Papp Adrianna szerint kérdéses, hogy hol fognak majd ingyen dolgozni.

 

A téma – egyelőre – azért nem visszhangzik országos szinten, mert…

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ingyen végigolvashasd a cikket. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.