Nyitókép: facebook.com

 

Szombaton 900. élvonalbeli mérkőzésére készül a DAC. 17:30-tól Zsolna csapatát fogadja a Mol Arénában a felsőházi rájátszás második fordulójában. Míg a klub a DAC 900, Andzouana 100 jubileumokra készül, a sárga-kékek egyik szurkolói csoportja csendes szurkolásra.

 

Mint ismert, a DAC először kiesett a Slovanft Cupból, majd nem túl meggyőző játékkal sikerült csak feljutnia a felházi rájátszásba. Múlt héten a kerületi rangadón ráadásul komoly vereséget szenvedtek el, ezt pedig a szurkolók sem tudják szó nélkül nézni.

 

Az UltrasDunaszerdahely a mérkőzés reggelén közösségi oldalán fordult a szurkolókhoz. Mint mondják, nem tudják szó nélkül hagyni a klubban kialakult patthelyzetet, fejetlenséget és tanácstalanságot, és nem is szeretnének asszisztálni a „lélektelen játékhoz”, ezért úgy döntöttek, hogy a Zsolna elleni bajnokin

 

 hirdetes_300x300  

 

 

nem lengenek majd a zászlók és nem szólnak a dalok

„Csendes” szurkolásra invitálunk Mindenkit a B4 szektorba!A kapu mögötti részt „B-közepet” lezárjuk és üresen hagyjuk, szeretnénk, ha ebben teljes mellszélleségben támogatnátok minket és velünk tartanátok.
Legyen ez a Mi véleménynyilvánításunk a klubvezetőség, focistáink és az edzői stáb felé!
Természetesen a Himnuszt ma is elénekeljük közösen egymásért és a 1848-as forradalom hőseinek tiszteletére!

 

fogalmaznak az ultrák.

 

Cikkünk írásáig a DAC másik szurkolói csoportja, az YBS DAC Fanklub nem tett közzé hasonló felhívást, így egyelőre nem tisztázott, hogy milyen mértékben sikerül majd az ultrák tiltakozó akciója.

 

 

Munoz: szerintem más jellegű mérkőzés lesz a szombati

 

Xisco Munoz, a DAC vezetőedzője a klub honlapján adott rövid összefoglalót a ma mérkőzésre készülve.

 

„Elsősorban gratulálok a klubnak, hiszen a kilencszáz élvonalbeli mérkőzés nagyon szép szám. Szeretnénk ezt győzelemmel megünnepelni, amelyre nagy szükségünk van. Igyekszünk arra buzdítani a játékosokat, hogy mindegyik meccsnek úgy vágjanak neki, mintha egyfajta döntő lenne. Ugyancsak szeretnénk elérni, hogy hazai pályán dominánsok, erősek és győztesek legyünk.”

 

Világi Oszkár a DAC-ról: A romokban heverő klub európai kupaszereplő lett

 

A DAC két héttel ezelőtt 1:1-es döntetlent játszott a Zsolnával, a vezetőedző szerint azonban a mai egy más jelleggű mérkőzés lesz.

 

„Akkor az volt egy hét leforgása alatt a harmadik összecsapásunk, most frissebbek leszünk. Az új játékosok is többet tudnak már az ellenfélről, a csapattársakról, a bajnokságról. Bízom benne, hogy ez a pályán is megmutatkozik és olyan teljesítményt nyújtunk, amely sikerre vezet minket”

 

zárta Xisco Munoz.

 

A DAC-Zsolna bajnoki mérkőzés szombaton 17:30-kor kezdődik, játékvezetők Marhefka – Bednár, Kmec.

 

Áll a bál az ETO-nál, Világinak üzentek a győri szurkolók

 

A DAC végül 2:1-re legyőzte hazai pályán a jobb teljesítményt nyújtó Zsolnát. Mérkőzés-összefoglalónk:

 

Jobb volt a Zsolna, de győzött a DAC. A lelátó elégedetlen, forr a hangulat a csapat körül

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.