Belföld

Körkép.sk exkluzív: Felvidéki magyarok is vannak a szörnyű pozsonyi gázolás áldozatai között

Három fiatal, volt ipolysági gimis is ott várakozott épp a buszmegállóban.

Nyitókép: Szlovák rendőrség fb-oldala

 

Ipolysági gimnazisták is várakoztak a Zochova utcai buszmegállóban október 2-án este, amikor 22.24 órakor nagy sebességgel, fékezés nélkül közéjük hajtott egy Škoda Superb részeg sofőrje. A szörnyű tragédiában eddig összesen öten haltak meg, ketten kórházban vannak.

 

A Körkép.sk úgy értesült, közülük hárman az ipolysági gimnáziumban érettségiztek. Egyikük, H.R. aki ma kezdte volna egyetemi tanulmányait, sajnos nem élte túl a balesetet. Gimnáziuma ezekben az órákban búcsúzik tőle szívhez szóló üzenetben:

 

“Mély fájdalommal búcsúzunk gimnáziumunk egykori diákjától, H.R-tól.

Tanári karunkat és diákjainkat sokkolta a tragikus hír.

Őszinte részvétünk R. családjának, mérhetetlen fájdalmukban osztozunk.

Elfogytak a szavak. A csend beszél tovább. Az üresség. Emléked szívünkben örökké élni fog!

Isten veled! Legyen békés a pihenésed, Ricsi!”

 

Az elhunyton kívül további két fiatal, sági gimis is rosszkor volt rossz helyen. Közülük a helyi szlovák gimnáziumban érettségizett fiú állapota a súlyosabb, akit műtét után kórházban ápolnak. A magyar gimnáziumban végzett fiatal lány sokkos állapotban van, ő szerencsére könnyebb sérüléseket szenvedett. Nevüket, kilétüket érthető okokból nem tesszük közzé.

 

 

Amint arról a Körképen több cikkben is beszámoltunk, a Szlovák Siketolimpiai Bizottság részeg titkára, Dušan Dědeček okozta a tragédiát, aki szintén ittas fiával ült gépkocsiba, és oltott ki öt emberéletet.

 

Dědeček vérében 1,6, fiáéban 1,0 ezrelék alkoholt találtak. Súlyosbító körülmény, hogy Dědeček mély megbánás helyett még az intézkedő rendőrökkel és mentősökkel szemben is agresszívan lépett fel.

 

Az eset óriási felháborodást okozott a szlovákiai társadalomban. A politikusok drákói büntetést sürgetnek és várhatóan nagyban szigorítják az alkoholos befolyásoltság következtében okozott balesetek miatti büntetést, akár a gépkocsi elkobzása és életfogytig tartó jogosítvány bevonás is szóba kerülhet.

 

 

A tragédiát az egyik biztonsági kamera is rögzítette.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket