Nyitókép: MKP

 

A Körkép.sk megszerezte Forró Krisztiánnak, a megszűnő MKP eddigi, és a hamarosan megalakuló Aliancia-Szövetség új elnökének beszédét a magyar párt szeptember 19-i rimaszombati kongresszusán. A kongresszuson történtekről itt írtunk bővebben.

 

Elhárult minden akadály, az MKP is rábólintott a Szövetségbe való belépésre

 

Íme, maga a beszéd:

 hirdetes_300x300  

 

„(…) Engedjék meg, hogy ezúton is megköszönjem mindenkinek, aki részt vett a három párt közti tárgyalásokban. Szeretném megköszönni a jogászainknak is a munkát, amellyel megpróbálták úgy megfogalmazni ezeket az alapszabályi és alapelvi pontokat, hogy az önök elé kerülhessen.

 

Szeretném megköszönni valamennyi tagunknak, aki hozzájárult nézetével, véleményével az Alapszabály kidolgozásához, mert mindenkire szükség volt, hogy ez létrejöjjön. A különböző járási elnökségeken és előtte még a konferenciákon is nagyon sokszor és nagyon sokféle véleményt hallgattunk és hallottunk is.

 

Ha már a különböző véleményekről  van szó, látjuk, hogy a három párt teljesen másként gondolkodik, de ezeknél az elnökségeknél illetve a konferenciákon is azt láttuk, hogy bizony köztünk is vannak olyanok, akik nem feltétlenül értenek mindennel egyet. Más véleményük, más gondolataik vannak és más elképzeléseik vannak a jövőt illetően.

 

Ez természetes. És ugyanúgy természetes, hogy a másik két felekezet részéről is vannak esetleg olyan kérdések, amelyekben nem tudunk egyformán gondolkodni és egyformán látni a világot.

 

De látjuk ezt a családban is, ahol egy érett apa nem tud ugyanúgy gondolkodni, mint egy fiatal siheder, vagy mint egy érett, idős nagypapa. Ugyanez vonatkozik természetesen a hölgyekre is.

 

Ezeket a különbségeket és nézeteltéréseket tudomásul kell vennünk, hiszen mindenképpen felül kell kerekednünk ezeken az ideológiai különbségeken. Nekünk elsősorban és ezt a feladatot szeretném vállalni, elsősorban az emberek érdekeit kell képviselnünk, az ő problémáikra kell, hogy megoldást találjunk, az ő gondjaikra. És azoknak a régióknak kell tudnunk megoldást kínálni, ahol élünk. Ezt pedig csak úgy lehet, hogy ha tudomásul vesszük azt, hogy lehetnek különböző nézetek, különböző vélemények.

 

Szeretném a Szövetség elnökeként ezeket a nézeteket, különböző véleményeket egy mederbe terelni hogy egyként, közösen és szövetségként tudjuk vezetni a politikai  érdekképviseletet és valóban a múlt hibáiból tudjunk tanulni, és ne engedjük, hogy még egyszer bárki szét tudja verni ezt az egységet.

 

Megszűnik a Most-Híd, átmenti magát az Aliancia-Szövetségbe – döntött a vegyespárt közgyűlése

 

Volt már időszak, amikor erősek voltunk. Erősek voltunk a parlamentben, tényezők voltunk és a közösségünk parlamenti képviselete stabil pont volt a parlamentben. Ez a stabil pont a jelenlegi parlamentben  hiányzik. Úgy, ahogy hiányzik az érdekképviseletünk is.

 

Most, ha létrejön a Szövetség, én hiszek ennek a Szövetségnek az erejében és mindent meg fog kellenünk tennünk azért, hogy ez a szövetség a munkájával bizonyítsa azt, hogy megfelelő érdekképviseletet tud biztosítani. Mindent meg kell tennünk azért, hogy ez a kapocs, ami a logóban is jelentkezik, összetartsa ezt a csapatot, összetartsa a felvidéki magyarságot és nem engedhetjük, hogy még egyszer széttéphesse ezt az összetartó kapcsot.

 

Én ehhez kérek segítséget si természetesen mindenkitől, mert ahogy mondják, egy fecske nem csinál nyarat. Ezt csak csapattal és csak közösen lehet elvégezni. Én ebben kérek mindenkit, hogy legyen társ, legyen partner, alkossunk egy csapatot, és ebben a szövetségben, ahogy említettem, én hiszem, hogy az MKP dominanciája a jövőben is megmarad.

 

Ehhez kívánok mindannyiuknak jó erőt, egészséget, kitartást és még nagyon sok bölcs döntést.”

 

Elhangzott az MKP megszűnését kimondó rimaszombati kongresszuson 2021, szeptember 19-én.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!