Nyitókép: Aktuality.sk

 

Az alsóhatári polgármestert, Dora Ferencet (a közelmúltig most-hidas) azzal is megvádolta a rendőrség, hogy egy kétszázezer eurós tartozás miatt akart eltenni láb alól egy embert.

 

A Galánta melletti Alsóhatár (Dolný Chotár) nemrégiben egy hatalmas razziának lehetett szemtanúja: a kommandósok bilincsbe verve vitték el birtokáról a falu polgármesterét, Dora Ferencet.

 

 hirdetes_300x300  

Most lassanként azok a súlyos vádak szivárognak felszínre, amelyekkel Dorának szembe kell néznie. A rendőrség szerint a regionális politikus hosszú éveken át paktált a Sátor-klánnal, akinél a vád szerint három gyilkosságot is megrendelt.

 

Míg két áldozatot sikerült megsemmisíttetnie, addig a harmadik kivégzés nem járt sikerrel. A célpont nem más volt, mint Vágfarkasd (Vlčany) híres vállalkozója, Kertész József, akit adócsalással vádolnak.

 

A hivatalosan meg nem erősített információk alapján a célpont Kertész József volt, akit Dora egy üzleti ügy miatt akart meggyilkoltatni” – írta elsőként a Paraméter.

 

Erről az a határozat is tanúskodik, amellyel Dorát fogságba helyezték. Annak ellenére, hogy a szöveg titkosított, mégis tartalmazza azt az összeget, amivel Dora Ferenc a gyilkosság célpontjában álló Kertésznek tartozott – konkrétan 267 916,94 eurót. Ez centre pontosan ugyanannyi pénz, amennyivel Dora vállalata Kertész József Jopi Trade cégének tartozott.

 

Marad a rács mögött az alsóhatári polgármester. A maffiával való együttműködéssel is vádolják

 

Ha nem adsz, akkor kapsz

 

Kertész kivégzése végül azért nem valósult meg, mert nem volt, aki megölje. A felbérelt gyilkost ugyanis a gyilkosság előkészítése közben meggyilkolták. Ezek miatt a körülmények miatt a második felbérelt gyilkos végül többször is elutasította a gyilkosság végrehajtását.

 

A két felbérelt gyilkosjelöltnek azt ígérték, hogy a vállalkozóval való leszámolás után 130 ezer eurót kapnak, ami Dora Ferenc tartozásának a felét tette ki.

 

A Jopi Trade ügyvezetője ellen tervezett gyilkosság oka az a követelés, illetve behajtás volt, ami a Jopi Trade és Dora Aster plus vállalata között alakult ki.

 

Egy másik bírósági határozatból ugyanis kiderült, hogy Dora vállalata azt üzente a Jopi Trade-nek, hogy vagy megelégszik a 130 ezer eurós összeg visszatérítésével, vagy az egész ügyet elfelejthetik.

 

A nyomozók szerint Dora végül ugyanezért az árért megrendelte a Jopi Trade ügyvezetőjének a meggyilkolását.

 

Vizsgálati fogságba helyezték a Most-Híd színeiben induló alsóhatári polgármestert

 

Aócsalók

 

Kertész Jopi Trade-je elsősorban kőolajtermékkel, tehát üzemanyaggal bizniszelt Dél-Szlovákiában. Miután az üzlet felvirágzott, a legfőbb vásárlók közé a mezőgazdászok tartoztak, beleértve Dora Ferenc Aster Plus vállalatát is. A probléma azonban ott gyökerezett, hogy a „szlovákiai texasziaktól“ származó üzemanyagért Dora vállalata nem tudott fizetni.

 

Kertész Józseffel kapcsolatban a rendőrség 8,5 millió eurós jogtalan adó-visszaigénylés miatt folytat nyomozást. Ebben az ügyben Kertészt a társával, Naggyal együtt vádolták meg. Karácsony előtt Kertész és Nagy üzletelésének köszönhetően további 2,8 millió eurós kárt állapítottak meg. A vállalat papíron eljátszotta azt, hogy a naftát külföldre adják el, majd adó-visszaigénylést követeltek.

 

A Jopi Trade vállalat a visszatérítések behajtására Gál Gábor ügyvédi irodájának szolgáltatásait vette igénybe. Gál azt állítja, hogy a Jopi Trade-től mindössze 13 ezer eurós bevételre tett szert. Annak a magyarázatát azonban még mindig elutasította, hogy miből sikerült a múlt évben 800 ezer eurós bevételre szert tennie.

 

Aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.