Nyitókép forrása: A Magyar Szövetség hivatalos facebook-oldala

 

Zajlik az élet. Kirobbant egy (újabb) konfliktus egy politikus és egy újságíró között. Orosz Örs lényegében azzal indította EP-választási kampányát, hogy nemzetárulónak nevezett egy egész szerkesztőséget. Méghozzá egy következetesen magyar, nemzeti-konzervatív, békepárti szerkesztőséget. Mert ő megteheti. Mert ő százezer, millió eurós projektekben mozog. Mert egyes cégek, amelyek hozzá kötődnek, nagypolitikai színrelépése óta megsokszorozták forgalmukat. Mert sok ismerőse van, meg követője a Facebookon. Mert határon innen és túl is vannak mögötte magasbeosztású személyek. Amit azonban az Orosz-félék elfelejtenek az az, hogy az indulat és lelkesedés nem időtálló dolgok. A lényegen nem változtatnak. És hogy mi a lényeg?

 

Kezdjük talán ott, hogy Király Zsolt került az áljobboldali kitartottak kereszttüzébe. Azért, mert nem szimpatikus. Mert keményen beleáll a vitába. Egyesek számára visszatetsző a stílusa. De főleg, mert képes felismerni és lerombolni a politikusok légvárait, amit a választók megvezetésére építenek, és amihez sok más felvidéki magyar újságíró korábban bőszen asszisztált.

 

Újra elismétlem, hogy az újságíró nem azért van, hogy kedveljék a politikusok. Feltéve, hogy az olvasóiért, és nem csak saját kapcsolati tőkéjéért dolgozik.

 

 hirdetes_300x300  

Király Zsolt és a Körkép.sk figyelmeztettek először és egyedüliként arra, hogy az Összefogás céljai visszaüthetnek a közösségre. Elsőként és egyedüliként figyelmeztettünk arra, hogy a nagy egységesülés a Most-Híddal 2020-ban csúfos és káros véget fog érni, és azt is megjósoltuk, hogy miért és hogyan. És lehet szeretni, vagy nem szeretni Király Zsolt és a Körkép stílusát, de az idő minket igazolt.

 

Mire költsük az Orosz Örstől kiperelt anyagi kártérítést?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

És ne mondja nekem senki, hogy nem volt feltűnő, ahogy Mózes Szabolcs és Orosz Örs az ellenzéki, progresszív oldalra akarta tolni a Magyar Szövetséget. Kimentek tüntetni az egész Magyar Szövetség nevében. Meg lehet nézni, hogyan lobognak ma azokon a tüntetéseken a szivárványos zászlók. És ma már Ivan Korčokról szól a megmozdulás – nem a jogállamiságról, ahogy azt Oroszék állították.

 

A Körkép.sk most arra figyelmeztet, hogy a felvidéki magyar közösség számára nem világos identitású politikusok ténykednek a Magyar Szövetségben, akiknek minimum azt fel lehet róni, hogy szándékosan ködösítik hozzáállásukat bizonyos témákban. Ez pedig veszélyes, mert a magyar közösség számára vannak olyan területek, ahol nincs helye a kettős beszédnek. Ilyen a háború, a magyarellenes, revíziós hangulatot keltő progresszívekkel való viszony és az iskolákat fenyegető szivárványos ideológia.

 

Orosz Örs és cimborája, Ódor Lajos. Kép forrása: Orosz Örs Fb-oldala

 

Orosz Örs, aki VALÓBAN szelfizett a progresszív Ódor Lajossal, és akinek munkásságát minimum szavakban Világi Oszkár is VALÓBAN támogatja, minket hazugsággal vádol. És most mindenki, akit a Körkép.sk puszta léte is irritál, mert nem félünk lerombolni a csalfa politikai légvárakat, nekünk rontott.

 

De ez is el fog múlni, és Orosz rá fog jönni, hogy az EP-választási kampányt nem lehet dühkezelési problémák enyhítésére használni. Csinálhat akármennyi videót, kaphat a haverjaitól akármennyi lájkot a Facebookon, a lényeg akkor is az marad, hogy a legtöbb, amit EP-választási programjáról el tudott mondani, hogy gyűlöli Király Zsoltot, és politikai céljává tette a Körkép.sk megsemmisítését. És ennél többre neki nem futotta a nagypolitikában.

 

A lényeg az, hogy Orosz Örs nem cáfolta meg Király Zsolt egyetlen korábbi állítását sem. Nem árulta el, hogy milyen kapcsolat fűzi Ódor Lajoshoz, nem mondta el, mi a véleménye a háborúról, Ukrajna támogatásáról. Ha lettek volna válaszai, elmondta volna. Ha nem a Körképnek, hát másnak. De nincsenek vállalható válaszai, és ezt leplezendő cirkuszt csinált a Magyar Szövetség sajtótájékoztatóján.

 

Király Zsolt: Amikor Orosz Örs széttrollkodta a Magyar Szövetség EP-sajtótájékoztatóját

 

Azok, akik megelégszenek Orosz Örs társaságával, továbbra is gyűlölhetik a Körképet. Akik viszont azt szeretnék, hogy a magyar politikusok többet akarjanak elérni a mi javunkra, mint amit eddig, azok kövessék a munkánkat. Akik úgy vélik, hogy a felvidéki magyar politikusoknak mesterkélt légvárak helyett konkrét eredményekért kellene dolgoznia, azoknak szól a Körkép.

 

A végére még egy összefüggés. Orosz Örs rengeteg jó projekthez adta a nevét. Vannak köztük komoly beruházások is. A kérdésem az, hogy amikor majd választania kell egy éveken át dédelgetett projekt finanszírozása és a magyar közösség politikai érdekei között, melyik mellett fog dönteni?

 

Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 25 olvasónak tetszik ez a cikk.