Gyöngyi
 • HUF: 364.41
 • USD: 1.18
 • 10 °C
 • 18 °C
Belföld

Az SaS az MKÖ-vel egyeztetett. Simon elvitte a showt Bárdos és Mózes elől

Az SaS és az MKÖ hétfői, mintegy egyórás találkozóján áttekintették a két párt választási programját

Nyitókép: repforofo (Facebook)

 

Miközben az SaS az MKÖ-vel a választások utáni együttműködési lehetőségekről tárgyalt, Simon Zsolt átvette a magyar választási pártszövetség külső megjelenítésének irányítását.

 

A hárompárti Magyar Közösségi Összefogás felmérések szerinti leggyengébb láncszeme, a Magyar Fórum a találkozót követő közös sajtótájékoztatón immár az MKÖ egésze nevében nyilatkozott. Bárdos Gyula (MKP) frakcióvezetőnek és Mózes Szabolcsnak, az Összefogás elnökének legfeljebb csak epizódszerepet jutott.

 

Érthetetlen öngól! Sulík és Simon csökkentették a Magyar Közösségi Összefogás parlamenti bejutásának esélyeit

 

Az SaS és az MKÖ hétfői, mintegy egyórás találkozóján áttekintették a két párt választási programját és a február 29-i választások utáni együttműködési lehetőségeket.

 

 

Richard Sulík elmondta, hogy a jobboldali kormányban helye van a magyaroknak.

 

A Most-Híd nem lesz a parlamentben

 

„Bugárban már annyi ember csalódott, hogy a Most-Híd nem fog bekerülni a parlamentbe. Ugyanakkor előfordulhat, hogy magyar párt nélkül nem sikerül jobboldali kormányt alakítani”

 

– mutatott rá Sulík.

 

A munkatalálkozón, melyen jelen volt Filip Mónika, az SaS magyar  nemzetiségű képviselőjelöltje, önkormányzati szakértője, az SaS nemzetiségi programját is áttekintették.

 

“Nem elég azt mondani, hogy szavazz rám, mert magyar vagyok”- Nagyinterjú az SaS új politikai sztárjával, Filip Mónikával

 

Sulík szerint partnerei egyértelműen biztosították az SaS-t arról, hogy a választások után a Magyar Közösségi Összefogás nem lép kormányra a Smerrel, amit a pártszövetség egyes szervei is megerősítettek.

 

„A Smernek nincs semmi keresnivalója egy tisztességes kormányban. Nagyra értékelem, hogy a magyarok mindig a jó oldalon álltak. Sajnos, egyetlen kivétellel, amikor 2016-ban a „charakter“ Bugár Béla úgy döntött, hogy dezertál a Smerhez, majd úgy is végezte”

 

– hangsúlyozta Sulík.

 

Az SaS elnöke bízik abban, hogy a választásokat követően együtt tudnak majd működni és jobbá tudják tenni Szlovákiát annál, mint amilyen jelenleg.

 

Simon az MKÖ szóvivője

 

Ezt követően általános meglepetésre nem az MKÖ listavezetője, hanem a felméréseken szinte alig mért, korábban az MKP-ból elsőként távozó Simon Zsolt ragadta magához a szót. Mindez láthatóan zavart is váltott ki Bárdos Gyulában.

 

Simon a Magyar Közösségi Összefogás nevében megköszönte a konstruktív tárgyalást és elmondta, hogy céljuk a maffiaállam leváltása, a jogállam felállítása illetve a reformok beindítása.

 

„Üdvözöljük az SaS nemzetiségi programját, bár a miénk ennél érthetően jóval szélesebb. Sok minden köt össze bennünket. De ha nem kezdünk el együtt kommunikálni, sokkal nehezebb lesz létrehozni a Smer nélküli kormány. “

 

– fogalmazott Simon.

 

Kép: Filip Mónika Fb-oldala

 

Autonómia: nincs programon, sem terítéken

 

Újságírói kérdésre válaszolva Simon elmondta, hogy nem akarják megnyitni az autonómia témáját, mivel nem szeretnék elterelni a figyelmet az ország valós problémáiról.

 

„Az autonómia nincs a programunkban és nem téma számunkra“

 

– hangsúlyozta

 

Bárdos Gyula szerint programjuk az önkormányzatiságon alapul és „azt keressük, ami összeköt bennünket. A természetes régiók feldarabolása közös probléma számunkra“

 

– mutatott rá a hanglejtéséből is láthatóan ideges Bárdos Gyula.

