Andrej Danko (SNS) ma a Rádio Expresben beszélt arról, hogy nem akarja, hogy megbukjon a kormány. A házelnököt Ján Richter munkaügyi miniszter visszahívásáról és a koalíciós válságról kérdezték.

 

Danko egyelőre nem beszél arról, hogy az SNS képviselői miként fognak szavazni Richter visszahívásáról.

 

„Más megoldást is látok, mint a kormány bukása. Fogunk még beszélni erről a képviselői klubban, folyamatosan keressük a megoldást. Nem akarom, hogy megbukjon a kormány amíg tudunk kommunikálni.”

 

Az SNS vezére állítja, hogy intenzív párbeszéd folyik közte és Robert Fico kormányfő között arról, hogy képviselői egységesek és megbízható partnerek.

 hirdetes_810x300  

 

Nehéz új oktatásügyi minisztert találni

 

Danko a beszélgetés során azt is elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben nehéz új jelöltet találniuk az oktatásügyi minisztérium élére.

 

„Nagyon felelősségteljesen választom ki azt az embert, aki átveszi a stafétát. Jelenleg nagyon nehéz oktatásügyi szakembert találni.”

 

Danko szavait támasztja alá Tibor Bernaťák (SNS), a képviselői klub elnöke is, aki szerint a média Plavčan elleni hadjárata sem könnyíti meg a jelöltállítást.

 

„Azok a jelöltek, akik megfelelnének is háromszor átgondolják”

 

Bernaťák nem akart találgatásokba belemenni az új miniszter kilétét illetően, bár elismerte, hogy Eva Smolíková (SNS) képviselőasszony oktatásügyi szakember.

 

Az oktatásügyi minisztériumot átmenetileg Gabriela Matečná mezőgazdasági miniszter vezeti, akit Andrej Kiska bízott meg a feladattal, miután Peter Plavčant Robert Fico kormányfő lemondásra szólított fel.

 

teraz.sk, aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

Gabriela Matečná szerint az iskolák sorsa a pedagógusokon múlik

 

Fejetlenség az oktatási minisztériumban: tanévkezdés földművelésügyi miniszterrel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!