Nyitókép: Facebook.com/Polícia SR

 

Már ma vád alá helyezhetik Dušan Dědečeket, aki a vasárnap esti pozsonyi, öt halálos áldozatot követő gázolás elkövetője volt.

 

Hamran István rendőrfőkapitány az Expres rádió műsorában kedden elmondta, szerinte előfordulhat, hogy az eljáró nyomozó átminősíti az ügyet gyilkosságról általános veszélyeztetésre.

 

„A nyomozó és a felügyelő ügyész is mérlegelik, hogy az esetet oly módon minősítik, hogy a bűntényért a büntetőeljárás keretében akár életfogytiglani büntetést is kiszabhassanak”

 

mondta Hamran, aki hétfőn a tragédia helyszínén arról számolt be, hogy ő személy szerint nem látott féknyomokat sem.

 hirdetes_300x300  

 

Hamran közölte, hogy a vizsgálatot végző rendőrök még mindig dolgoznak a bizonyítékokkal.

 

„Tényleg elég sok bizonyíték van”

 

jelentette ki Hamran, majd megerősítette, hogy a sofőrnél az alkoholteszt 1,6 ezreléknyi alkoholszintet mutatott. A rendőrfőkapitány arról is beszámolt, hogy az ittas elkövető tényleg ellenségesen viselkedett a kiérkező rendőrökkel és mentősökkel szemben.

 

„Meglátjuk, hogy miként dokumentálják a kollégák, milyen módon fogják minősíteni [az esetet]”

 

tette hozzá.

 

Frissítés 2022.10.04., 17:18 – Dědečeket általános veszélyeztetéssel vádolják. Ebben az esetben a kiróható büntetés 20-25 év, vagy életfogytiglani börtön. A rendőrség kezdeményezte az ittas vezető őrizetbe vételét.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, vasárnap este 22 óra után a pozsonyi Zoch utcán található buszmegállóba hajtott Škoda Superb márkájú autójával egy 60 éves ittas sofőr. A buszmegállóban ebben az időben nagyjából 40 személy tartózkodott. A megerősített információk szerint a volán mögött a Szlovák Siketolimpiai Bizottság főtitkára, Dušan Dědeček, mellette pedig fia Lukáš ült, aki ugyanebben a bizottságban ellenőr. Lukášt is súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A rendőrök a baleset helyszínéről toxikológiai vizsgálatra vitték Dědečeket, aki a kiérkező mentősökkel és rendőrökkel szemben is agresszívan lépett fel. A vizsgálat bizonyította, hogy 1,69 ezreléknyi volt a véralkoholszintje.

Hamran István országos rendőrfőkapitány szerint a helyszínen nem lehetett féknyomokat látni, Dědeček a megengedettnél jóval gyorsabban ment autójával.

Az esetet rögzítette az egyik térfigyelő kamera is.

A tragédiában 5 személy, köztük egy ipolysági magyar egyetemista vesztette életét. Többen megsérültek. Egy személyt még mindig mesterséges kómában tartanak, ketten közepesen súlyos sérülésekkel fekszenek kórházban.

Körkép.sk, spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.