Életük fontos részét képezik a dallamok. Lelküket nyugtatja, erőt ad nekik a mindennapokhoz. A közönség szeretete teszi őket igazán boldoggá. A nemeshodosi Nagy Noémi és az alistáli Lőrincz Roland immár közös útjukat járják, úgy szakmailag, mind a magánéletben. Őket faggattuk.

 

Külön-külön már mindkettőtökkel készítettünk interjút. Minek köszönhetően döntöttetek úgy, hogy közös műsorral léptek fel?

 

Lőrincz Roland: Igazság szerint a közös pályafutásunkat megelőzte életünk nagy pillanata, amikor is úgy döntöttünk, hogy párkapcsolatban folytatjuk. Idővel észrevettük, hogy nemcsak mi ketten, de még a hangunk is összeillik, amit a közönség is díjaz… 

 

 hirdetes_300x300  

 

Nagy Noémi: Emellett azért meg kell említenünk azt is, hogy ahhoz, hogy egy pár lettünk egy sál is nagyban hozzájárult. Amit én az alistáli nótaesten ott felejtettem és Roland másnap adta oda nekem, ami aztán még magával hozott néhány találkozót… (mosoly.)

 

 

Milyen műfajokat énekeltek legszívesebben?

 

L.R.: Nótát és táncdalt, hiszen ezek állnak legközelebb a szívünkhöz.

 

A közönség általában melyik számaitokat szereti?

 

N.N.: Általában a közkedveltebbeket, a feldolgozásokat, hiszen azokat ők is előszeretettel éneklik velünk.

 

Mi a közös a múltatokban?

 

N.N.: Hát… (nevetés) igazság szerint nem igazán kedveltük egymást. Én, ha tehettem, elkerültem Rolandot. Tudod, az a tipikus érzés, mikor valaki már az első pillanattól nem szimpatikus. S ez így ment éveken át. De aztán egyszer meghallottam Rolandtól A vénc cigány című dalt, amit átélve, lelkét beletéve énekelt.

 

Nagyon meghatott, még a könnyeim is kicsordultak…S onnantól kezdve már más szemmel néztem rá. Láttam a lelkét is, és teljesen elillant az iránta érzett únszimpátiám. S bebizonyosodott a mondás, hogy az ellentétek vonzzák egymást.

 

 

Melyik a kedvenc közös dalotok?

 

L.R.: Hát így vagyunk mi ketten… Ez egy feldolgozás, amit eredetileg Záray Márta és Vámosi János énekeltek. Ez szinte az életünkről szól. Nagyon szeretjük és a közönség is.

 

 

Van közös példaképetek? Ha igen, kicsoda?

 

N.N.: Elsősorban Tarnai Kiss László énekművész. Most meg már részben azonosulni tudunk Balázs Klári és Korda György párossal is. Nekem még külön Dóka Zsuzsa is, akinek nagyon sokat köszönhetek, mert nélküle sosem indultam volna el a nóta énekesi pályán és rengeteget segített nekem, nem lennék ott ahol vagyok nélküle.

 

 

Mi a legnagyobb kihívás duett párosként számotokra?

 

L.R.: Hogy a dalokban nem elég magunk teljesítményére, a hangok megéneklésére figyelni, hanem a párunkat is figyelemmel kell követni. De ettől szép az egész…

 

Ilyen volt a nemeshodosi nótaest – A főszervezővel beszélgettünk

 

Hol léptek fel legközelebb? 

 

L.R.: A környező falvakban, határon innen határon túl. A nézők találkozhatnak velünk falunapokon, közösségi rendezvényeken, nótaesteken. Ezekről FB-oldalainkon tájékoztatunk.

 

N.N.: A környéken legközelebb április 26-án lépünk fel Nemeshodosban egy nótaesten, majd a Dunaszerdahelyen tartandó Magyar Majális május 3-i programjában.

 

Engem a zene éltet! – nagyinterjú egy csallóközi, a magyar kultúráért tevékenykedő dalnokkal

Mivel készülök a jövőben? Mik a terveitek?

 

L.R.: Nagy meglepetésekkel készülünk. Álmunk egy közös duett-CD megjelentetése is, aminek elődjeként akár az én új CD-met is mondhatjuk, amelyen már két duettünk is szerepel. 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.