Nyitókép: SITA/Ivan Fleischer

 

A Kassai Egyetemi Kórház jelenleg nem halasztja el a műtéteket és a beavatkozásokat. A Zsolnai Egyetemi kórház szintén folytatja a betegek műtétekre való berendelését. Korlátozás nélkül biztosítják az egészségügyi ellátást.

 

„Még mindig van idő a megállapodásra a kormánya és a Szlovák Orvosszakszervezet között, hogy a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórháznak (UNLP) ne kelljen elhalasztania a műtéteket és a beavatkozásokat. Az UNLP jelenleg kész teljes körű akut egészségügyi ellátást biztosítani mindkét sürgősségi osztályon, ill. mindkét szülészeten is”

 

– mondta Monika Krišková, a kassai L. Pasteur Egyetemi Kórház (UNLP) szóvivője.

 

 hirdetes_300x300  

Egészségügyi káosz: December 1-jétől több tervezett műtétet is elhalasztanak az orvosok felmondása miatt

 

Az UNLP jelenleg teljes körű egészségügyi ellátást biztosít, korlátozások nélkül. „Ha a műtétek elhalasztására kerülne sor, arról tájékoztatnánk a pácienseinket. Az egyes klinikák és osztályok munkatársai felveszik velük a kapcsolatot“ – magyarázta Krišková.

 

Egyelőre a Zsolnai Egyetemi Kórház és Rendelőintézet is teljes körű egészségügyi ellátást biztosít.

 

„A műtétekre a szokásos várólisták szerint rendeljük be a pácienseket“ – magyarázta Lenka Záteková szóvivő. Hozzátette: ha a szakszervezeti képviselők nem jutnak egyezségre a kormánnyal, és a kórház kénytelen lesz betartani a bejelentett korlátozásokat, minden konkrét lépésről előre tájékoztatni fogják a betegeket és a nyilvánosságot.

 

Visolajský: Szégyenletes, hogy Heger a V4-es országoktól kért segítséget az egészségügy várható összeomlása miatt

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.