Belföld

Pozsonyi gázolás: Már öt áldozata van az ittasan vezető sofőr okozta balesetnek

Egy 21 éves lány hunyt el a kórházban.

Nyitókép: a pozsonyi rendőrség Facebook-oldala

 

Már öt halálos áldozata van a vasárnap esti pozsonyi gázolásnak, miután a kórházban elhunyt egy 21 éves lány. A hírről a pozsonyi rendőrség számolt be a közösségi hálón.

 

Az áldozatok között egyetemisták is vannak, köztük felvidéki magyarok is, mind az ipolysági gimnázium volt diákjai. Ketten a Komenský Egyetem hallgatói voltak, egy másik elhunyt pedig az STÚ informatika karán volt elsőéves.

 

Körkép.sk exkluzív: Felvidéki magyarok is vannak a szörnyű pozsonyi gázolás áldozatai között

 

A baleset ügyében a rendőrség emberölés miatt indított büntetőeljárást.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, vasárnap este 22 óra után a pozsonyi Zochova utcán található buszmegállóba hajtott egy ittas sofőr. Sajtóértesülések szerint a volán mögött a Szlovák Siketolimpiai Bizottság főtitkára, Dušan Dědeček, mellette pedig fia Lukáš ült, aki ugyanebben a bizottságban ellenőr. Lukášt is súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A rendőrök a baleset helyszínéről toxikológiai vizsgálatra vitték Dědečeket aki a kiérkező mentősökkel és rendőrökkel szemben is agresszívan lépett fel.

Hamran István országos rendőrfőkapitány szerint a helyszínen nem lehetett féknyomokat látni, Dědeček a megengedettnél gyorsabban ment autójával.

Az esetet rögzítette az egyik térfigyelő kamera is.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket