Pál
 • HUF: 394.04
 • USD: 1.04
 • 22 °C
 • 37 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Körkép.sk exkluzív! Az MKP a Most-Hídnak Solymos nyilatkozatai kapcsán: Eddig, és ne tovább!

MKP: Solymos „tartózkodjon a magyar belpolitikával kapcsolatos egyoldalú nyilatkozatoktól.

Nyitókép: Körkép.sk

 

Az Orbán-kormány, a Fidesz és Magyarország folyamatos kritikájával a Most-Híd a jelek szerint elérte a falat. Az MKP felszólította a politikai karanténból frissen kikerült partnerét, hogy „tartózkodjon a magyar belpolitikával kapcsolatos egyoldalú nyilatkozatoktól.” Különben könnyen lehet, hogy lőttek az egységnek.

 

„A Híd magyarországi belpolitikát egyoldalúan minősítő nyilatkozataival nem értünk egyet, sem a tartalmát, sem a hangvételét illetően!”

 

– áll az MKP sajtóosztálya Körképnek küldött állásfoglalásában.

 

A Most-Híd kapott egy taslit

 

A Forró Krisztián vezette pártnál arról érdeklődtünk ugyanis az elmúlt időszak rendszeressé vált vegyespárti támadásait követően, hogy mi fér bele szerintük a felvidéki magyar egységbe.

 

Mi fér bele az egységbe?

 

Kiváncsiak voltunk arra is, hogy a magát a magyar kormány stratégiai partnerének tekintő MKP hogyan viszonyul Solymos László nyilatkozataihoz, és elbírják-e majd szerintük a különböző platformok az ennyire egymással szöges ellentétben levő politikai nézeteket.

 

„Az egységesülés egy hosszú és bonyolult folyamat, amelynek tárgyalásai jelenleg is zajlanak. Sok kérdést kell még tisztáznia a feleknek, elvi álláspontok tekintetében is. Remélhetőleg mindannyian átérezzük saját felelőségünket, hogy ezt képesek legyünk véghezvinni”

 

– tolmácsolta portálunknak Forró Krisztián válaszát az MKP sajtóosztálya.

 

„ A jól működő és hatékony V4-es szövetség kikezdése egyetlen felelős politikai szubjektumnak sem lehet az érdeke”

 

– tette hozzá a magyar párt.

 

Kézfogás, majd tenyérbeköpés

 

Ahogy arról a felvidéki magyar sajtóban egyedüliként beszámoltunk, a korábban már Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkárral bratyizó Solymos László (Most-Híd) pártelnök szombaton a színművészetis tüntetésekkel kapcsolatban nyíltan az ellenzék oldalára állt, és úgy fogalmazott, hogy „nem demokrácia, hanem arogancia, ami a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása miatt kialakult helyzetben történik.“ Majd hosszasan ecsetelte, miért szimpatikus számára, hogy az intézmény növendékei kiállnak tanáraik mellett.

 

 

Solymos ezt megelőzően személyesen is részt vett Budapesten az Index melletti szimpátia tüntetésen is, korábban pedig folytatva Bugár Béla kettős beszédét, a szlovák sajtónak úgy nyilatkozott, hogy az MKP-t Budapest irányítja, és nem látja értelmét egy olyan egységes pártban tevékenykedni, melyet Magyarországról irányítanak.

 

“Miket beszél ez?” Gondolhatta Forró Solymosról. Kép: Körkép.sk

 

Augusztustan az egységesülő magyar párt kapcsán egyenesen azt mondta, hogy nem lesznek tagjai olyan tömörülésnek, mely alá-fölérendelt viszonyban van Orbán Viktorral és a magyar kormánnyal.

 

„A Híd magyarországi belpolitikát egyoldalúan minősítő nyilatkozataival nem értünk egyet, sem a tartalmát, sem a hangvételét illetően!”

 

Az MKP felelősségre intette a Mostot

 

– jött ma minderre a figyelmeztetés az MKP részéről. Az MKP ugyanis elvárja a partnerpártoktól,

 

„hogy a felvidéki magyarságot érintő valós ügyek megoldására fókuszáljanak és a megosztó politikai témákban tanúsítsanak kellő önmérsékletet.”

 

Nem egész három héttel a komáromi nyilatkozatot követően tehát a Forró Krisztián vezette MKP világosan értésére adta Solymoséknak, hogy ha folytatni szeretnék az egységesülés folyamatát, tartózkodniuk kell a magyar politikát egyoldalúan minősítő kijelentésektől.

 

Az augusztus 20-án Komáromban aláírt három párti szándéknyilatkozat értelmében már működnie kellene azoknak a munkacsoportnak, melyek az új gyűjtőpárttal kapcsolatos értékrendbeli és szerkezetműködési kérdésekről való egyeztetéseket végzik.

 

A sajtón keresztüli üzengetések alapján leszűrhető, hogy az elvi kérdések tekintetében egyelőre elég távol állnak egymástól a felek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 37 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Palánkay Imre
2020. Sze. 07. 18:32

Az MKP álláspontja is EGYoldalú vélemény. Csak éppen más a véleményük mint Solymosnak.Ezen nem is lehet csodálkozni, mert az MKP a Fidesz által kitartott, szervilis szervezet. Szeressék őket! Jogukban áll.Másnak azért ne tegyék kötelezővé!

