Nyitókép: Archív

 

A Most-Híd az utóbbi hetekben mindent elkövetett annak érdekében, hogy Gyimesi György lehetséges érkezésével a Szövetség-Aliancia felbomlását hangoztassa a sajtóban.

 

Amit azonban a hidasok a Szövetség-Aliancia felbomlásaként szerettek volna tálalni, az valójában a párt megtisztulása. Mégpedig a nemzetáruló Rigó Konrádtól, a NAKA által vizsgált, súlyos rendőrségi ügyekben említett Solymos Lászlótól, valamint a szélsőségesen liberális Agócs Attilától.

 

 hirdetes_300x300  

Pénteken az is kiderült, hogy a felbomlás nem a Szövetséget, hanem a Most-Hidat érinti. Balódi Ladislav, Nemeshodos polgármestere ugyanis lemondott a vegyespárti platform dunaszerdahelyi járási szervezetének éléről.

 

Balódi ezzel a Rigó vezette Most-Híd platformról állított ki bizonyítványt.

 

 

Ki is az a Balódi?

 

Balódi igazi toxikus figurája a felvidéki magyar közéletnek. A számító, parazita, értékrend nélküli politikus mintapéldánya. Hogy Balódi a szlovák Hlas felé kacsingat, a felvidéki magyar médiában egyedüliként már tavaly megírtuk.

 

A keresztnevét is szlovákul író polgármester akkor a Szövetség-Aliancia tagjai közül elsőként vállalta fel a Hlas iránti szimpátiáját, amikor a Nemeskodosi Lakoma kapcsán beengedte a párt elnökét, Peter Pellegrinit a faluba. A korábbi szlovák miniszterelnök ki is használta a lehetőséget egy kis kampányolásra. Miért ne tette volna, hiszen csak élt a kínálkozó lehetőséggel, látva, hogy milyen gyenge a magyar érdekképviselet és milyen könnyen megvehetőek annak vezetői.

 

„Jó istét” magyarok! Itt a Hlas-Szövetség koalíció?

A probléma ugyanis az egyszerre több oldalra játszó Balódi-félékkel van. A hodosi polgármester ugyanis már 2017-ben jelét adta karakterének. A nemeshodosi református közösség szeretett volna Horthy-szobrot állítani a községben, Balódi falujában azonban ajtót mutattak a kezdeményezésnek.

 

Balódit tavaly az MKP hátán, a magyar szavazatoknak köszönhetően megyei képviselőnek is megválasztották. És ha már ott ül, gyorsan elintézte, hogy Nagyszombat megye önkormányzata a Klikk polgári társulás pályázatára az idei Hodosi Lakoma megszervezésére több mint 32 ezer eurót hagyjon jóvá. Majd a döntés megszületés után 3 nappal dobbantott.
Balódi emellett a magyarországi adófizetők pénzére is igényt tart, hiszen CED-pályázatban is aktív.

 

A Körkép.sk úgy tudja, Balódi már jó ideje tárgyal a Hlasszal arról, hogy a párt színeiben induljon a parlamenti választásokon. Hamarosan kiderül, hogy mennyi valóságalapja van ezeknek a híreszteléseknek.

 

A fenti eset tanulságként szolgálhat az MKP számára abban, hogy jobb kétszer meggondolni azt, kiknek ad lehetőséget arra, hogy magyar szavazatokkal hatalmat szerezzen. A Balódi-féléknek ugyanis a legritkább esetben fontos a magyar közösség érdeke. Sokkal inkább saját, önös céljaik.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.