Nyitókép: Archív

 

Ma tartja jelöltállító Országos Tanácsa ülését a Szövetség MKP platformja. A pozsonyi tanácskozáson arról is döntenek, ki legyen az a 75 személy, aki az MKP színeiben indulhat a parlamenti választásokon a Szövetség-Aliancia listáján.

 

A fő kérdés, hogy Gyimesi György, a legnépszerűbb felvidéki magyar politikus helyet kap-e a belső viták miatt egyre mélyebbre süllyedő párt választási listáján. Persze, amennyiben azzal Gyimesi György is egyetért.

 

A felvidéki magyarság árulóiból álló Most-Híd platform már jelezte, hogy testületileg kilépnek a Szövetségből, ha az MKP és Gyimesi György megegyezik. Számukra ugyanis mint ismert, a magyar párt szétverése az elsődleges szempont, nem pedig a bejutás esélyének maximalizálása.

 hirdetes_810x300  

 

Király Zsolt: Miért nem baj, ha veszekedés van a Szövetségben?

 

Világi Oszkár felvidéki magyar oligarcha, az Összefogás platform politikai keresztapja a héten meglepetésre szintén megszólalt. Mózes Szabolcs meghívására egy rendezvényen nyilatkozva adta ki az ukázt az Összefogás platformban politizáló fiataljai számára, hogy számukra mi az irány. Ez az irány, elvárás pedig ugyanaz, mint a Most-Híd esetében: Gyimesi nem jöhet.

 

A gyakorlatban szavait az Összefogás nevében Világi közeli munkatársa, a platform komáromi bukott polgármester-jelöltje, Bauer Ildikó fogalmazta meg, a következőket írva:

 

„Kérdés az, hogy a megtisztulást azzal kell-e kezdeni, hogy egy olyan párt neveltjét behozzuk, aki idáig juttatta az országot”

 

– fogalmazta meg Bauer Ildikó, amivel Igor Matovičra és a sokáig az OĽaNO-ban politizáló Gyimesi Györgyre utalt.

 

Király Zsolt: Megkezdődött az újabb Világi-hadművelet

 

Majd később, ugyanannak a bejegyzésnek a további hozzászólásai között a jelöltállítás kapcsán a párt alapszabályának betartását hangsúlyozta. Ez pedig köznyelvre lefordítva azt jelenti, hogy a párt grémiumának döntésétől tenné függővé Gyimesi érkezését.

 

 

A választási lista jóváhagyása a három platform képviselőiből álló grémium egyhangú döntéséhez kötött. Az Országos Grémium tagjai: a párt elnöke, az Országos Tanács elnöke, a párt alelnöke és az egyes platformok elnökei.

 

Ezek a személyek név szerint a következők: Forró Krisztián, Solymos László, Mózes Szabolcs, Berényi József, Rigó Konrád és Orosz Örs.

 

Az elmúlt napok nyilatkozatai alapján, illetve Világi, valamint „munkatársa”, Bauer szavai szerint Gyimesit a hatfős grémiumból négyen ellenzik. Egyhangú döntésre tehát esély sincs.

 

Gyimesit tehát az MKP akarja, a felvidéki magyarság elsöprő többsége szeretné, ő maga jönne segíteni, de egy szűk, árulókból és pénzemberekből álló kör ellenáll.

 

Mi lesz ennek a vége? És ki törődik a választókkal?

 

Körkép.sk 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 13 olvasónak tetszik ez a cikk.