Nyitókép: Dunnaszerdahelyi Fb-oldala
„A történtek a város vezetésében és a szervezőkben is mély felháborodást keltettek, azonban minden erőnkkel azon voltunk és vagyunk, hogy a biztonsági szolgálat embere által okozott kárt a lehető legkisebb mértékig visszaszorítsuk, egyben az okozott sérelmet enyhítsük” – reagált a Körkép.sk megkeresésére Dunaszerdahely városának sajtóosztálya.
Mint ismert, a 41. Csallóközi Vásár keretében fellépett Republic zenekar technikusát pénteken, szeptember 22-én munkavégzés közben súlyosan bántalmazva megverték a kirendelt biztonsági szolgálat emberei.
Hájos Zoltán, a város polgármesterének sajtóreferense kérdésünkre elmondta, hogy a Csallóközi Vásár biztonsági szolgálatát az idei esztendőben a S.I.F.security s.r.o látja el, amire közbeszerzés útján vált lehetősége.
„Az eset körülményeit megvizsgálva arra jutottunk, hogy a jövőben a hasonló incidensek elkerülése végett az érintett szolgáltatótól bekérjük a munkatársaik névsorát és az érvényes erkölcsi bizonyítványokat”
– tette hozzá dr. Ivicze Zita.
Németh Erika, a Republic zenekar menedzsere az esettel kapcsolatban elmondta, hogy a biztonsági szolgálat emberei először tagadták az esetet. Tettüket, azaz, hogy négyen a technikusra támadva úgy megverték az illető személyt – aki a koncert után épp a hangosítást pakolta –, hogy kórházba került, csak a kamerafelvétel felmutatása után ismerték el.
Dunaszerdahely városa, aki a S.I.F.security s.r.o-t a vásár biztosításával megbízta, a Körképnek elmondta:
„A cég vezetője elismerte felelősségét és tájékoztatása alapján azt is elmondhatjuk, hogy a vásár területére beosztott teljes személyzetet lecserélte, továbbá garanciát vállalnak a vásár nyugodt, biztonságos és zökkenőmentes lebonyolításért. Munkatársaink közbenjárásával az érintett fiatalembert a kórház szakemberi ellátták, majd hazaszállítottuk őt otthonába. Mihamarabbi felépülést kívánunk neki!”
A nemzetközi botránnyá fajult ügyről itt, itt és itt írtunk korábban.
Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.