Idén április 2-6. között a Cinema City-ben, a pozsonyi Auparkban 15. alkalommal kerül megrendezésre a Hegyi és kalandfilmek nemzetközi fesztiválja.

17 külföldi és hazai vendég, köztük igazi világhírességek. 13 ország 45 filmje, megannyi lélegzetelállító teljesítmény, emberi tragédia és hőstett.

Kövess minket a Facebookon is, plusz tartalommal!

A programból szemezgettünk.

A legnagyobb külföldi név talán Tommy Caldwell, aki nemrég tért haza Patagóniából, ahol Alex Honnolddal (tavalyi vendég) együtt február 12-16 között megmászták a Fitz Roy vonulatát.

CerroTraverse
Kép: .rockandice.com

Megismerkedhetünk Silvia Vidal teljesítményével is, aki 32 napot töltött egymaga egy falom Chilében, mindenféle támogatás, emberi kontaktus nélkül, hogy új útvonalon másszon meg egy 1500 méter magas falat. További egy hónapot vett igénybe az út oda és vissza és a készletek szállitása.

vidal
Az útvonal rajza. Espiadimonis (6b, A4, IV+ 1500m). Kép: Silvia Vidal

Hegymászás kerékpárral – téma, mely megoszt és összeköt. A hegyikerékpárosok hátukon a bringával képesek a legmagasabb hegyek megmászására is. Nem elég megmászni a csúcsot, már úton odafelé ott motoszkál a fejükben: vajon képes leszek lejönni onnan? Mi a közös a kerékpározásban és a hegymászásban? A kérdésre maga Harald Philipp válaszol majd nekünk, akivel előadásában bejárhatjuk az Alpok impozáns vonulatait, Matterhonrtól a Domomitok hegyi ösvényein át az Ortler jeges csúcsaikig.

 hirdetes_810x300  

HorizontErweiterungsbiken mit Harald Philipp from TrailXperience on Vimeo.

Koncerteztetek már a Mont Blancon? ZAZ, francia popsztár igen, aki valóra váltotta álmát. Az erről készült JE VEUX – Akarom film szintén bemutatásra kerül a fesztiválon.

Következő cikkünkben a legérdekesebb szlovák filmekről, előadásokról és témákról is szólunk.

Találkozzunk április 2-6 között a Hory a mesto fesztiválon, melynek honlapja és programja megtalálható itt.

Király Zsolt

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

További ajánlott írások:

 1. A fődíj: Pakisztán – Hory a mesto 2013

2. Kalandra fel – minden napra valami speciális

3. Hory a mesto 2011 – avagy 5 nap alatt a Föld körül

4. Hory a mesto 2011 – vissza a hétköznapokba

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!