Nyitókép forrása: TA3.com

 

Peter Pellegrini (Smer) kormányfő és Robert Fico smeres pártelnök-exkormányfő között megint nagy a feszültség, miután Fico egy facebook-videóban védelmébe vette a”cigánybűnözés” emlegetése miatt jogerősen elítélt Milan Mazurek volt ĽSNS-es képviselőt. Pellegrini a TA3 V politike (A politikában) című vasárnapi vitaműsorban elítélően nyilatkozott a pártelnök kijelentéseiről, és ígéretet tett, hogy számon kéri rajta a videó tartalmát.

 

„Milan Mazurek azt mondta ki, amit csaknem az egész nemzet gondol. Ha valakit kivégeznek az igazság miatt, akkor nemzeti hőst csinálnak belőle”

 

mondta Fico az ominózus videóban, az elhangzottakkal pedig már nem csak az ellenzék és a liberális sajtó, hanem a NAKA is foglalkozik.

 

 hirdetes_300x300  

Peter Pellegrini kormányfő a videóra reagálva kijelentette, hogy „fel kell hívnia Ficot, hogy beszéljen vele”

 

„Az az ember, aki felelős Szlovákia történelmének egy jelentős részéért, nem mondhatja, hogy ezt gondolja egy egész nemzet. Nem folytathatunk ilyen retorikát, és ezeket el kell ítélnünk”

 

mondta, hozzátéve, hogy Ficotól szeretné hallani, mi volt a közzétett videó célja.

 

„Tudni akarom, hogy ez most a párt új doktrínája, vagy ez egy személyes vélemény, vagy pedig így akarja kezdeni a választási kampányt”

 

fogalmazott a kormányfő, aki szerint Fico kijelentései olyan mértékben háborították fel a szlovák közvéleményt, ahogy már régen nem.

 

A kormányfő – a korábban felreppent hírek ellenére – nem erősítette meg, hogy ő vezeti majd a Smer választási listáját. Helyette arra kíván összpontosítani, hogy a párt „új lélegzethez jusson és megnyerje a választásokat”.

 

Ami feltűnő volt, hogy generációs váltásról is beszélt, illetve arról, hogy új gondolatiságra van szüksége a Smernek, hogy az előtte álló kihívásokat sikeresen tudja venni.

 

Ide vonatkozó hír, hogy a AKO-ügynökség legfrissebb felmérése szerint a lakosság legnagyobb része Peter Pellegriniről tudja leginkább elképzeli, hogy kormányfő legyen. A második helyen Andrej Kiska áll. Robert Ficot már Igor Matovič (aki a harmadik helyen végzett!) és Richard Sulík is megelőzte. Fico egyetlen eredménye a felmérésen, hogy Michal Truban PS-elnök előtt sikerült végeznie.

 

Felmérés: A legmegfelelőbb kormányfő Pellegrini lenne, Fico még a smeres választóknak sem nagyon kell

 

Pellegrini és Fico végül alkut köt. A kormányfő lehet a listavezető

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!