Nyitókép: hlavne.sk

 

Egyre kényelmetlenebb a hatalmon levő politikusoknak a Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkoltatásával és több más bűncselekmény elkövetésével is vádolt maffiózó, Marian Kočner rájuk vetett árnya.

 

Az elmúlt napokban az MKP-val az összefogásról is tárgyaló Bugár Béla volt kénytelen magyarázkodni, amiért találkozott és tárgyalt Kočnerrel a Maldív-szigeteken, majd itthon a Most-Híd elnöke pontosan úgy cselekedett a Fico-kormány megmentése érdekében, ahogy az Kočnernak megfelelt.

 

Bugár hamis érvelését ma maga az államfő, Zuzana Čaputová söpörte le az asztalról, amikor vélhetően Bugárra gondolva a következőket nyilatkozta:

 hirdetes_300x300  

 

„Legyünk óvatosak az érzéketlenséggel szemben, Vigyázzunk, amikor olyan hangokat hallunk, melyek bagatellizálják, jelentékteleníteni próbálják a nyilvánosságra kerülő információkat azzal, hogy azok szerzői már börtönben vannak, és nincs semmilyen társadalmi, sem politikai befolyásuk. Csakhogy ezek az üzenetek nem napjainkról szólnak, vagy arról, hogy ma milyen befolyással rendelkeznek, hanem az évekkel ezelőtti erejükről, súlyukról, amikor építgették a hatalmukat. Sokan, akik a jelek szerint segédkeztek ebben, bár az igazságosságot kellett volna szolgálniuk, ma is közéleti szerepet töltenek be“

 

– fogalmazott ma Čaputová.

 

Čaputová lemondásra szólította fel Monika Jankovská igazságügyi államtitkárt

szavai kétségtelenül úgy Jankovskára, mint Bugár Bélára is érvényesek.

 

Hogy miért tartotta fontosnak hangsúlyozni mindezt az államfő? Azért, mert Bugár Béla a napokban, amikor nyilvánosságra kerültek Kočner vele kapcsolatos üzenetei, melyeket Zsuzsovának írt, két alkalommal is így védekezett:

 

„Ez az ember (szerk. megj. Kočner) már bizonyítottan x-szer hazudott, ez az én esetemben is így van. (…)Ha ez az egész Kočner által kitalált történet igaz lenne, a rendőrségen nem történtek volna változások, és a kormány összetétele sem változott volna“

 

– magyarázkodott hamisan Bugár, mintha ez bármit is cáfolna abból, ami vele kapcsolatban Kočner mobiljából nyilvánosságra került.

 

 

Bugár ráadásul öngólt is rúgott, amikor ideges védekezésében az ellenzék szereplőire mutogatott, úgy fogalmazva, hogy „soha nem írtam Zsuzsovával sem, mint egyes ügyvédek.“

 

Nos, ahogy arról mai cikkünkben beszámoltunk, épp a DenníkN hétfőn megjelent cikkéből derült ki többek között az is, hogy Zsuzsová a Most-Híd igazságügyi miniszteréről, az ügyvéd Gál Gáborról írt Kočnernak.

 

 

Mégpedig szó szerint azt, hogy „őt már behálóztam a Facebookon.“ Zsuzsová Kočner legközelebbi munkatársaként az elmúlt években több befolyásos politikussal írogatott erotikus tartalmú üzeneteket, hogy azokkal később Kočner a politikusokat zsarolhassa.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 15 olvasónak tetszik ez a cikk.