Nyitókép: Facebook, ETO Baráti Kör

 

A győri klub szerint lengyel szurkolók támadtak a biztonsági szolgálat embereire, a rendőrség mégis egy magyar illetőségű személyt vádolt meg és rabosított. Az ETO szurkolói hazugságot emlegetnek és ismét üzentek a klubtulajdonos Világinak.

 

„A lelátóra való visszatérésünk kizárólag akkor fog megtörténni ha a klub nyilvánosan bocsánatot kér minden ETO szurkolótól!” – üzenték az ETO szurkolói Világi Oszkár klubtulajdonosnak. Mint ismert, a DAC mellett a győri ETO is a felvidéki magyar oligarcha tulajdonában van.

 

 

 hirdetes_300x300  

Korábban már beszámoltunk róla, hogy áll a bál az ETO-nál, miután a klub  – a jelek szerint – szlovákiai biztonsági szolgálata viperát, edzett acélból készül teleszkópos botot használva támadt a szurkolókra a Honvéd elleni hazai mérkőzésen, ahol többen megsérültek.

 

Áll a bál az ETO-nál, Világinak üzentek a győri szurkolók

 

A klubvezetés ezt követően furcsa magyarázkodásba kezdett. Lengyel szurkolók provokációjával próbálta magyarázni saját durva fellépést. Azzal magyarázkozdva, hogy állítólag lengyel rendbontók támadtak a biztonsági szolgálat embereire, akik ezt követően alkalmaztak erőszakot.

 

Az ETO szurkolói körében óriási felháborodást váltott ki a Világi Oszkár tulajdonában levő klub szerintük valóságnak nem megfelelő közleménye.

 

 

A győri szurkolók, szimpatizánsok, szervezett szurkolói csoportok Facebook-csoportja, az ETO Baráti Kör a szurkolók megdöbbenését fejezte ki amiatt, hogy hazai környezetben saját biztonsági szolgálatuk lépett fel ellenük indokolatlan módon, felfegyverkezve.  Mint írták, a győri lelátó megmutatta, hogy bármikor kiállnak egymásért és megvédik társaikat.

 

Új fejlemény

 

Több mint egy héttel az események után, március 21-én újabb közleményt jelentettek meg a szurkolók, melyben Világi Oszkárnak is üzentek (A közlemény teljes terjedelemben alább olvasható). Egyúttal neheztelve, hogy a klub továbbra sem kért elnézést a szurkolóktól, kvázi felelőssé téve a tábort, hogy ők hozták a lengyelek rendbontókat a mérkőzésre.

 

 

Mégsem lengyelek támadtak?

 

Új fejlemény az ügyben, hogy a rendőrség azóta előállított és rabosított egy magyar civil fiút az ominózus rendbontás miatt. Ő azonban nem lengyel állampolgár, ráadásul a Körkép.sk úgy tudja, semmilyen szervezett szurkolói csoporthoz nem tartozik.

 

Miközben tehát a biztonsági őrök a biztonsági szolgálatvezető és a klub végig lengyel támadásról beszél, a rendőrség magyar fiút gyanusít azzal, hogy ő ütötte meg a biztonsági szolgálat munkatársait.

 

A klub által lefolytatott vizsgálat és a biztonsági szolgálat vezetőinek nyilatkozata, miszerint lengyel támadás érte a szolgálatot, ez a tegnapi napon hitelét vesztette! Miután tegnap egy magyar szurkolótársunkat előállított a hatóság és meggyanúsította azzal,hogy ő ütötte meg a biztonsági őröket! Ami hazugság! De látható, hogy sem a klub sem pedig a biztonsági szolgálat nincs összhangban egymással!
 – áll az ETO Baráti Kör közleményében.
Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal

 

A klubvezetés kezéből tehát kezd egyre inkább kicsúszni az irányítás. A szurkolók álláspontja a történtek és az új fejlemények hatására csak még egyértelműbb lett: marad az üres lelátó ha a klub nem kér bocsánatot a győri szurkolóktól, akiknek a klub rendezési hiányosságai miatt át kellett élniük és végig kellett nézniük egy viperás támadást!

 

Világi Oszkár felvidéki magyar oligarchának és vejének, a futballhoz nem értő sportigazgató Jan Van Daele-nek láthatóan meghaladja a képességeit a két klub (DAC és Győr) vezetése. Mindkét helyen zúgolódik a lelátó, az ultrák pedig sorra jelentik be tiltakozó akcióikat, illetve távolmaradásukat szeretett klubjuk mérkőzéseiről.

 

Szomorú jubileum: Valószínűleg szurkolói buzdítás nélkül lesz kénytelen pályára lépni 900. mérkőzésén a DAC

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!