Wanek
2020. Sze. 07. 19:33

Hát, ha az MKP azt gondolja, hogy ami a színművészetin történik, az rendben van, akkor az én szavazatomra többé ne számítsanak, bármilyen "egység" tagjai is. Be kellene már fejezni ezt a fidesz istenítést, de hát onnan jön a lóvé...

...
2020. Sze. 07. 21:27

MKP 2/3, Fidesz 2/3. Ez önmagáért beszél. Éljen a józan többség!

Pénzéhes csürhe
2020. Sze. 07. 21:57

Momentum, DK, Most... Egy közös: a profit. Barmi aron. Nemzetileg es emberileg is mind csödtömeg - ahhoz méltó támogatottsággal.

  Varga Balázs
  2020. Sze. 09. 17:47

  Mármint az MKP??

Ana
2020. Sze. 07. 22:08

Nagyon jó döntés az mkp részéről!

B, Gy.
2020. Sze. 08. 15:37

Solyom, Bugar meghosszabitott keze csak gerjeszti a feszultseget a magyarok kozott ilyenek fogjak megosztani a magyarokat.Csak mag kell nezni hova iranyitotta Gyurcsan Magyarorszagot es hova vezette Bugar a szlovakiai magyarokat, na ezekre soha se bizzuk magunkat

Janicsár
2020. Sze. 08. 15:38

Csak annyit akarok kérdezni, amikor a 2006-ban az MKP nagy része az akkor magyar kormányt egyoldalúan minősítette elég durva hangvételben, akkor az ugye teljesen rendben volt? Attól még nem volt senki nemzetellenes, áruló stb. hogy bírálta a regnáló magyar kormány lépéseit. Tök mindegy, hogy Gyurcsánynak, vagy Orbánnak hívják a miniszterelnököt, lehessen már bírálni őket. Senki sem érinthetetlen. Magam részéről nagyon sok MKP tagot ismerek, akiknek már sok, amit Orbánék csinálnak, és négyszemközt meg is mondják. Viszont nyilvánosan már nem merik, mert nem az a párt fő irányvonala. Nehogy mér ezen bukjon meg az egységes képviselet! Nem mindenki szereti a rántott húst, valaki imádja a sushit, valaki meg hány tőle...

Lamberti Dezsö
2020. Sze. 08. 15:46

Nem egység kell ide, hanem új, paraszteszü, tisztaszívü és becsületes emberek, olyanok akik nem az Orbân és az oligarchák seggét nyalják. A körkép is óriási csalódás ami többek közt az SZFE ügyet illeti, de hát tudjuk honnét fúj a szél...

Karcsi Gerembes
2020. Sze. 08. 16:22

Idelye kávézni nemde! Felvidékiek nekunk uj arcok kelenek nem Solymos se bugár de Forro ide teljesen uj csapat kell és uj párt mert tele a tököm a hidal az Mkp val és most megint ránk pályáznak a mi szavazatainkra de elob tegyél rendet a saját portádon aztan seperj a másén drága Solymos!Orban Viktor Magyar országon van te pedig itt felvidéken szoval abba pofáz amit itt folyik ne amit határon tul van csak dözsöltok de semmit nem csináltok! Mongy egy dolgot amit tetél vagy tetetek értunk és itt most mindegyik párt válaszolhatna mert még mindég ki járok dolgozni kulfoldre olyan jo minisztereink voltak a parlamentben hogy 30 év alat nem voltak képesek munkahelyeket terenteni igen vanak akik 30és olyan akik 10-20-25 évekig ott lapultak és semmit nem hoztak létre hogy kenyér juson a felvidéki magyarok szájaba csak avatgatnak hát cseszétek meg egymást kedves pártagok

Fehér István
2020. Sze. 08. 16:42

Kutyából még soha nem lett szalonna, az árulókból sem lesz elvhű ember!

Gerembes Karcsi
2020. Sze. 08. 17:11

Igy igaz István csak gondolkodjunk el azon hogy ok milliomosok letek mi meg szegényebek. De ide is irhatunk amit akarunk ugyse olvasa kozoluk egyikse tesznek ok rank a pénzuk van hála Budapestnek és még ok kritizaljak az anyaországot kopenyegforgatók

  Király Zsolt
  2020. Sze. 08. 17:13

  A Körképet az összes releváns politikai, közéleti szereplő napi szinten, rendszeresen olvassa. Nqgyonis figyelik mi jelenik meg itt róluk!

   Lamberti Dezsö
   2020. Sze. 08. 19:52

   Hát ha tényleg olvassák, akkor leírnâm, hogy véget ért a "Hülyének lehet nézni a felvidéki magyart" c. szappanopera elsö része, ahogy a "Hogyan adjuk el ugyanazt a szart egy szebb csomagolópapírban" c. második rész is. Már csak az elvakult, hithü és bocsánat, de a kevésbé értelmesebb réteg az, aki nem veszi észre, mennyire meggazdagodtak itt jó néhányan a többség kárára, miközben családok mennek tönkre a pénztelenség miatt, külföldön vàllalnak munkát többgyerekes családapàk, távol a családjuktól. Nem irigylem én az élösködés ezt a formáját, föleg azt az érzést nem, hogy tágasabb lett odalennt vagy éppen odafönnt azért a sok pénzért. Nemhiába tarol a régiúj csallóközi jóslat: A segglyuk a jövö pinája!

Havril G.
2020. Sze. 09. 17:45

Az MKP-nak meg kell dolgozni a pénzért.A Fideszről csak jót vagy semmit! Vagy ezt valaki mással kapcsolatban szokták mondani?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket