Nyitókép: Archív

 

Frissítve: 20.42 Az MKP egyelőre tehetetlenül sodródik a Szövetségre irányuló liberális, progresszív nyomás hatására.

 

Kedden, március 28-án ülésezett a Szövetség-Aliancia Országos Elnöksége. Ezen döntés született, miszerint elfogadható számukra, hogy a párt nevében szerepeljen a Magyar Fórum kiegészítés.

 

Korábban az MKP platform kongresszusi döntésével szerette volna elérni, hogy Szövetségről Magyar Szövetségre változtassák a párt nevét. Ezt azonban a Most-Híd és Világi Oszkár platformja, az Összefogás elutasította.

 hirdetes_300x300  

 

Melyik pártba távoznak ezúttal a magyarság árulói?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Az MKP platform beadta a derekát

 

Nem telt el sok idő, és immár az MKP, a Most-Híd és az Összefogás számára is elfogadható a névváltoztatás. Mégpedig Magyar Szövetség helyett Szövetség-Magyar Fórumra. Ezzel azt érnék el, hogy teljesen ellaposítanák a nemzeti konzervatív, magyar jellegét a politikai tömörülésnek. Könnyen többségbe kerülhet ugyanis a Most-Híd–Összefogás–Magyar Fórum hármas.

 

„A Szövetség párt Országos Elnöksége nyitott arra, hogy a Magyar Fórummal februárban elkezdett tárgyalássorozat folytatódjon. Az elnökségi tagok meggyőződése, hogy a feleknek mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a szlovákiai magyar választóknak ne két magyar lista közül kelljen választaniuk. Ennek érdekében a Szövetség vezetői készen állnak az egyezséghez szükséges kompromisszumok megkötésére. Az elnökség elfogadhatónak tartja a párt nevében a Magyar Fórum kiegészítést.“

 

– áll a Körképnek küldött közleményben.

 

A nyúl vinné a vadászpuskát

 

Eközben azonban Simon Zsolt igyekszik politikailag teljesen eljelentékteleníteni a Szövetséget (a nyúl viszi a vadászpuskát tipikus esetével állunk szemben). A Penta tulajdonában levő Új Szónak ugyanis azt nyilatkozta, hogy a vele való közös induláshoz immár nem elég a párt nevének megváltoztatása. „Értékrendi kérdésekről, programpontokról, a választási lista helyeinek elosztásáról, a pénzek szétosztásáról (finanszírozás), illetve a választások utáni együttműködés kérdéseiről” is diktálni szeretne.

 

Király Zsolt: Solymos elárulta, hogy tud végre megszabadulni a magyarság a Most-Hídtól: Gyimesi a kulcs

 

A Szövetség Most-Híd platformja javasolta hétvégén a Simon Zsolt pártjával való tárgyalások újbóli megnyitását. Ennek egyik fejezete lett volna a névváltoztatás. Az MKP platformot is magában tudó Szövetség erre a keddi elnökségi ülésén rábólintott.

 

Simon Zsoltnak azonban azonnal megjött az étvágya és újabb feltételeket támasztott.

 

MKP választók, figyelem!

 

Kérdés, mit szólnak mindehhez az MKP választói, főleg, ha a továbbiakban Simon Zsolt értékrendjétől, a választási lista befutó helyeitől és a neki szánt pénzek elosztásától tennék függővé a közös indulást a parlamenti választásokon. A párt nevének megváltoztatásához Országos Kongressust kell összehívni. Egyszerű elnökségi határozat ehhez nem elég.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!