Kampányban kezdődött meg a Szövetség-Aliancia szétverése. Az Összefogás és a Most-Híd Berényit támadja és kilépésre készül - Körkép.sk
Dóra, Dorottya
 • HUF: 388.38
 • USD: 1.08
 • -5 °C
 • 2 °C
Belföld

Kampányban kezdődött meg a Szövetség-Aliancia szétverése. Az Összefogás és a Most-Híd Berényit támadja és kilépésre készül

Kampányban kezdődött meg a Szövetség-Aliancia szétverése.

Nyitókép: Körkép.sk

 

Ma, Dunaszerdahelyen Forró Krisztián pártelnök bemutatta a Szövetség Nagyszombat megyei elnökjelöltét és képviselőjelöltjeit. A jelöltek között hiányoztak a két kisebbik platform képviselőjelöltjei. Berényi József jelölését a Most-Híd és az Összefogás nem tartja legitimnek és várhatóan a párt fellebbviteli, bírói testületéhez fordul annak érdekében, hogy vonják vissza az indulását. Nehezményezik, hogy obstrukcióik miatt Berényiről csak a pártelnök döntött, a kerületi tanács és az országos elnökség pedig nem. A belső puccs és zsarolás hátteréről itt írtunk bővebben.

 

Mivel a Rigó–Nagy József páros obstukcióikkal nem tudta Berényi Józsefet Mózes Szabolcsra cserélni, most az MKP-platform elnökének megyeelnöki jelölését szeretnék megakadályozni. Amennyiben nem járnak sikerrel, várhatóan kilépnek a Szövetségből.

 

SJE Nyílt nap

 

Forró Krisztián pártelnök elmondta, hogy aki nem támogatja a párt hivatalos jelöltjét, az nem a felvidéki magyarság érdekeit képviseli. Berényi pedig kérdésünkre reagálva arra mutatott rá, hogy a Most-Híd és az Összefogás sem egységes, hiszen a Galántai járásban embereik aláírásukkal támogatták Berényi jelölését.

 

Kampányban kezdődött meg tehát a Szövetség-Aliancia szétverése. Berényi József egyébként arról beszélt, hogy válságos időszakban együttműködésre és a szakmai tapasztalatokkal rendelkező jelöltek támogatására van szükség.

 

 

A témáról a későbbiekben bővebb háttércikkel jelentkezünk. Addig is ajánljuk olvasóink figyelmébe a párt mai sajtótájékoztatóját, melynek magyar része 16:20-tól kezdődik.

 

Körkép.sk exkluzív: Magyar párt alapítása indul Dunaszerdahelyen. Íme, a részletek

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. aug. 30. 17:33

gyerekek mire ez a cirkusz a nagy nehezen osszeállított pártot most szétverni a butaság fellegvára mi lesz akkor velunk Ti nem vagytok normálisak Rigotol Berényiig valamenniyen DS és GA járások.

Dodo
2022. aug. 30. 17:59

Valakiknek le kell torni a szarvukat vagy szetesik a Szovetseg.

  Petike
  2022. aug. 30. 21:03

  igazad van dodo mert ez igy tovább nem mehet a funkcioéhesség felulmúlja a magyarság érdekeeit

László
2022. aug. 31. 16:24

Berényi ha jól meggondolta volna akkor egy ilyen bugisoros szövetségbe bele se lép Ő az a egyetlen ember aki valóban mondhatja magyar vagyok ezek a bugigyerekek csak köpködik Magyarországot

  Petike
  2022. aug. 31. 18:02

  tudod mi a kulonbség Berényi és Gyurcsán kozott semmi mindkét politikus négyszer bukott meg a parlamenti választásokon csak annyi hogy Berényi Szlovákiában Gyurcsán pedig Magyarországon.Kulonben Rigo Konrádot sem kedvelem.Tán hova kellett volna belépnie csak nem a Bohocovič vezette OLANOba.

   Atoszka
   2022. Sze. 01. 13:55

   Hagyd már abba Petike… Neked Bugár és követői valamint az általuk képviselt szlováksimogató semmitmondás az igazi kisebbségi politika… Szerencsére vagyunk itt még egy páran, akik ezzel nem fogunk megelégedni, mert tudjuk, hogy ennek a közösségnek sokkal több jár!!!!, amit a nyíltan soviniszta szlovákság nem akar megadni. Úgyhogy végezz agitációs tevékenységet más oldalakon, melyekből lényegesen több van (úgy 99%).

Petike
2022. Sze. 02. 19:27

nézd atoszka ha annyira okos vagy alapíts meg egy pártot esetleg hívd segítségul Gyimesit is és gyozzétek meg a felvidéki magyarságot sok sikert hozzá

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket