Nyitókép: Gombaszögi Nyári Tábor Fb-oldala

Nemcsak az Összefogás platform mondott csődöt eddig a választási kampányban, elszabotálva a választási program bemutatását és a kampányolást, de az általuk szervezett Gombaszögi Táborban sem sikerült előrevinni a párt választási szekerét. Az egyes közéleti beszélgetéseken, kerekasztalokon Orosz Örs progresszív barátai ugyanis mindent megtettek, hogy nehéz helyzetbe hozzák a pártelnököt, illetve a lista húzóembereit.

 

Forró Krisztiánt, Berényi Józsefet, Gyimesi Györgyöt.

 

A felvidéki magyar progresszív sajtó ugyanis, mely a Szövetség elhasalásán dolgozik, olyan keretet és forgatókönyvet alkotott, ami a hidasoknak és Simon Zsoltnak kedvez, a Szövetségnek pedig árt.

 

 hirdetes_300x300  

De hát aki ezt engedi, és még csak észre sem veszi hogy mi történik körülötte, az megérdemli a sorsát. A rossz érzés kialakításában egyébként a jelenlegi felvidéki magyar politikai felhozataltól is gyengébb minőségű liberális, progresszív magyar sajtó jár élen. Fejtsük ki részletesen, mire is gondolunk.

 

Amikor például Simon Zsolt és Forró Krisztián vitázik „rólunk”, akkor a műsorvezető azon élcelődik, hogy a Szövetség elnöke fel merte szólítani a Magyar Fórum elnökét, hogy lépjen vissza a választásoktól. Mert megosztja a magyarságot és szavazatokat visz el, miközben a közvéleménykutatási intézmények szinte a mérhetetlen sávban szerepeltetik hosszú nevű választási pártját. A beszélgetésen mégsem Simonon van a nyomás, hanem Forrón, akinek magyarázkodnia kell Gyimesi üzenetei miatt, vagy a háború kapcsán, hogy miért nem támogatja a Szövetség a fegyverszállítást Ukrajnának. Simon Zsolt pedig örül, hogy szerepelhet, miközben egyáltalán nem kapják el a frakkját, hogy árulóként most is a magyar képviselet parlamenti bejutása ellen dolgozik.

 

Arról nem beszélve, hogy a Rigó–Berényi panel vezetője saját beszélgetéséről késett 20 percet, majd az első kérdés jogát egy nyilvánvalóan illuminált állapotban levő személynek adja. Vállalhatatlan színvonal. De az is elég komikus, amikor egy államtitkár és egy múzeumigazgató segélykérő tekintettel várja, hogy a progresszív műsorvezető vajon el tudja-e majd mondani, hogy kik ők, és fel tudja-e tenni az első kérdést.

 

Vagy ott van az az abszurditás is, amikor az MKP platformon és Gyimesin kérik számon, hogy nem határolódik el a Smertől, miközben ott ülnek a hidas árulók, akik egy egész választási ciklust kormányoztak együtt a Smerrel, és még Kuciak meggyilkolása után is maradtak.

 

Ezek azok az irányított dolgok, amelyek nem véletlenek. A Gombaszögi Táborban, ahová eurószázezrek folynak be, és főatyaúristene a választási lista befutó helyén szereplő, civilben az Összefogás platform vezetőjeként is tetszelgő politikus Orosz Örs, a szemlélő azzal az érzéssel mehet haza, hogy megint iszapbirkózást láthatott, ahol nem világos, ki a jó és ki a rossz. Nem tudni, ki képviseli a magyar, és ki a szlovák érdeket. Mert Orosz Örs progresszív barátai, az egyes moderátorok úgy irányítják a beszélgetéseket, hogy az inkább Simonéknak és a távozott hidasoknak kedvezzen. Még véletlenül sem a bejutási eséllyel induló Szövetségnek. Abszurd.

 

A fenti cikk a Körkép.sk hírlevelének részeként jelent meg. Iratkozz fel Te is hírlevelünkre, hogy elsőként megkapd a legfontosabb hírek magyarázatát.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.