Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

 

Az MKP és a Most-Híd választási pártba való egyesülését a Fidesz, magyar kormánypárt befolyása akadályozta meg – állítja Bugár Béla, a Most-Híd vegyespárt elnöke, aki a TASR-nek adott interjút. 

 

Bugár elmondása szerint a két fél együttműködési megállapodását már előkészítették, de végül az MKP elutasította azt. Épp ezért úgy gondolja, hogy az idei parlamenti választások arról is szólnak majd, hogy „orbanizálódik”-e a szlovákiai magyar politikai tér, avagy nem.

 

Mint tudjuk, a Most-Híd végül az MKDSZ-szel, a Šanca párttal és a Szlovákiai Roma Kezdeményezéssel indul egy listán, ill. a Siketek Szlovákia Szövetségének képviselői is velük indulnak.

 hirdetes_300x300  

 

Bugár egyelőre nem változtatott az elmúlt hetek retorikáján. Továbbra is úgy értékeli, hogy az MKP történelmi lehetőséget szalasztott el azzal, hogy végül hátat fordított a vegyespárt ajánlatának, mindezt kiegészítve Orbán- és Fidesz-ellenes szólamokkal.

 

Bugár: A kormányszerepléssel áldozatot vállaltunk

 

Orbán és a Fidesz mint vesszőparipa

 

A Most-Híd elnöke szerint az MKP-val való tárgyalások során a vegyespárt kikötötte, hogy semmilyen befolyással nem lehetnek egyik pártra sem Magyarországról.

 

„Megtörtént volna, ha a delegáció, amellyel tárgyaltunk, betartotta volna az egyezséget. Az MKP elnökétől is azt hallottuk, hogy semmilyen befolyás sem lesz külföldről, és hogy ők is azt akarják, a pártjuk önálló legyen. Véleményem szerint ez volt a legnagyobb gondja a Fidesznek”

 

jelentette ki Bugár az interjúban kiemelve, hogy az MKP-ra óriási nyomás nehezedett.

 

Bugár felelevenítette az interjúban, hogy ötpárti egyeztetések is zajlottak, amit szerinte a választások utáni fellépésről való különböző elképzelések vittek zátonyra. A vegyespárt emlékeztetett, hogy míg néhány párt a Smer-rel való közös kormányzás elutasítását szerette volna elérni, addig a Most-Híd az OĽaNO-val való együttműködésre nem bólintott rá, amit viszont a többiek nem tudtak elfogadni. (Megjegyezzük, az OĽANO-val való együttműködés elutasítása akkor egyet jelentett a Smer nélküli kormány elutasításával – a szerk megj.)

 

A magyar bejutás buktatói. A Körkép.sk felmérésének tanulságai

 

Bugár szerint 2020-ban is ott lesznek a parlamentben

 

A Most-Híd elnöke továbbra is tartja magát ahhoz, hogy pártja 2020-ban is bekerül a parlamentbe. Mint mondja, nincs kétsége afelől, hogy ez megtörténik. Érsek Árpád szerinte kellőképpen céltudatos, cselekvő és sikeres listavezetője pártjának.

 

„Nem akarom, hogy a választási kampány arról szóljon, hogy a Maldív-szigeteken találkoztam-e vagy sem valakivel, hanem hogy elsősorban a programunkról és Szlovákia építésének folytatásáról és programunkról essen szó”

 

magyarázta Bugár döntését, mi szerint nem ő maga vezeti a párt választási listáját.

 

A magyar valóságot nem ismerő szlovák tollnok Orbánnal riogatja olvasóit

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.