Nyitókép: Körkép.sk

 

2024-es év legfontosabb feladata: Oszkártalanítani a Magyar Szövetséget! – írta ki közösségi oldalára Gyimesi György, a Magyar Szövetség alelnöke.

 

Gyimesi ezzel megfogalmazta az elmúlt 30 év legfontosabb kihívását: oligarchátlanítani a magyar pártot. Világi Oszkár ugyanis, mint azt a Körképen már többször leírtuk, az a parazitának nevezhető nagyvállalkozó, aki önös céljaira használja pozícióját, kapcsolatrendszerét, melyekre a felvidéki magyarságnak köszönhetően tett szert.

 

A Felvidékre érkező erőforrások, állami támogatások, befektetések, illetve az itt megtalálható mezőgazdasági és egyéb potenciál végeredményben nem a felvidéki magyarság  hasznára van, hanem egy szűk kör, Világi Oszkár oligarcha és családja, valamint holdudvara, politikai rabszolgáinak vagyonát gazdagítja.

 

Gyimesi György tehát nem kevesebbet szeretne, mint amit Csáky Pál is meghirdetett, amikor az MKP éléről leváltották Bugár Bélát. Világi volt ugyanis annak a gazdasági lobbinak a feje, mely Bugár vezetése alatt folyamatosan, évtizedeken keresztül, amikor a magyar párt parlamenti, kormányzati pozíciót, ergó hatalmat szerzett, az abban rejlő lehetőségek jelentős részét kiszervezte saját magának. Visszaélve hatalmával, pozíciójával, gyakran kisemmizve a kisembereket.

 

 hirdetes_300x300  
Mit jelenthetnek Gyimesi szavai?

 

Az elmúlt években gyakran felmerült, hogy az Orosz Örs, Bauer Ildikó, Bauer Dávid, Mózes Szabolcs, stb. fémjelezte Összefogás párt mögött a leggazdagabb felvidéki magyar, Világi Oszkár áll.

 

A felvidéki magyar oligarcha mindezt a 2023 végén adott egyik interjújában el is ismerte. Mi több, közvetve Orosz Örsöt, afféle közéleti rabszolgáját nevezte meg újkori partnerének, akivel a Magyar Szövetség vezetői közül szoros, rendszeres kapcsolatban áll. Forró Krisztián pártelnököt pedig nemes egyszerűséggel alkalmatlannak tartja politikai vezetőnek.

 

A felvidéki magyar polgár elvileg mondhatja, hogy őt az efféle hatalmi harcok nem érdeklik. És ez így is van rendjén. Csakhogy egyáltalán nem mindegy, az ilyen harcoknak milyen eredménye van. Azok hatásai ugyanis a választópolgárt, a kisembert is érintik. Ezért nem mindegy az sem, hogy egy pártnak van-e oligarchája, vagy oligarchának pártja.

 

Világi Oszkár ott bábáskodott az Összefogás párt megalakulása körül. Mint ahogy ott van mindenhol, ahol a politikából haszon szerezhető. Az Összefogás tagjai, köztük Világi oligarcha rabszolgái ma ott ülnek a Magyar Szövetség elnökségében. Ami azért jó, ha a választót is érdekli, mert nem mindegy, hogy egy politikus a döntéseinél egyéni érdekeket, avagy a közösség érdekeit képviseli.

 

Ilyen szempontból Gyimesi György oszkártalanítása a felvidéki magyarság számára jó esetben akár a felszabadulást is jelentheti. Természetesen, amennyiben sikerrel jár. Az ilyen célkitűzés elvégzése ugyanis nem könnyű feladat.

 

Erről szólt egyébként anno Magyarországon is az Orbán-Simicska harc, melyről ITT írtunk korábban a Körképen. Hogy ne az oligarcha irányítsa a politikust és a politikát. Mert haszonélvezője annak mindig maga az oligarcha lesz. A közösség rovására.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 29 olvasónak tetszik ez a cikk.