Nyitókép: Nemzeti Sport

 

10 éve annak, hogy nagyon jutányos áron, nagylelkű dunaszerdahelyi városi segítséggel és rengetek magyarországi adóforinttal megtámogatva Világi Oszkár felvidéki magyar oligarcha megvásárolta a DAC-t. Hogy akkor mit ígért, arról ITT olvashatunk.

 

Ennek kapcsán közölt a klubtulajdonossal egy, az eddig elmaradt eredmények miatt némileg magyarázkodó hangnemű, alákérdezős interjút a Nemzeti Sport.

 

 hirdetes_300x300  

A beszélgetés nem tért ki a csökkenő nézőszámra, lelátói csalódásokra, szakmaiatlan klubvezetésre, a szétvert keretre, érthetetlen igazolásokra, a gyakori edzőváltásra, a klubtól elüldözött Kalmár Zsoltra és más magyar játékosok furcsa távozására, mint ahogy a győri ETO legutóbbi mérkőzésén történt botrányra sem, ahol a csapat biztonsági szolgálata saját szurkolóit ütötte-vágta, ami miatt a szurkolók Világinak is üzentek.

 

Király Zsolt: Világi Oszkár esete a jóval, a gonosszal és az alkalmatlanokkal

Tíz éve lett a DAC tulajdonosa, hogyan tekint vissza az elmúlt egy évtizedre?

 

Kétezertizennégyben voltaképpen egy nem létező, romokban heverő klubot vettem át, amelyet a semmiből kellett felépíteni. És tessék, eltelt tíz év, klubunk erős, infrastruktúránk kiemelkedő, áll a stadionunk és az akadémiánk, sok játékosunk, edzőnk és alkalmazottunk van, hamisítatlan klubélet zajlik Dunaszerdahelyen.

 

Király Zsolt: Nagy pénz, kis foci

 

Sorozatban hat idényben szerepeltünk az európai kupaporondon, tíz éve kétszáz pontunk volt az UEFA rangsorában, ma már ezerötszáz. Noha nem sikerült minden tervünket megvalósítanunk, óriási eredmény, hogy eljutottunk idáig.

 

Lenne mit tanulniuk a DAC-nál a Sepsiszentgyörgytől

 

Sokszor említi, az az álma, hogy az akadémiából kijövő játékosok fokozatosan beépüljenek a felnőttcsapatba. Egyelőre ez nem sikerült…

 

Amikor egy-egy új edzővel tárgyalunk, mindig elmondom neki, be kell építeni fiatalokat a csapatba − egyet is ért velem. Hogy aztán miért nem történik meg végül? Az eredménykényszer miatt, nincs türelme beépíteni az ifjakat. Beteszi a játékost egyszer-kétszer, és ha nem felel meg az elvárásának, letesz róla. Hogy sikerrel járjon a tréner, kitartó munkára és kockázatvállalásra van szükség, csak hát a nagy részük ezt nem meri vállalni.

 

Világi Oszkár: Csak egyszer lehet ellopni a bajnoki címet a DAC-tól

 

Számos szlovák élvonalbeli együttesben szerepelnek Mol Akadémián nevelkedő labdarúgók: nem fáj a szíve ezért?

 

Dehogynem. Én lennék a legboldogabb, ha saját játékosaink futballoznának a felnőttek között. Jó képességű fiataljaink közül többen kulcsemberek voltak az ificsapatokban, de nálunk nem tudtak megkapaszkodni a felnőtteknél. Ezért inkább eligazoltak máshová, vagy amint már említettem, az edzőknek nem volt türelmük beépíteni őket az első csapatba.

 

Körkép.sk hírlevél: Nem mindegy, hogy oligarchának van-e pártja, vagy egy pártnak oligarchája

 

Éppen ezért kialakítottunk olyan csoportot, amelyben a legtehetségesebb fiatalok pallérozódnak, néhányan szerintem már a következő idényben a DAC felnőttegyüttesével készülhetnek. Meggyőződésem, hogy Xisco Munoz vezetőedző és Borbély Balázs segédedző megfelelően képviseli ezt a vonulatot, a fiatalok fokozatos csapatba építését. Két győri fiatal, Csinger Márk és Vitális Milán már a felnőttek között szerepel, mi több, mindkettő meghatározó labdarúgónk.

 

Mit vár a DAC-tól a következő tíz évben?

 

Biztos vagyok benne, hogy még erősebbek leszünk, s álmainkat megvalósítva bajnoki címet és kupaelsőséget ünnepelhetünk, valamint helytállunk a nemzetközi porondon. Csodálatos lenne azt érezni és látni, hogy a DAC az élet részévé válik sok-sok embernél, a bérlet generációról generációra szállva családi ereklye lesz. Derűlátó vagyok, hiszem, hogy a következő tíz évben még többet tudunk adni a szurkolóinknak, és ők is nekünk. Ebben a lassan értékek nélküli korban teremtsünk értéket, erősödjünk együtt!

 

Körkép.sk, Nemzeti Sport

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!