Paulina
  • HUF: 353.15
  • USD: 1.19
  • 23 °C
  • 35 °C
Belföld

Az SNS óvatosan visszatáncol: Gajdoš szerint a védelmi minisztérium nem utasította el az USA ajánlatát

Állítólag csak az volt a baja, hogy figyelmen kívül a védelmi tárca kifogásait

Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

Peter Gajdoš (SNS) védelmi miniszter kijelentette, hogy az által vezetett minisztérium egyelőre nem utasította el az USA ajánlatát a szlovákiai légibázisok modernizációjáról. A tárcavezető erről a védelmi és biztonsági parlamenti bizottság csütörtöki ülése után beszélt.

 

„Egyelőre még nem utasítottuk el az Egyesült Államok pénzügyi ajánlatát, egészen addig, amíg nem kerül sor a jogi keret és a szerződés jóváhagyására”

 

fogalmazott Gajdoš. A tárgyalások lefolytatása állítása szerint a külügyminisztérium feladata, ami egyelőre nem fogadta megjegyzéseit a megállapodással kapcsolatban, ezért jelentette be, hogy nem vesz részt a tárgyalásokon. Ezúttal azonban a miniszter hozzátette azt is, hogy addig nem vesz csak részt a tárgyalásokon, amíg a minisztérium kifogásairól nem konzultálnak a tárgyaló felek.

 

Elmondása szerint a tárgyalásokon két külön dologról zajlik az egyeztetés. Az egyik az USA által felkínált anyagi támogatás, a másik pedig a jogi keret, amely azonban nem tartalmazza a pénzügyi támogatás kérdését. Azt is hozzátette, hogy a megfogalmazott kifogások nem az SNS kifogásai, hanem a védelmi tárca szakmai megjegyzései.

 

Pellegrini: még nincs lezárva a szlovák légibázisok amerikai finanszírozásának kérdése

 

A Most-Híd nem érti az SNS hirtelen véleményváltozását

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket