Nyitókép forrása: ta3.com

 

Egy magas rangú smeres politikus áll a két lejárató videófelvétel mögött – jelentette ki Andrej Kiska (Za ľudí) ellenzéki politikus, exállamfő ma délutáni sajtótájékoztatóján. Nevet azonban nem árult el. 

 

A ma napvilágot látott második, rá nézve terhelőnek szánt videóra reagálva elmondta, hogy az egy megvágott felvétel, ahol az első felvétel egyik főszereplője, Michal Šuliga kétezer eurót követel tőle Július Sirocký részére. Ez utóbbi egy fehér ló, aki Šuliga közbenjárására nevére vette azokat a telkeket, amelyeket törvénytelenül sajátított ki az Agras vállalat. Ezek voltak az úgynevezett nagyszalóki telkek.

 

Sirocký hirdette meg 1999-ben a telkeket eladásra. Kiska – saját bevallása szerint – ezeket a hirdetéseket látva vásárolta meg a telkeket, nem tudva arról, hogy azok valójában egy fogorvoshoz tartoznak.

 hirdetes_300x300  

 

A megvágott felvételt Kiska elmondása szerint egy hölgy készíthette, aki a találkozón Šuligával érkezett, és akit a lányaként mutatott be.

 

Kiska szerint a felvételen említett 2000 euró valójában egy „peren kívüli megállapodás” része, amely szerint kétezer eurót követel Sirockýtól, mivel a bíróság két évvel ezelőtti döntése értelmében vissza kellett adnia a vásárolt telkeket. Kiska korábban is állította, hogy ő ugyanúgy csalás áldozata lett, mint a telkeit elvesztő fogorvos. Akkor 54 270 koronát adott ki értük, ami átszámolva nagyjából 1800 euró.

 

„Julonak akkor hogyan adod át azt a kétezer eurót? Felhívod? Valaki elviszi?”

 

kérdezi Šuliga.

 

„Ez egy kis összeg, majd kitalálunk valamit”

 

feleli Kiska a felvételen, aki ma délután azt állította, hogy épp az idézett résznél van megvágva a felvétel, ami így nem felel meg az igazságnak. Kijelentette, semmilyen körülmények között nem ad Sirockýnak kétezer eurót. Kijelentette, nem kizárt, hogy újabb felvételeket tesznek majd közzé a választások közeledtével. Kiska rendőrségi feljelentést is tett.

 

További részletek és háttér alábbi cikkeinkben:

 

Újabb névtelen videó került elő Kiskáról, melyből kiderül, ki használt rejtett kamerát

Anonim videó jelent meg Kiska nagyszalóki telekügyéről. A volt államfő szerint Fico bosszújáról van szó

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.