Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Igor Matovič (OĽANO) megszerezte az Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedési miniszter szerint üzleti titoknak minősülő SkyToll-szerződést, és nyilvánosságra hozta. A botrányos útdíjrendszerről szóló dokumentum tanúsága szerint az állam 400 millióért vásárolhatja vissza az útdíjrendszert a SkyTolltól, amit egyébként az adófizetők pénzén 250 millióért építettek ki.

 

Matovič elmondása szerint a útdíjrendszer körüli botrány a Smer egyik legnagyobb korrupciós ügye, amelynek keretében „700 millió eurót loptak el”. Az ellenzéki politikus közzétette az egész szerződést. Matovič elmondta, hogy Ľubomír Vážny, aki 2008-ban akkori smeres közlekedési miniszterként aláírta a SkyToll szerződést, „átverte egész Szlovákiát“.

 

„Azt állította, hogy 13 év után az egész átkerül az állam tulajdonába. (…) Most nyilvánosságra hozzuk a dokumentumokat azzal a tudattal, hogy a Smer a választások után, ha teheti, börtönbe zár. De a közérdek fontosabb“

 

 hirdetes_300x300  

mondta Matovič.

 

„A 730-ik oldalon találják a legfontosabb részt. Ha az állam úgy dönt, hogy felvásárolja az útdíjrendszert, akkor 400 milliót kell érte kifizetnie. Vážny azt állította, hogy semmibe sem fog kerülni”

 

mondta. Matovič szerint a szerződés azt is tartalmazza, hogy ha az állam meg akarná hosszabbítani a rendszer működését, akkor vagy megvásárolja 400 millióért, vagy évente fizet érte a SkyTollnak 100 millió eurót – ismét hangsúlyozzuk, a rendszert a ellenőrzőkapukkal 250 millió euróért az adófizetők pénzén az állam építette ki, ami egyébként így is kétszer annyiba került, mint Csehországban.

 

Folytatódik a fuvarozó sztrájk, számos határátkelő már blokád alatt van – Körkép-összefoglaló

 

Érsek titkolta

 

Érsek Árpád érdemben utoljára a Rádio Express műsorában nyilatkozott ebben a kérdésben. Arra nem adott választ, hogy igazak-e azok a hírek, miszerint tényleg 400 millió euróért kellene az államnak felvásárolnia a rendszert, ha továbbra is működtetni akarja. Azt állította, üzleti titkot sértene, ha nyilvánosságra hozná a szerződés tartalmát. A jobb szemléltetés kedvéért az alábbiakban közöljük a Braňo Závodský műsorvezető és az Érsek közti párbeszéd leglényegesebb részét:

 

Závodský: A Számvevőszék közlése szerint a szlovák állam több mint 250 millió euróért megvásárolta az útdíjrendszer működtetéséhez szükséges szoftvert és a technikát. És az ön államtitkára azt mondja, hogy az egész végén 400 millió euróért még vissza is kell vásárolnunk. Hűha…

 

Érsek: Ez nem releváns információ. Tőlünk azt kérték, hogy hozzuk nyilvánosságra a szerződést. Mi nyilvánosságra hozhattunk volna mindent, ami nyilvánosságra hozható a szerződő másik fél jóváhagyása nélkül. A többire azonban nincs jóváhagyásunk tőlük, hogy közzétegyük. Nem tudom, honnan vette az államtitkár a 400 milliót, de egy dolgot el kell mondani: nekünk nem kell megvásárolnunk a rendszert.

 

Závodský: Na jó, de ha szükségünk van rá, akkor meg kell vennünk.

 

Érsek: Miért kellene megvennünk? (…) Új beszállítót versenyeztetünk meg, és nem kell, hogy megint a SkyToll nyerjen.

 

Závodský: De a SkyToll birtokolja a technikát.

 

Érsek: Hát vigye el. Nekem nem kell.

 

Závodský (megrökönyödve): De hát 250 millió euróért vásároltuk meg őket!

 

Érsek: De nem vagyunk kötelesek újra megvenni.

 

Závodský: Akkor mi lesz velük?

 

Érsek: A SkyToll vigye magával, nekünk nem kell.

 

Összefoglalva: tíz éven át egyetlen kormány sem nyúlt hozzá a szerződéshez, amelynek köszönhetően minimum az eddig beleölt több százmillió euróra keresztet lehet vetni. A Most-Híd listavezetőjét pedig szemlátomást nem zavarja, hogy 250 millió eurót kidobott az állam az ablakon, de a sztrájkoló fuvarozóknak nem teljesítették a kérésüket – helyette rendőri nyomásra leparancsolták őket az utakról.

 

 

A rendőrség beavatkozása után megszűnt az útblokád a határátkelőkön

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.