Nyitókép: topky.sk

 

Verekedésbe torkollott az ESIN vállalat képviselőinek sajtótájékoztatója, melyet az egyik pozsonyi hotelben tartottak. Az eseményen ugyanis érintettként megjelent František Oravec és Patrik Magdoško, a Máme toho dosť! párt képviselői, akiket végül bilincsben kísértek ki a teremből.

 

Sajtóbeszámolók szerint már a sajtótájékoztató kezdete előtt feszült volt a hangulat, a rendőrség is ennek hatására avatkozhatott be.

 

Az ESIN, mellyel František Oravec évek óta vitában áll, sajtótájékoztatóra való meghívójában úgy fogalmazott, hogy Oravec állításai hamisak, mivel „ő maga élt a korrupcióval, csalásokkal, használta NAKA-beli és alvilági és bírósági kapcsolatait és az ő javára követtek el egyesek testisértést. Négy év leforgása alatt sikerült neki az államkassza és az EU rovására közel tízmillió euró közvetlen támogatást szereznie”.

 hirdetes_810x300  

 

Az ESIN nem először próbálja meg ilyen módon befeketíteni Oravecet. Korábban fizetett pr-cikkekben, melyre az érintettnek reagálnia sincs lehetősége, lejárató médiakampányt indítottak.

 

Az említett, Oravec szerint hazug lejárató írások szerint egyik unokatestvére, Marcel H. egy robbanóanyag-vásárlásban érintett. Az ESIN group által közelebbről meg nem nevezett szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy H. Marcel Oravec kérésére vette célkeresztbe őket. H. Marcelt egyébként hivatalosan is megvádolták az üggyel kapcsolatban, Oravec azonban tiltakozik az ellen, hogy összemossák nevét rokona ügyével.

 

A földmaffia nekiment a traktortüntetés egyik főszervezőjének. A gazdák védekeznek

 

Oravecék megérkezése után először csak szóban vitatkoztak, a gazdák kritizálták az ESIN sajtótájékoztatójának tartalmát, kezükben transzparensekkel prezentálták álláspontjukat a sajtó képviselőinek. Földmaffiáról, a gazdák kizsákmányolásáról beszéltek.

 

Oravec dokumentumokkal igazolta, hogy az ESIN ellen 7 ügyben is bűncselekmény gyanúja miatt v!dat emelt a rendőrség.

 

Időközben megérkeztek a rendőrök is, akik próbálták kiterelni Magdoškoékat a teremből. Mivel azonban ők nem akartak elmenni, szabad akaratuk ellenére, erőszakot alkalmazva távolították el őket a helyszínről.

 

A NAKA egyébként idén júniusban emelt vádat az ESIN csoportba tartozó vállalatok ügyvivője ellen uniós támogatásokkal való visszaélés, szubvenciós csalás előkészítése, valamint amiatt, hogy olyan földre is kértek terület alapú támogatást, mely nem az övék volt.

A NAKA a gazda Oravecnek adott igazat: vádat emeltek az ESIN csoport ellen szubvenciós csalásért

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.