A Pozsonyi elkerülő (D4 és R7) olyan változásokon esik át, melyek pénzt spórolnak a minőség rovására – figyelmeztet Jozef Uhler, Horvátjárfalu (Jarovce) alpolgármestere.

 

Uhler szerint ennek ékes bizonyítéka, hogy a település kataszterén áthaladó 400 méteres szakasz eredetileg pilonokon állt volna, most azonban betonfallal számolnak. Az elkerülő kivitelezője állítja, hogy a projekt teljes mértékben az koncessziós szerződéssel összhangban készül.

 

Horvátjárfalu alpolgármestere szerint a kivitelező egy új betonfal építését tervezi, amit földdel töltenek fel, és ezen építik meg az autópályát.

 

 hirdetes_300x300  

„Ha ez megtörténik, az nem csak esztétikai probléma lesz. Hatással lesz az állatok mozgására is, és nem lesz majd kerékpárosátkelő Horvátjárfaluba, ami pont az autópálya alatt vezetett volna.”

 

nyilatkozta a TASR-nek Uhler, aki az ügy hátterében bizniszt sejt.

 

Biztos, hogy késni fog a pozsonyi körgyűrű megépítése

 

Uhler ugyanakkor reméli, hogy ez a változás nem eldöntött, mert valószínű, hogy a talajba lefektetett betonfalak meggátolnák a felszín alatti vizek mozgását.

 

Horvátjárfalu képviselői már tárgyaltak a kivitelezővel és a projektvezetőkkel is, akiket igyekeztek meggyőzni, hogy térjenek vissza az előzőleg bemutatott megfelelő projekthez.

 

Érsek: Először az eperjesi elkerülő, aztán jöhet Dél-Szlovákia is

 

Másnak is vannak aggályai

 

Oroszvár (Rusovce) alpolgármestere, Radovan Jenčík is hallott már a projektben történt változásokról, és a környező városrészek szempontjából is vakmerő lépésnek tartja.

 

„Nem tudom elképzelni, hogy építenek egy tízméteres betonfalat, amelyet valószínűleg ugyanazzal az agyag vagy építkezési törmelékkel töltenek tele, amit a Dunába is hordanak. Nyilvánvaló, hogy nem csak az olcsóbb megoldásról van szó, hanem inkább azt a problémát akarják megoldani, hogyan szabaduljanak meg a bordeltól“

 

konstatálta az oroszvári alpolgármester.

 

Szennyezett földből épül a pozsonyi D4-es körgyűrű? A hatóságok már vizsgálják az ügyet

 

Pozsonyszőlős (Vajnory) polgármestere, Ján Mrva is figyelemmel kíséri az épülő elkerülőt. A TASR-nek nyilatkozva elmondta, hogy mivel komoly változások lesznek a kivitelezésben, ezért már kérték a vállalkozót, hogy adjon bővebb tájékoztatást számukra többek között arról, hogy milyen hatással lesz Pozsonyszőlősre.

 

Mit mond a minisztérium?

 

Az Érsek Árpád (Most-Híd) vezette közlekedési minisztérium szerint a projektben történt változások segítenek úgy optimalizálni az autópályát, hogy a lehető legmegfelelőbb módon tudják felépíteni és ennek köszönhetően rendkívül jó árat tudjanak kapni.

 

Érsek szerint az R7-es Pozsony-Gelle közti szakasza 2020-ra elkészülhet. A D4-es késni fog

 

teraz.sk

Nyitókép: narodnenoviny.sk

 

Gondok a pozsonyi körgyűrűnél: haszontalan vakvágány válhat az R7-es gyorsforgalmi útból

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!