 

Bárdos: Senki nem áll mögöttünk

 

Az MKÖ listavezetője biztosította partnereit arról, hogy nem akarják megváltoztatni a határokat.

 

„Aki ilyet állít, nem mond igazat. Az se igaz, hogy valaki mögöttünk áll és a fülünkbe suttogja, hogy mit tegyünk”

 

-reagált Bárdos.

 

Mózes Szabolcs az SaS és az MKÖ választási programjainkban szereplő hasonlóságokra mutatott rá.

 

„A területi autonómia nincs a programunkban ezt csak azok a politikusok húzzák elő, akik megosztani akarnak“

 

– fogalmazott Mózes, aki szerint a komplex kisebbségügyi törvény megalkotása, az infrastruktúrafejlesztés és a tisztességes Szlovákia felépítése mindkét párt programjának közös elemei.

 

Richard Sulík a találkozó végén megismételte, hogy partnerei biztosították az SaS-t arról, hogy az autonómia és a Beneš-dekrétumok kérdése nincs számukra terítéken.

 

A sajtótájékoztató felvétele:

 

 

Körkép.sk

További ajánlott írások:

 

Érthetetlen öngól! Sulík és Simon csökkentették a Magyar Közösségi Összefogás parlamenti bejutásának esélyeit

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

HU-lala
2020. jan. 27. 17:01

Undorító ,megélhetési politikusok.

JAROSS ANDOR
2020. jan. 28. 12:43

Kedves IPOLY SÁGI! Te jó ég, olvasva az írásodat rosszul vagyok. Eddig is hánytam ezektől a politikusoktól, de amit leírtál rosszul lettem. Te vagy egy lehetsz a MKP vagy MKÖ haszonélvező sleppjéből, vagy rettenetesen naiv vagy, mert ilyet normálisan gondolkodó ember nem ír le. Visszaolvastad magadat? Amennyiben az MKÖ bejutna a parlamentbe, és a kormányalakításhoz valóban a mérleg szerepét tölthetné be, akkor igenis lehetne lobbizni az autonómiával..., persze ahhoz legalább fel kellene vállalni. Autonómia nélkül nincs a Felvidéken magyar jövő!!! Az embereket egy jó ideig lehet az orruknál fogva vezetni, de egyszer mindenkinél betelik a pohár. Minek jött létre az MKÖ, ha nem merik felvállalni az autonómiát??? Minek kellett bevenni minden, kilépett, bukott régi-új pártalapítót vagy pártbomlasztót, akinek a nézetei nyilvánvalóan nem változtak meg az elmút hónapokban??? A széles összefogás csak kompromisszumokat jelent, viszont a felvidéki magyarság ezt a luxust már rég nem engedheti meg magának. Összeállt az MKÖ, a pénz reményében, ennyi! Eddig se volt a parlamentben hazafias gondolkodású magyar, ha nem kerültök be ezutás se lesz, ha pedig mégis bekerültök, minden azzal fogtok elhárítani, hogy nem lehetett mit tenni... Ezt mondtátok a 8 éves kormányzásotok alatt is, és minden marad a régiben... Mocskos, gerinctelen, bitang politikusok vagytok, akiket csak a pénz és a hatalom tart össze. MKÖ, szégyeljétek magatokat, ti is a felvidék magyarok árulói vagytok!

  Sági Ipoly
  2020. jan. 28. 16:05

  Gratulálok a ezekhez a baromságokhoz....... nem veszitek észre hogy a saját fészekbe sz..tok.....???? mire van ez.....????? minden helyzetben azt kell mondani amit a közönség hallani akar, nem fölvállalásokról és egyéb hülyeségekről papolni.... Mi magyarok kritizáljuk a saját magunk csapatát akinek esélye lenne bejutni.... mindenki kiröhög bennünket..... hagyd abba az árulózást...... az az áruló aki nem megy el szavazni vagy szlovák pártra szavaz.....

