Nyitókép: Facebook, Forró Krisztián Fb-oldala

 

Felettébb furcsa politikát folytat a Magyar Szövetség az államfőválasztás második fordulója előtt. Átláthatatlan, zavaros kommunikáció, egymásnak ellentmondó üzenetek és tettek jellemzik Forró Krisztián vezetése alatt a párt politizálását ebben az időszakban.

 

Az államfőválasztás második fordulójába jutott Peter Pellegrini és Ivan Korčok közül ma Forró Krisztiánék az előbbivel tárgyaltak. A Körkép.sk úgy tudja, hogy a tárgyalásra furcsa mód Gyimesi György alelnököt meg sem hívták.

 

Gyimesi a Körképnek: Az nem lehet, hogy magyarok nélkül lesz ennek az országnak államfője (Interjú)

 hirdetes_300x300  

 

Pedig Gyimesi az, aki a legjobb kapcsolatokat ápolja Pellegrinivel. A házelnökkel az elmúlt napokban egyeztetést, tárgyalást folytatott a Drégelypalánk – Ipolyhídvég közti hídátadó napján.

 

Kérdés tehát, hogy mennyire gondolja egyáltalán komolyan a Magyar Szövetség Pellegrini esetleges támogatását, ha arra saját alelnöküket „elfelejtik” meghívni.

 

Gyimesi a Körképnek: Az nem lehet, hogy magyarok nélkül lesz ennek az országnak államfője (Interjú)

 

A fényképek alapján nem volt jelen a párt második ember, Pandy Péter OT-elnök sem. Forrón kívül az EP-választások listavezetője, Berényi József fotózkodhatott a szlovák házelnökkel, illetve Világi Oszkár oligarcha  bábja, a háttérben Forró Krisztián megbuktatására törekvő és a helyére pályázó liberális Orosz Örs.

 

A köztársaságielnök-választás során sikerült felhívni a figyelmet a Szlovákiában élő magyarságra. A magyarok szerepe a második fordulóban döntő lehet. Ma Peter Pellegrini köztársaságielnök-jelölttel találkoztunk a párt székházában
– számolt be nagy általánosságban a találkozóról Forró saját közösségi oldalán.

 

A párt egyelőre nem adott ki semmilyen közleményt arról, hogy miről tárgyaltak Pellegrinivel, illetve miben maradtak annak lehetséges támogatásával kapcsolatban a második fordulót illetően.

 

A Štandard cikke szerint a Magyar Szövetség arra játszhat, hogy végül egyik jelölt mellett se teszi le a voksot a második forduló előtt. A döntést így a választóira bízva, amivel közvetve a liberális, progresszív jelölt, a magyargyűlöletéről elhíresült Ivan Korčok megválasztásának esélyeit növelhetik. Hogy miért, azt ebben a cikkünkben fejtettük ki.

 

Amennyiben a párt otthonmaradásra sarkallja választóit, azzal könnyen saját sírját áshatja meg az EP-választások előtt. A passzivitásra nevelt választó ugyanis könnyen a júniusi EP-választáson szintén otthon maradhat. Amennyiben a Magyar Szövetség nem szerez EP-mandátumot, az Forró székébe kerülhet.

 

 

Forró a választások első fordulója után már beszélt Ivan Korčokkal, akivel várhatóan a napokban találkozik a Magyar Szövetség, hogy a párt lehetséges támogatásáról tárgyaljanak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.