Nyitókép: Körkép.sk

 

Ma, Dunaszerdahelyen Forró Krisztián pártelnök bemutatta a Szövetség Nagyszombat megyei elnökjelöltét és képviselőjelöltjeit. A jelöltek között hiányoztak a két kisebbik platform képviselőjelöltjei. Berényi József jelölését a Most-Híd és az Összefogás nem tartja legitimnek és várhatóan a párt fellebbviteli, bírói testületéhez fordul annak érdekében, hogy vonják vissza az indulását. Nehezményezik, hogy obstrukcióik miatt Berényiről csak a pártelnök döntött, a kerületi tanács és az országos elnökség pedig nem. A belső puccs és zsarolás hátteréről itt írtunk bővebben.

 

Mivel a Rigó–Nagy József páros obstukcióikkal nem tudta Berényi Józsefet Mózes Szabolcsra cserélni, most az MKP-platform elnökének megyeelnöki jelölését szeretnék megakadályozni. Amennyiben nem járnak sikerrel, várhatóan kilépnek a Szövetségből.

 

 hirdetes_300x300  

 

Forró Krisztián pártelnök elmondta, hogy aki nem támogatja a párt hivatalos jelöltjét, az nem a felvidéki magyarság érdekeit képviseli. Berényi pedig kérdésünkre reagálva arra mutatott rá, hogy a Most-Híd és az Összefogás sem egységes, hiszen a Galántai járásban embereik aláírásukkal támogatták Berényi jelölését.

 

Kampányban kezdődött meg tehát a Szövetség-Aliancia szétverése. Berényi József egyébként arról beszélt, hogy válságos időszakban együttműködésre és a szakmai tapasztalatokkal rendelkező jelöltek támogatására van szükség.

 

 

A témáról a későbbiekben bővebb háttércikkel jelentkezünk. Addig is ajánljuk olvasóink figyelmébe a párt mai sajtótájékoztatóját, melynek magyar része 16:20-tól kezdődik.

 

Körkép.sk exkluzív: Magyar párt alapítása indul Dunaszerdahelyen. Íme, a részletek

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.