Nyitókép: Facebook, Kún Árpád

 

Tudják, a múltkor említettem egy újhidas billboardot, amely azt mesélte, hogy nincs magyarabb, csak magyar. Akkor értekeztünk afelett, hogy a Mostnak már alakulásakor sem volt elég magyarja ahhoz, hogy etnikai alapon a parlamentbe jusson. Ezért vegyespártként kénytelen volt szolidan fogalmazni magyar kérdésekben. Így megjelent ez a felmentő üzenet, hogy elég lesz az, amit eddig is nyújtottak magyarkérdésben, tehát nem sokat! Vagy ha mégis sokat, azt nem mindenkinek, csak a kiválasztottaknak!

 

Csillagunk tovább ragyog – mondtam már múltkor is, nem írom le a nevét, mert még a végén nálunk fogják megismerni. Kopasz. Nem, nem Világi! Ő nem indul a választásokon! Na, szóval ő most videózott. Ha egy kampányelemet sikeresnek szeretnének, Gyimesit szerepeltetik. Nézzék csak, így:

 

 hirdetes_300x300  

 

De ez most egy másik videó, amelyet szlovákul láthatnak, tehát a magyar elkötelezett hidasok bizonyára szlovákul akarják a magyarokat megszólítani. Mindezt akkor, amikor már a Szlovák Nemzeti Párt is magyarul is kommunikál. De lefordítjuk magyarra, ingyen:

 

„Fico nézeteit a kulturált Európa nem díjazza, hanem bünteti. Magyarországnak már másfél éve nincs hozzáférése az európai alapokhoz, ugyanúgy, mint Lengyelországnak vagy Olaszországnak.”

 

Ugye arra nem sokan számítottunk, hogy pont az újhidas formáció mondja ki, hogy a migrációellenes, nemzeti konzervatív politikát az unió pénzek megvonásával büntethetik. Eddig arról volt szó, hogy Magyarországgal a jogállamisági mechanizmus kapcsán kellemetlenkednek. Most itt megtudtuk, hogy a nézetekért BÜNTET az EU. Nézzük tovább:

 

„Ha Fico Gyimesi és az ultrajobbos pártok asszisztálása mellett kormányra kerül és hatalomra jut, Szlovákiára is ugyanaz a forgatókönyv vár.”

 

A Szövetség-Aliancia szavazóinak egy megnyugtató üzenet: Gyimesiék benn vannak a parlamentben. Nemcsak a parlamentben, a kormányban is! Ez egyébként egy nagyon nagyvonalú gesztus, mert választási kampányban a legritkább esetben szokták maguk fölé emelni a riválisként induló pártot. Vagy csakis akkor, ha a bejutása már biztosnak látszik, így lehet vele riogatni. Így folytatódik:

 

„Az Unió nélkül nincs pénz, és azt a mi országunk nem engedheti meg magának. Mi ezt biztosan nem engedjük meg!”

 

Ezt meg már láttuk… A pénztől való függőségben már sok mindent megengedett magának a liberális-progresszív erő az elmúlt három évben is: fegyverszállítások, oroszellenes szankciók, amelyek bennünket is nyírnak, ukrán adaptáció, migránskvóta… Tehát tulajdonképpen ennek folytatására tettek ígéretet.

 

Szóval Gyimesi a parlamentben, a kormányban! Ez az új Híd új üzenete! Rigót meg alig látni! Értjük, hogy őt nem szokták megválasztani, csak kinevezni, de azért mégis, na…! 

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.