   Sági Ipoly
   2020. jan. 28. 16:16

   Ezeket a dolgokat amiről ti papoltok nem most kell elővenni..... hanem majd a választások után, de ahhoz be kell jutni a parlamentbe, ahhoz pedig sok szavazat kell..... még egyszer mondom, hogy egyetlen párt szavazói se kritizálják ennyire a saját csapatukat mint a magyarok...... ti nem értitek hogy nekünk nincs lehetőségünk válogatni, jó ha egy csapatot be tudunk juttatni, mig a szlovák oldalon van bőséges választék konzervatív, liberáris , nemzeti vagy egyébb társaságra szavazni addig a magyar oldalon ilyen lehetőség nincs.... nekünk ha be akarunk jutni muszáj egy konglomerátumra szavazni ha tetszik ha nem, nekem se tetszik mindenki ezen a listán, sőt nagyon sok fönntartásom van, de ezeket február 29-ig félreteszem, ezt kellene megérteni végre,,,, szerintem ezt 15 éves iskolás is megérti, nem kell hozzá középiskola se,,,,,, aki meg nem érti arra nincs más kifejezés mint hozzánemértő primitivizmus....

   JAROSS ANDOR
   2020. jan. 28. 18:18

   Jézusom, Te végigaludtad ez elmúlt 30 évet??? Mi a jó büdös fenétcsinált a magyar "érdekképviselet" az elmúlt évtizedekben??? Mi az amit eddig sikerült elérnetek, amire úgy büszkén kihúzhassa magát a felvidéki magyar politikai elit? Sokan, nagyon sokan az autonómiát akarják hallani, akkor miért nem mondjátok? A magyarok egy jó része nem megy el szavazni, ahogy egy jó része már az elmúlt voksolásokon se szavazott. Ez is a véleménynyilvánítás egy formája. Vajon áruló-e az aki nem szavaz magyarként az MKÖ-ra? Ilyet eddig még nem hallottam, ez durva... Csak azt árulhatom el akinek hűséget fogadtam, ilyet a szavazók az MKÖ felé nem tettek, ergo nem árulók. Viszont a szemét, megélhetési politikusok hűséget fogadtak a felvidéki magyarságnak, csak valahogy az elmúlt 30 évben nem sikerült nekik bizonyítaniuk. Na, akkor ki az áruló? Árulók-e azok, akik a MO-ról jött pénzeket osszák mondhatni feudális, uram-bátyám stílusban, és herdálnak el tetemes összegeket, melyek a magyar kultúra és hagyományok ápolására érkeznek???

   Sági Ipoly
   2020. jan. 28. 19:02

   jaros andor - az ilyen okoskodásnak amit te csinálsz napokkal a választások előtt semmi értelme nincs... hidd el....., butaságokat irkálsz,,, te csak azt követeled mondjanak valamit, igazad van ne csináljunk semmit és mondjuk hogy autonómia kell, de mostantól aztán mindenki,,,,,,,, csinálni kellene valamit inkább, ügyesen, rafináltan de te azt nem tudhatod, mert odáig nem tudsz elérni hogy felfogd hogyan is kell hozzákezdeni,,,, ha nem érted amit írok akkor légy szives ne kommentáld,,, én nem akarok leereszkedni a te szintedre..... én nem követelődző vagy parancsoló dolgokat irok, hanem jelzéseket, néha keményeket is és ezeket mindenkinek tovább kell gondolni, az olvasók 95 százaléka ezt érti is de te az 5 százalékba tartozol,,,, kérd meg a szomszédok valamelyikét ő értelmezze amit itt olvasni lehet.... nagyon buta ember vagy,,, ez az én kommentem... nehéz úgy vitázni ha egyik fél a padláson van a másik meg a pincében (szerintem ezt se érted)... úgyhogy be is fejezem a vitát veled, nincs értelme, majd azok a szlovák párti képviselő akit te és a társaid bejuttatnak a parlamentbe megoldják minden problémádat napokon belül, szóljál nekik az autonómiáról is.....

Rudyxl
2020. jan. 28. 13:18

Egy olyan ember aki már harmadik pártban tevékenykedik a szlovákok álltal jól meggazdagodott, miért is gondoljuk azt hogy ő fogja képviselni a magyarságot és cipelni ezt a terhet kockáztatni az eddig elért jólétét köszönhetően a......... Tegyük a kezünket a szívűnkre.. Vajon mennyi hőst találnák a mai világban aki minezt feladna csak azért mert magyar???

musztafa ibrahim
2020. jan. 28. 22:00

Sajnos marad a karikázás, de ha most se segít, akkor konec.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket