Nyitókép: Archív

 

„Elég volt a dekadenciából! Elindulok az MKP országos elnöki tisztségéért. Én leszek a nép hangja.“ – Ezzel a felkiáltással jelentette be pártelnöki ambícióit a Kalondán élő Papp Sándor, a hír közlését az MKP OT napjára időzítve.

 

A korábbi polgármester, aktív projektíró, kultúra- és közösségszervező ismert személyisége a felvidéki magyarságnak. Határozott nézeteiről, elveiről a Körképen futó társadalmi vita sorozatban vallott terjedelmesen.

 

Papp Sándor a Körképnek: Nem akar itt senki megoldani semmit. Pénzt akar, amit elkölthet, ha lehet, a maga javára

 hirdetes_810x300  

 

Papp Sándor időközben a közösségi oldalán már a programját is pontosította. Mint ígéri elnöki fizetése a szlovák minimálbér összege lesz.

 

 

Ez már csak azért is jelképes ígéret, mivel a sorozatban 3 választást is elbukott Menyhárt József pártelnöki fizetése 3 ezer euró körüli volt, melyet a választási vereség után is felvett. Ehhez szolgálati gépkocsi, ingyen üzemanyag, szolgálati telefon, számítógép, titkárnő is járt. Menyhárt jobb keze, a szintén vőfély, szintén komolyabb politikai tapasztalat nélkül pozícióba került Kocur László „pártigazgató“ havi fizetése 2200 euró körüli. A szolgálati gépkocsit és ingyen üzemanyagot természetesen ő is igényelte.

 

„A munkám, az eddigi egy helyben topogások helyett egy világos és előremutató koncepció lesz, egyszerű, érthető módon MINDENKI számára, és ezt MAXIMÁLIS erőbedobással akarom végezni“

 

– fogalmazza meg első elképzeléseit Papp Sándor.

 

Egyúttal a potyautasok és megélhetési magyarok kiiktatására is ígéretet tesz a „morálisan romlott és szétesett közéletből“

 

Papp Sándor mellett tegnap Cziprusz Zoltán, az MKP átmeneti ügyvivő testületének tagja is bejelentette indulását a pártelnöki tisztségégért.

 

Megvan az MKP első elnökjelöltje: rimaszombati és fiatal

 

Rajtuk kívül a nagypolitikában járatlan, a politikai öngólnak bizonyult memorandum átadás miatt elhíresült, párton belül nem túl népszerű Őry Péter indulása is szinte biztosra vehető. Az MKP tagok közül pedig többen azt szeretnék, ha átmeneti időszakra, a 2 év múlva sorra kerülő önkormányzati és megyei választásokig Berényi József venné át újra a párt irányítását.

 

Érdekes időszak előtt állunk a július 18-i tisztújító kongresszusig.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 34 olvasónak tetszik ez a cikk.