Nyitókép: euractiv.sk

 

Mária Kolíková (Za ľudí) lemondott igazságügyi miniszter a Markíza televízió Na telo című politikai vitaműsorában határozottan kijelentette, hogy pártja továbbra is kitart a négyes koalíció megtartása mellett. Mint mondta, személy szerint nem támogatna egy SaS nélküli kormányt. Egyúttal pozitívan értékeli, hogy a koalíciós partnerek folyamatosan tárgyalnak.

 

Richard Raši a Hlas-SD alelnöke próbálta kiemelni a kormányválság okozta negatívumokat, mint például a parlament szünetelése, a kormány és a járványügyi intézkedések „működésképtelenségére”. Vitaparterei, Kolíková és Ján Budaj (OLaNO) környezetvédelmi miniszter ezzel nem értettek egyet.

 

Budaj a műsorban hangsúlyozta, hogy a kormányfő nem adhatja be lemondását, ha nem tudja, hogy ki vezeti majd tovább az országot. Egyúttal nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy egy olyan kormány álljon fel, ahol Richard Sulík miniszter marad.

 

 hirdetes_300x300  

Kormányválság – Heger: A tárgyalások folytatódnak, akár már hétfőn konkrét eredmény születhet

 

Kolíková a műsorban elmondta, hogy még vasárnap délután is lesz elnökségi ülésük, ahol a lehetőségekről tárgyalnak majd. Úgy véli, hogy álláspontjuk továbbra is egységes lesz majd. Szerinte a négyes koalíció a legjobb megoldás a stabilitásra és a kormányprogramra való tekintettel is. Mint fogalmazott, mindegyik koalíciós partner érez bizonyos fokú felelősséget és a jelenlegi krízis is egyfajta önreflexió.

 

Budaj a műsorban kritizálta Richard Sulíkot, amiért a szombati tárgyalásokra csak egy „megfigyelőt” küldött Anna Zemanová frakcióvezető személyében.

 

„Miért lenne egy győztes mozgalom, amelynek 53 képviselője van, olyan felelőtlen, hogy az elnöke lemond anélkül, hogy világos lenne, ki fog kormányozni”

 

hangoztatta Budaj azzal, hogy az államfő megtehetné, hogy nem nevezi ki az új kormányt, ezt a kockázatot pedig nem engedhetik meg.

 

Boris Kollár: Ma megoldódhat a kormányválság

 

Kolíková a műsor során kiemelte, hogy nem kell ügyvivő kormánnyal vagy előrehozott választásokkal ijesztegetni az embereket.

 

„Az a tény, hogy a tárgyalások folyamatban vannak, mert érdeklődés van az együttműködésre”

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.