Nyitókép: dac1904.ak

 

A Dunaszerdahely a rájátszás 2. fordulójában 2:1-re legyőzte hazai pályán a Zsolnát. Világi Oszkár csapata ezzel hozta a kötelezőt, de a klubon belüli viszonyok korántsem ideálisak.

 

Amint arról beszámoltunk, a felvidéki oligarcha mindkét klubja körül áll a bál: A győri ETO szurkolói tömegével küldik vissza bérleteiket a tulajdonosnak, a legutóbbi mérkőzésen történt botrány miatt. A DAC ultrái pedig a Zsolna elleni mérkőzés előtt hirdettek teljesen jogosan „csendes szurkolást.”

 

 hirdetes_300x300  

 

A DAC a körülmények nyomása alatt mondhatni élet-halál harcot vívott a zsolnaiak ellen, melynek eredményeként sikerült otthon tartaniuk a három pontot.

 

 

Világi szerint a klub történetének legerősebb kerete kiesett a szlovák kupából, a bajnokságban pedig 2 pont hátrányban van az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó, harmadik helyen álló Nagyszombattól.

 

Brunetti 53. percben szerzett találatára 10 perccel később válaszoltak a vendégek Minárik révén, Trusa azonban a 77. percben megszerezte a győztes találatot.

 

Nem játszottak jól a sárga-kékek, a Zsolna a statisztikák és a játék képe alapján is tetszetősebb teljesítményt nyújtott.

 

DAC 1904 – MŠK ŽILINA 2:1 (0:0)
Niké Liga, felsőházi rájátszás, 2. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2024. 3. 16., 17:30
Játékvezetők: Marhefka – Bednár, Kmec
Nézőszám: 4638
Gólszerzők: 53. Brunetti, 77. Trusa, ill. 63. Minárik
Sárga lap: 41. Koné, 70. Dimun, 76. Borbély Balázs (segédedző), 90. Xisco Muñoz (vezetőedző), ill. 65. Belaník (a kispadon ülve)
DAC 1904: Popović – Andzouana (K), Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (68. Yapi), (82. Kaša) – Herc, Dimun, Vitális (96. Káčer) – Trusa, Koné (68. Goure)
Zsolna: Belko – Minárik (C), Stojchevski (78. Adang), Ndjeungoue – Ďatko (88. Hranica), Gidi, Sauer, Javorček – Iľko (71. Saka), Jambor, Bile (88. Essomba)

A mérkőzés statisztikája:Labdatartás: 34% : 66%
Lövések: kapura: 5:3, mellé: 5:8
Szabadrúgás: 13:10
Szöglet: 5:5
Les: 0:2

 

A DAC és a Győr körül egyre inkább kezd elfogyni a levegő. Hiába az állami támogatás, ha a futballhoz nem értő klubvezetés sorra veri szét a Csallóköz és Győr lokálpatrióta focijához szokott, hozzáértő futballtársadalmát.

 

Ehhez csak hozzájárult a Nemzeti Sportban közölt, a klubtulajdonossal készült, a valós kérdéseket teljesen figyelmen kívül hagyó, alákérdezős interjú.

 

Egy dolog a korlátlan állami támogatás, másik dolog a tulajdonos dilettáns vejének, a közutálatnak örvendő Jan Van Daele-nek köszönhető, egyre reménytelenebb, jövőkép nélküli, idegen játékosokkal teli, lélektelen futball produkáló mutatvány.

 

Hol a csapatunk?

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.